foto

Petr Buchta

  • nar. 21.1.1985 (35 let)
    Karviná, Československo

Biografie

Herec Petr Buchta ((*1985, Karviná) vystudoval Janáčkovu konzervatoř v Ostravě, poté působil čtyři roky v Těšínském divadle, kde ztvárnil například role Raskolnikova (Zločin a trest), Chlestakova (Revizor), Figara (Figarova svatba) či Demetria (Sen noci svatojánské) a další. V současné době je v angažmá v Kladenském divadle.

První televizní a filmové zkušenosti získal v televizním filmu Kobova garáž (ČT) nebo s rolí Vojty Kalicha v seriálu Ulice (Nova). Filmové role ztvárnil například v komedii Deset pravidel (rež. K. Janák, 2014), dokumentu Tajemství a smysl života (rež. P. Vachler, 2014) nebo dramatu HANY (rež. Michael Samir, 2014).

Krom herecké práce se také věnuje tvůrčí činnosti a psaní textů ve společnosti Funny bunny films (spot pro Týden komunikace 2013). Mluví plynně anglicky a polsky, hraje na kytaru, baskytaru a klavír, žongluje a věnuje se široké škále sportů (brusle, skateboard, chůdy, potápění, házená, tenis, nohejbal, volejbal, vodáctví).

Lenka "sunlenka" Daňková

Herecká filmografie

Filmy

2018 Dukla 61 (TV film)
2016 Sádra
Taxi 121
Tenkrát v ráji
2015 Nebezpečí klidu (studentský film)
2014 10 pravidel jak sbalit holku
Hany
2008 Jen aby ses uvolnila (studentský film)
2005 Comeback (TV film)
2003 Kobova garáž (TV film)

TV seriály

2020 Místo zločinu Ostrava (TV seriál)
17 vteřin (E06)
Po hlavě (TV seriál)
Babysitting (E10)
Životní láska (E09)
Zkusit se má všechno (E08)
další epizody (10)
2019 Černé vdovy (TV seriál)
Epizoda 7 (E07)
Epizoda 5 (E05)
Epizoda 4 (E04)
další epizody (5)
Dáma a Král (TV seriál)
Tři odstíny smrti (S04E01)
2018 Stylista (TV seriál)
Létající pes (E01)
Specialisté (TV seriál)
Policistka (S02E27)
Polda (TV seriál)
Jed v srdci (S03E06)
V.I.P. vraždy (TV seriál)
V moci démonů (S02E02)
2017 Modrý kód (TV seriál)
Doktorka Kellerová (TV seriál)
Dopis na rozloučenou (S02E05)
Policie Modrava (TV seriál)
Nehoda (S02E01)
Mazalové (TV seriál)
Velká pohádková loupež (S02E12)
Čarodějnice s vedlejšími účinky (S02E11)
2016 Drazí sousedé (TV seriál)
Fatální chyba (E26)
Šátek od šejka (E25)
Smím prosit? (E24)
další epizody (26)
Případy 1. oddělení (TV seriál)
Informátor (S02E02)
2014 Cirkus Bukowsky (TV seriál)
Epizoda 3 (S02E03)
Epizoda 2 (S02E02)
2008 Comeback (TV seriál)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Ulice (TV seriál)

Dokumentární

2020 Tajemství a smysl života
2018 Defenestrace 1618 (TV film)
2015 Na vodě
2007 Podle práva (TV seriál)

Divadelní záznam

2016 Česká kuchařka (divadelní záznam)

Host

TV pořady

2016 Pevnost Boyard (TV pořad)

Fanoušci tvůrce