foto

Sid Vicious

  • nar. 10.5.1957
    Londýn, Anglie, Velká Británie
  • zem. 2.2.1979 (21 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Sid Vicious, pravým jménem Simon John Ritchie, je známý punkový hudebník z Velké Británie. Narodil se v Londýně 10. května 1957. Sidův pravý otec zemřel, a tak vyrůstal s matkou a nevlastním otcem.

Svou hudební karieru začal s Keithem Levenem založením skupiny Flowers of Romance, nejvíce je však známý díky kapele Sex Pistols. Byl to velký fanoušek a hlavně přítel Johnnyho Rottena, který ho v roce 1977 pozval do kapely, kde vystřídal baskytaristu Glena Matlocka.

V roce 1977 potkal dívku jménem Nancy Spungen, která byla závislá na heroinu. Díky této dívce začal také Sid užívat drogy. Nancy se také zasloužila o rozpad kapely Sex Pistols, v lednu 1978. Po rozpadu se Sid vydal na sólovou kariéru, při které nahrál tři singly (My way, C´mon everybody,Something else). V roce 1978 byla Nancy nalezena v hotelu s bodnou ránou v žaludku. Sid byl obviněn z vrždy Nancy, ale kvůli nedostatku důkazů byl propuštěn. O šest měsíců později byl Sid nalezen předávkovaný heroinem. Stalo se tak dne 2. února roku 1979 v New Yorku.

O životě tohoto páru byl natočen film SID A NANCY. Sid se také objevil v dokumentu DĚS A BĚS, v němž poskytl rozhovor o svém životě, nebo ve filmu THE GREAT ROCK'N'ROLL SWINDLE.

martin "S.i.d." klos

Herecká filmografie

Filmy

2005 John Lydon: The Best of British £1 Notes - a.z.
1980 The Great Rock 'n' Roll Swindle
1979 Mr. Mike's Mondo Video - a.z.

TV seriály

2001 Cuéntame (TV seriál)
1994 Room 101 (TV seriál) - a.z.

Dokumentární

2016 Sad Vacation - a.z.
2012 Top of the Pops: The Story of 1977 (TV film)
2009 Who Killed Nancy? - a.z.
2008 Chelsea on the Rocks
Sex Pistols: Agents of Anarchy (TV film)
2007 NY77: Mrazivý rok v pekle (TV film)
2006 Joy Division: Under Review - a.z.
Por Toda Minha Vida (TV seriál)
Posledních 24 hodin (TV seriál) - a.z.
2005 God Save The Sex Pistols
Sex Pistols: The Ultimate Review, The
2004 Blood on the Turntable (TV film)
2003 Hey! Is Dee Dee Home?
Mayor of the Sunset Strip - herec, a.z.
2002 Classic Albums: Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols - a.z.
2001 25 Years of Punk (TV film)
Rage: 20 Years of Punk Rock West Coast Style
2000 Sex Pistols: Děs a běs
The Clash: Westway to the World - a.z.
1997 Alternativní kultura (TV seriál) - a.z.
1995 Punk and the Pistols (TV film) - a.z.
Rock & Roll (TV seriál)
1980 D.O.A.
Punk In England
1978 Punk Rock Movie
Sex Pistols: Live at the Longhorn (koncert)
Sex Pistols: Live in Winterland (koncert)
1977 S.P.O.T.S. Tour (koncert)
Sex Pistols Number 1
Sex Pistols: Live at Thames Riverboat Party (koncert)

TV pořady

2012 Sendung ohne Namen (TV pořad) - a.z.
1964 Top of the Pops (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)

Hudební videoklipy

2015 The Fialky - Holiday (hudební videoklip) - a.z.
2012 Sex Pistols - Holidays In the Sun (hudební videoklip)
2010 Sex Pistols - Bodies (hudební videoklip)
1979 Sid Vicious - C'mon Everybody (hudební videoklip)
Sid Vicious - Something Else (hudební videoklip)
1978 Sid Vicious - My Way (hudební videoklip)
1977 Sex Pistols - God Save The Queen (hudební videoklip)
Sex Pistols - Pretty Vacant (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace