foto

Mark Waschke

  • nar. 1972
    Wattenscheid, Nordrhein-Westfalen, Západní Německo

Biografie

Absolvent Vysoké školy dramatických umění v Berlíně. Patří k uznávaným divadelním hercům. Účinkuje na jevištích různých německých divadel – zejména Schaubűhne Berlin, pak také Deutches Theatre Kammerspiele Berlin, Deutsches Schauspielhaus Hamburg ad. Dosud nejvýznamnější filmovou roli ztvárnil v dramatu režiséra Heinricha Breloera Die Buddenbrooks (2007), natočeném podle románu Thomase Manna Buddenbrukovi. K jeho posledním filmům patří německo-finské drama Summer Window (Das Fenster zum Sommer) (2010) a německo-francouzsko-izraelský snímek Playoff (2011), vyprávějící příběh legendárního izraelského basketbalového trenéra Maxe Stollera. Poměrně častým hostem je na TV obrazovce, hrál v řadě seriálů, zejména kriminálních.

Zdroj: Bontonfilm

Herecká filmografie

Filmy

2019 Der Geburtstag
Eine fremde Tochter (TV film)
Tatort - Der gute Weg (TV film)
Zwischen zwei Herzen (TV film)
2018 Tatort - Meta (TV film)
Tatort - Tiere der Großstadt (TV film)
Was uns nicht umbringt
2017 Tatort - Amour fou (TV film)
Tatort - Dein Name sei Harbinger (TV film)
Úkryt
2016 Ein Mann unter Verdacht (TV film)
Tatort – Dunkelfeld (TV film)
Tatort: Wir - Ihr - Sie (TV film)
2015 Bella Figura (divadelní záznam)
Milý Hansi, drahý Petře
Tatort - Das Muli (TV film)
Tatort - Fegefeuer (TV film)
Tatort: Ätzend (TV film)
2014 Die Seelen im Feuer (TV film)
Ein Märchen von einer unmöglichen Stelle im Universum (studentský film)
Es ist alles in Ordnung (TV film)
2013 &Me
Místo činu: Hamburk - Nickův zákon (TV film)
Válečná generace (TV film)
Zum Geburtstag
2012 Barbara
Mord in Ludwigslust (TV film)
Místo činu: Stuttgart - Jedovatá hlína (TV film)
Schilf
Záhadné paničky (TV film)
2011 A přesto milujeme (TV film)
Der Brand
Freilaufende Männer (TV film)
Okno do léta
PlayOff
2010 Der Mann, der über Autos sprang
Habermannův mlýn
Místo činu: Kolín - Rodinná pouta (TV film)
Město pod tebou
Solange du schliefst (TV film)
Tajemný cizinec
Wiedersehen mit einem Fremden (TV film)
2009 Entführt (TV film)
Ob ihr wollt oder nicht!
Tatort - Höllenfahrt (TV film)
2008 Buddenbrookovi (TV film)
Die Lüge (TV film)
2007 Der Blinde Fleck
Ein Spätes Mädchen (TV film)
Mitte 30 (TV film)
Odpoledne

TV seriály

2019 Osm dní (TV seriál)
Dark (TV seriál)
Dunkle Materie (S02E02)
Anfänge und Enden (S02E01)
2017 Dark (TV seriál)
Alfa a omega (S01E10)
Vše se děje teď (S01E09)
Jak zaseješ, tak sklidíš (S01E08)
další epizody (5)
2015 Eichwald, MdB (TV seriál)
2010 Kommissarin Lucas (TV seriál)
Spurlos (E12)
2007 KDD - Kriminaldauerdienst (TV seriál)
2006 Freunde für immer - Das Leben ist rund (TV seriál)
Kobra 11 (TV seriál)
Řidič (S10E10)
2002 Poldové z Rosenheimu (TV seriál)
2001 40. okrsek (TV seriál)
1998 Poslední svědek (TV seriál)