foto

Dan Pánek

  • nar. 21.1.1988 (32 let)
    Praha, Československo

Biografie

Daniel Pánek spoluzaložil nezávislou amatérskou filmovou skupinu Big Heads Films, která produkuje krátké i delší snímky od roku 2005. V té době se zároveň aktivně věnoval ochotnickému divadlu. Herectví ho láká dodnes, svůj hlavní zájem však upřel k filmové režii.

V létě 2010 byl obsazen do hlavní role po boku Anny Stropnické v krátkém sci-fi snímku Jakuba Hrabáka a Karla Rypla o závislosti na internetu STATUS: ONLINE. Následně v rozmezí roku 2010/2011 režíroval krátkou gangsterku PERFIDIA, která mu vynesla spolupráci s herci Lukášem Langmajerem, Marianem Rodem, Teresou Brannou a Karlem Rodenem.

V nedávné době pracoval na internetových reklamách pro nově vzniklou sociální síť + seznamku Leyter.com. V roce 2012 natočil v rámci prestižního 48 hour film projectu Prague krátký fiktivní dokument ČERNÝ PETR v hlavní roli s Hanou Vagnerovou, který se propracoval mezi nejlepší snímky soutěže. Jeho prvním celovečerním snímkem je komorní thriller na motivy skutečných událostí Taxi 121.

Jeho největšími vzory jsou američtí režiséři Michael Mann a Christopher Nolan.

Zuzana "Sinecod" Dolívková

Režijní filmografie

Filmy

2020 The Show
2017 Poét
2016 Taxi 121
2013 Chameleon (studentský film)
2011 Evado (studentský film)
Perfidia (studentský film)

TV seriály

2019 Za oponou (TV seriál)
Zlomte vaz (E10)
Předprodej (E09)
Bez střechy (E08)
další epizody (10)

Dokumentární

2012 Černý Petr (studentský film)

Hudební videoklipy

2016 Hugo Toxxx - Nemůžeš koupit (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Filmy

2020 The Show
2016 Taxi 121

Herecká filmografie

Filmy

2010 Status-Online