foto

Aaron Tveit

  • nar. 21.10.1983 (36 let)
    Middletown, New York, USA

Biografie

V New Yorku navštěvoval Middletown High School a byl pilným žákem. Jeho rodiče Stanley a Posie ho ve všem podporovali. Aaron se angažoval do různých mimoškolních aktivit od sportu (golf, fotbal, basketbal), zpěvu až po drama. Po maturitě se zapsal na Ithaca College, ale stále nebyl pevně rozhodnut, čemu by se měl plně věnovat. Po neúspěšném konkurzu byl obsazen do muzikálu Hairspray. Objevil se v divadle Broadway v hudební adaptaci Chyť mě, když to dokážeš v roli Franka Abagnala Jr.

Během divadelních vystoupení hostuje v seriálech OŠKLIVÁ BETTY a ZÁKON A POŘÁDEK: ÚTVAR PRO ZVLÁŠTNÍ OBĚTI. Ve festivalovém filmu HOWL hraje po boku Jamese Franco, který ztvárnil roli kontroverzního básníka Allena Ginsberga (Kvílení). Aaron byl obsazen do role Petera Orlovského. V prosinci 2012 byl Aaron Tveit obsazen jako Enjolras v BÍDNÍCÍCH.

Alice "Asmodin" Pajerová

Herecká filmografie

Filmy

2018 Out of Blue
2017 Created Equal
2016 Better Off Single
Pomáda: Živě (TV film)
They Might Be Kennedys
Undrafted
2015 Big Sky
2012 Bídníci
Expresní zásilka
2011 Girl Walks Into a Bar
2010 Kvílení
2008 Město duchů

TV seriály

2019 The Code (TV seriál)
Legit Bad Day (E12)
Don and Doff (E11)
Smoke-Pit (E09)
další epizody (5)
Dobrý boj (TV seriál)
The One where Diane Joins the Resistance (S03E03)
2017 Dobrý boj (TV seriál)
Not So Grand Jury (S01E07)
2016 BrainDead (TV seriál)
The End of All We Hold Dear: What Happens When Democracies Fail: A Brief Synopsis (E13)
Talking Points Toward a Wholistic View of Activism in Government: Can the Top Rebel? (E12)
Six Points on the New Congressional Budget: The False Dichotomy of Austerity vs. Expansionary Policies (E11)
další epizody (13)
2015 Graceland (TV seriál)
No Old Tigers (S03E13)
Dog Catches Car (S03E12)
The Wires (S03E11)
další epizody (13)
2014 Graceland (TV seriál)
Faith 7 (S02E13)
Echoes (S02E12)
Home (S02E11)
další epizody (13)
2013 Graceland (TV seriál)
Pawn (S01E12)
Happy Endings (S01E11)
King's Castle (S01E10)
další epizody (12)
2012 Super drbna (TV seriál)
Kněz a krásná nevěsta (S05E12)
2011 Tělo jako důkaz (TV seriál)
Ohnisko požáru (S02E05)
Dobrá manželka (TV seriál)
Tajné informace (S03E07)
Super drbna (TV seriál)
S chlapci v limuzínách (S05E10)
Carolina cesta do zatracení (S05E09)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Personal Fouls (S13E02)
2010 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Beef (S11E20)
2009 Super drbna (TV seriál)
Bartův stín (S03E12)
Serenino tajemství (S03E11)
Konec Disko koštěte (S03E10)
další epizody (7)
2006 Ošklivka Betty (TV seriál)

Host

TV pořady

2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2013 85. Annual Academy Awards (TV pořad)
2011 The 65th Annual Tony Awards (TV pořad)
2009 The 63rd Annual Tony Awards (TV pořad)

Fanoušci tvůrce