foto

Ellen Parker

  • nar. 30.9.1949 (69 let)
    Paříž, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ellen Parker je hlavně úspěšná divadelní New Yorská herečka. Mezi její nejúspěšnější divadelní hry patří The Heidi Chronicles, Plenty nebo Strangers

Poprvé se Ellen na televizních obrazovkách objevila v adaptaci divadelní hry Uncommon Women and Others, kde si zahrála po boku Meryl Streep, ta jí také pomohla dostat malou roli ve filmu Kramerová vs Kramer (1979). Větší roli si zahrála v miniseriálu Kennedy v roce 1983, kde ztvárnila Ethel Kennedy. Mezi další televizní seriály, ve kterých se objevila patří Právo a pořádekZákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti nebo seriál Ed.

Asi její nejznámější role je Maureen Reardon Bauer v nekonečném seriálu Guiding Light, kde hrála od roku 1986 do 1993. Roli získala po herečce Ellen Dolan a hrála jí sedm let. Během té doby se její postava stala jednou ze stěžejních v seriálu. V roce 1993 producent seriálu Jill Farren Pehlps učinil překvapující rozhodnutí o tom, že postava Maureen zemře, založenou na reakcích diváků. Za svůj výkon v roli Maureen získala herečka Ellen Parker cenu Emmy v roce 1993. Do seriálu se ještě několikrát vrátila, objevila se tam jako duch nebo smrt.

Ellen Parker a její ex-manžel Dr.Mack Lipkin si během svého manželství adoptovali dceru z Číny.

Tereza "Streeper" Filounková

Herecká filmografie

Filmy

1997 Ties to Rachel
1996 Příběhy ze života: Někdo musel být Benny (TV film)
1990 Hodiny zoufalství
1986 Dream Lover
1982 Supervisors
1980 Night of the Juggler
1979 Kramerová versus Kramer
Uncommon Women... and Others (TV film)

TV seriály

2014 Black Box (TV seriál)
Pozůstalí (TV seriál)
Dotaz č. 121 (S01E06)
2012 Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Reagan V. Reagan (S02E17)
2001 The Education of Max Bickford (TV seriál)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Krádež (S03E03)
2000 Ed (TV seriál)
1994 Právo a pořádek (TV seriál)
Breeder (S04E13)
1992 Lifestories: Families In Crisis (TV seriál)
1983 Kennedy (TV seriál)
1979 CBS Library (TV seriál)
1972 ABC Afterschool Specials (TV seriál)
1952 U nás ve Springfieldu (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace