foto

Martin Polách

  • nar. 6.12.1968 (49 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herec Divadla F. X. Šaldy v Liberci. Dříve působil ve Východočeském divadle Pardubice. V Liberci hrál Cyrana z Bergeracu, kterého napsal Edmont Rostand, Charlieho ve hře Pobřeží od Edwarda Albeeho, Anatola Aubina ve hře Dámský krejčí od George Feydeaua, Aurela Bouráka v muzikálu Urinetown: The musical, Hjalmara Ekdala v Ibsenově Divoké kachně, Harolda Nicholse ve slavném muzikálu Donaha! autorů Terrence McNallyho a Davida Yazbeka nebo Jiřího Bábela ve hře Bábel, kterou napsal František Křelina. Většina uvedených her byla velmi úspěšná.

V současnosti (k říjnu 2012) hraje například Boudu v muzikálu Balada pro banditu autorů Milana Uhdeho a Miloše Štědroně, Reného ve Stoppardově hře Bouřlivá plavba, Martina v Albeeho Koze aneb Kdo je Sylvie, Dr. Davida Mortimorea ve hře Rodina je základ státu autora Raye Cooneyho, Harpagona v Moliérově Lakomci nebo šlechtice v předehře a Vincentia ve hře Zkrocení zlé ženy od Williama Shakespeara.

Za vedlejší roli hraběte Alvaviru ve hře Figarova svatba, kterou napsal Pierre-Augustin Caron de Beaumarchais, byl obdržel širší nominaci na Cenu Thálie. Je charakterním činoherním a muzikálovým hercem, který je často obsazován a většinou do hlavních rolí.

Objevil se v seriálechULICE, ORDINACE V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ a v prvním dílu seriálu AFÉRY. V roce 2012 bude k vidění v komedii OBCHODNÍCI.

Bc. Jan "noelcoward73" Šrajer

Herecká filmografie

Filmy

2016 Škola žen (divadelní záznam)
2013 Obchodníci
1990 Šípková Růženka

TV seriály

2018 Specialisté (TV seriál)
Šťastná rodina (S02E36)
Ohnivý kuře (TV seriál)
Útěk (S05E20)
2017 Ohnivý kuře (TV seriál)
Pomsta (S04E03)
Policie Modrava (TV seriál)
Případ starosta (S02E04)
2015 Vraždy v kruhu (TV seriál)
Na nejvyšší úrovni (E12)
2011 Aféry (TV seriál)
Kamarád taky rád (E01)
2009 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Zlatej chlap (S05E01)
2005 Ulice (TV seriál)

Kameramanská filmografie

Filmy

2014 Pravomil (studentský film)
2011 Nevinný (studentský film)

TV seriály

2018 Hasičárna Telecí (TV seriál)
Požární útok (E08)
Vedro (E07)
Výjezd (E06)
další epizody (8)

Hudební videoklipy

2007 O5 & Radeček: O půl pátý (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Filmy

2012 Cesta (studentský film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace