foto

Petr Buchta

  • nar. 21.1.1985 (32 let)
    Karviná, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herec Petr Buchta ((*1985, Karviná) vystudoval Janáčkovu konzervatoř v Ostravě, poté působil čtyři roky v Těšínském divadle, kde ztvárnil například role Raskolnikova (Zločin a trest), Chlestakova (Revizor), Figara (Figarova svatba) či Demetria (Sen noci svatojánské) a další. V současné době je v angažmá v Kladenském divadle.

První televizní a filmové zkušenosti získal v televizním filmu Kobova garáž (ČT) nebo s rolí Vojty Kalicha v seriálu Ulice (Nova). Filmové role ztvárnil například v komedii Deset pravidel (rež. K. Janák, 2014), dokumentu Tajemství a smysl života (rež. P. Vachler, 2014) nebo dramatu HANY (rež. Michael Samir, 2014).

Krom herecké práce se také věnuje tvůrčí činnosti a psaní textů ve společnosti Funny bunny films (spot pro Týden komunikace 2013). Mluví plynně anglicky a polsky, hraje na kytaru, baskytaru a klavír, žongluje a věnuje se široké škále sportů (brusle, skateboard, chůdy, potápění, házená, tenis, nohejbal, volejbal, vodáctví).

Lenka "sunlenka" Daňková

Herecká filmografie

Filmy

2016 Česká kuchařka (divadelní záznam)
Sádra
Taxi 121
Tenkrát v ráji
2015 Nebezpečí klidu (studentský film)
2014 Hany
10 pravidel jak sbalit holku
2008 Jen aby ses uvolnila (studentský film)
2005 Comeback (TV film)
2003 Kobova garáž (TV film)

TV seriály

2017 Doktorka Kellerová (TV seriál)
Dopis na rozloučenou (S02E05)
Policie Modrava (TV seriál)
Nehoda (S02E01)
2016 Drazí sousedé (TV seriál)
Fatální chyba (E26)
Šátek od šejka (E25)
Smím prosit? (E24)
další epizody (26)
Případy 1. oddělení (TV seriál)
Informátor (S02E02)
2014 Cirkus Bukowsky (TV seriál)
Epizoda 3 (S02E03)
Epizoda 2 (S02E02)
2008 Comeback (TV seriál)
2005 Ulice (TV seriál)

Dokumentární

2016 Tajemství a smysl života
2015 Na vodě
2007 Podle práva (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace