foto

Petr Soukup

  • nar. 3.2.1951 (67 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Filmový producent a televizní režisér. V 90. letech majitelem společnosti HEUREKA FILM, producentem celovečerních filmů NAHOTA NA PRODEJ, KONEC BÁSNÍKŮ V ČECHCÁCH, AKUMULÁTOR 1, s British Screen a Chanel 4 koproducentem britsko-českého snímku PIN FOR THE BUTTERFLY.

V televizní branži producent a režisér velkých televizních projektů. Charity: Hvězdy na Vltavě, Kapka naděje, Naděje pro Asii, Hvězdy pro New Orleans. Komerční projekty: Česká Mis, Vstupujeme do EU, Mejdan roku z Václaváku a mnohé další.

V dávné munulosti režie asi 150 televizních klipů, dále hudebních tv projektů, jako Haló, tady Orchestr a balet Čs, televize (Písničky pro magnetoskop, Loupežnická revue, Hity praotce Čecha), zábavných projektů (Tisíckrát - se Zdenkem Mertou a Zorou Jandovou, Domácí úkoly Luďka Nekudy, Silvestr na Kavčích Horách 1988 - Jak jsme to neviděli) a mnohé další televizní projekty.

Cena Hudební Akademie Zlatý anděl za nejlepší televizní charitu Hvězdy na Vltavě, cena filmových diváků v podobě Českého lva za AKUMULÁTOR 1.

Petr Soukup

Režijní filmografie

Filmy

2016 Cejch (divadelní záznam)
Doktor Faustus (divadelní záznam)
Škola žen (divadelní záznam)
2012 Ptákoviny podle Aristofana (divadelní záznam)
2002 Babylon (divadelní záznam)

TV seriály

2017 Sousedé (TV seriál)

Dokumentární

2017 Hej mistře basů (koncert)
Helena Vondráčková: Já půjdu dál (koncert)
Koncert k 200. výročí Moravského zemského muzea (koncert)
2010 Koncert Evy Urbanové a Karla Gotta v Lucerně 2010 (koncert)
2009 Václav Neckář a hosté (koncert)
2008 Strom naděje a splněných přání (koncert)
2002 Hvězdy na Vltavě (koncert)
Olympic slaví 40 let (koncert)
1989 Krev toulavá (TV film)

TV pořady

2018 Atlet roku 2018 (TV pořad)
Galavečer Zlín Film Festivalu 2018 (TV pořad)
2017 57. Zlín Film Festival (TV pořad)
Atlet roku 2017 (TV pořad)
2016 A tančím dál ... (TV pořad)
Atlet roku 2016 (TV pořad)
2015 Atlet roku 2015 (TV pořad)
Zpívá celá rodina (TV pořad)
2014 Atlet roku 2014 (TV pořad)
Zlínský festivalový galavečer 2014 (TV pořad)
2013 Atlet roku 2013 (TV pořad)
Barrandovská abeceda (TV pořad)
Pomozte dětem 2013 (TV pořad)
Zpívá celá rodina 2013 (TV pořad)
2012 Atlet roku 2012 (TV pořad)
TýTý 2011 (TV pořad)
2011 Atlet roku 2011 (TV pořad)
Barrandovský videostop (TV pořad)
Café Barrandov (TV pořad)
E.ON Energy Globe Award ČR 2011 (TV pořad)
TýTý 2010 (TV pořad)
Všechno nejlepší (TV pořad)
2010 80 let Divadla Spejbla a Hurvínka (TV pořad)
Atlet roku 2010 (TV pořad)
E.ON Energy Globe Award ČR 2010 (TV pořad)
Kapka naděje (TV pořad)
2009 Atlet roku 2009 (TV pořad)
2008 Atlet roku 2008 (TV pořad)
2007 Atlet roku 2007 (TV pořad)
Humor na scénu! (TV pořad)
Mejdan roku z Václaváku 2007 (TV pořad)
2006 Atlet roku 2006 (TV pořad)
Mejdan roku z Václaváku 2006 (TV pořad)
Zlínský festivalový galavečer (TV pořad)
2004 Život plný písniček (TV pořad)
2001 Po kolenou za Helenou (TV pořad)
2000 Velký rodinný souboj (TV pořad)
Zeměkoule (TV pořad)
1998 Rozjezdy pro hvězdy (TV pořad)
1997 Hejbni kostrou (TV pořad)
1992 Tutovka (TV pořad)
1990 Michal Tučný v lapáku (TV pořad)
1989 Musical Olympus (TV pořad)
1988 Imaginativ (TV pořad)
Silvestr 1988 aneb Jak jsme to neviděli (TV pořad)
Tisíckrát (TV pořad)
1987 Domácí úkoly (TV pořad)
1986 Písničky pro magnetoskop aneb Haló, tady Orchestr a balet Čs. televize (TV pořad)
1985 Hity Praotce Čecha, aneb Haló, tady Orchestr a Balet Čs. televize (TV pořad)
Videostop (TV pořad)
1984 ABECEDA (TV pořad)
Loupežnická revue aneb Haló, tady Orchestr a Balet Čs. televize (TV pořad)
1983 Houslové klíče Karla Gotta (TV pořad)
1982 Jak zvážit sněhovou vločku (TV pořad)
1981 Kam zmizel klaun? (TV pořad)

Herecká filmografie

TV pořady

2011 Barrandovský videostop (TV pořad)

Scenáristická filmografie

TV pořady

2001 Po kolenou za Helenou (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace