foto

Carmel Myers

  • nar. 4.4.1899
    San Francisco, California, USA
  • zem. 9.11.1980 (81 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Carmel se narodila na přelomu 19. a 20. století v San Franciscu jako dcera imigrantských rodičů. Její otec – povoláním rabín - emigroval z Austrálie a její židovská matka z Rakouska. Její starší bratr Zion Myers se stal úspěšným hollywoodským scénáristou a režisérem. Během Carmelina dospívání se rodina přestěhovala do Los Angeles a Carmel zde získala první malou roličku tanečnice v historickém romantickém dramatu INTOLERANCE. Poté, co uzavřela kontrakt se společnsotí Universal, její popularita začala stoupat například díky rolím Sydney Parmelee v krátkometrážním snímku A SOCIETY SENSATION a Elizabeth Lane v romantické komedii ALL NIGHT. V obou filmech byl jejím hereckým partnerem Rudolph Valentino. Carmel poté začala pracovat i pro jiná filmová studia. Nejprestižnějším filmem, ve kterém se objevila pod taktovkou společnosti MGM, bylo velkolepé historické a dobrodružné drama BEN HUR, jehož rozpočet činil na tu dobu převratné 4 miliony dolarů. Carmel si v něm zahrála roli ďábelské egyptské svůdnice Iras, která se snaží svést jak titulního hrdinu, tak jeho rivala Messalu. Díky tomu, že se snímek stal hitem, obsadila MGM Carmel o rok později do komediálního dramatu TELL IT TO THE MARINES, kde si zahrála Zayu, a také do dramatu DÉMON CIRKU, ve kterém ztvárnila roli Yonny. Přestože Carmel zvládla úspěšně přechod k němému filmu, kvůli svému věku se začala objevovat spíše ve vedlejších rolích, až zmizela z filmového plátna úplně. V 50. letech si zkusila také televizní práci, když moderovala THE CARMEL MYERS SHOW, ve které zpovídala známé osobnosti. Tento pořad se ale vysílal pouze jednu sezónu.

V červenci roku 1919 se jejím prvním manželem stal Isidore Kornblum, se kterým žila do roku 1923, kdy manželství skončilo rozvodem. Podruhé se provdala v červnu roku 1929 za Ralpha H. Bluma, se kterým měla tři děti – jedním z nich je scénárista Ralph Blum. Manželé spolu žili šťastně až do Ralphovy smrti v roce 1950. Potřetí a naposledy se Carmel provdala v říjnu roku 1951, kdy si vzala Alfreda Schwalberga. I toto manželství bylo šťastné a trvalo až do Alfredovy smrti v roce 1974. Ke Carmeliným koníčkům kromě herectví patřila poezie, tenis, plavání a šachy. Carmel zemřela na infarkt v listopadu roku 1980 v kalifornském Los Angeles ve věku 81 let.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

1976 Won Ton Ton, the Dog Who Saved Hollywood
1946 Whistle Stop
1945 George White's Scandals
1944 The Conspirators
1942 Lady for a Night
Pretty Dolly
1934 Countess of Monte Cristo
1932 No Living Witness
1931 Chinatown After Dark
Hypnotizér
Nice Women
Pleasure
The Lion and the Lamb
The Mad Genius
1930 A Lady Surrenders
The Ship from Shanghai
The Stronger Sex
1929 Broadway Scandals
Careers
He Did His Best
The Careless Age
The Ghost Talks
The Red Sword
The Show of Shows
1928 A Certain Young Man
Bath Between, The
Dream of Love
Four Walls
Prowlers of the Sea
1927 Demi-Bride, The
Sorrell and Son
Sumuru
The Understanding Heart
1926 Camille
Démon cirku
Tell It to the Marines
The Gay Deceiver
1925 Ben Hur
1924 Babbitt
Beau Brummel
Broadway After Dark
Garragan
Poisoned Paradise
1923 Goodbye Girls
Love Pirate, The
Mary of the Movies
Reno
Slave of Desire
The Dancer of the Nile
The Famous Mrs. Fair
The Last Hour
The Little Girl Next Door
1922 The Danger Point
The Love Gambler
1921 A Daughter of the Law
Breaking Through
Cheated Love
Mad Marriage, The
The Dangerous Moment
The Kiss
1920 Beautifully Trimmed
Gilded Dream, The
In Folly's Trail
1919 Little White Savage, The
Who Will Marry Me?
1918 A Broadway Scandal
A Society Sensation
All Night
City of Tears, The
Girl in the Dark, The
Marriage Lie, The
My Unmarried Wife
The Dream Lady
Wife He Bought, The
Wine Girl, The
1917 A Daughter of the Poor
A Love Sublime
Might and the Man
Sirens of the Sea
The Haunted Pajamas
The Lash of Power
1916 Ignatz's Icy Injury
Intolerance
Jailbird's Last Flight, The
The Matrimaniac
Tough Luck on a Rough Sea
1915 Georgia Pearce

Dokumentární

1930 Screen Snapshots Series 9, No. 20
1925 1925 Studio Tour
1922 Screen Snapshots, Series 3, No. 12
Screen Snapshots, Series 3, No. 3

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace