foto

Jana Holcová

  • nar. 21.4.1975 (45 let)
    Písek, Československo

Biografie

Jana Holcová je česká herečka. Studovala herectví na Divadelní fakultě Akademie muzických umění. Absolvovala v roce 1999 v ročníku vedeným Miroslavem Krobotem. Spolu s celým absolventským ročníkem přešla v roce 1997 do Dejvického divadla a utvořili tak základ jednoho z nejúspěšnějších divadel v Česku.

V Dejvickém divadle působí nadále a je jednou z jeho největších hvězd. Mezi její role v DD patří role v hrách „Bratři Karamazovi“, „Oblomov“, „Příběhy obyčejného šílenství“, „Ucpanej systém“, „Dabing Street“, „Zimní pohádka“ a další.

Jana Holcová je známá i z filmových a seriálových rolí. Mezi nejznámější seriálové role patří role v seriálu Zkáza Dejvického divadla (hraje sama sebe) a role v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2, kde hrála postavu Zitu Drábovou.

Linda.1

Herecká filmografie

Filmy

2016 Macecha (studentský film)
2011 Chvíle nepřítomnosti (studentský film)
2003 Lesní chodci

TV seriály

2020 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Nesmíš to vzdát (S15E62)
Syndrom barona prášila (S15E61)
2019 Zkáza Dejvického divadla (TV seriál)
Zkáza (E06)
Smrad (E05)
Šmejdi (E04)
další epizody (5)
2018 Dabing Street (TV seriál)
Destrukce (E11)
Profesor T. (TV seriál)
Smrt v maskách (E07)
2017 Modrý kód (TV seriál)
Poloviční radost (S01E25)
2016 Na vodě (TV seriál)
Na suchu (E05)
Na dně (E01)
Pustina (TV seriál)
Epizoda 7 (E07)
Epizoda 6 (E06)
2014 Čtvrtá hvězda (TV seriál)
Třináct sirotků (E12)
Hodina H. (E11)
Ochránce smečky (E10)
další epizody (11)
2010 Dokonalý svět (TV seriál)
Opravdová divočina (E16)
Kde tikají hodiny (E15)
Osobní život (E14)
další epizody (9)
Přešlapy (TV seriál)
Láska ze všech dělá lháře (S03E03)
Ženy v nouzi, muži v pokušení (S03E01)
Comeback (TV seriál)
Děvečka z Lidečka (S02E02)
1995 Život na zámku (TV seriál)
Přemysl Otakar II. (S01E23)
Klíční kost (S01E08)

Divadelní záznam

2018 Vzkříšení (divadelní záznam)
2002 Oblomov (divadelní záznam)
2000 Trapný večer (divadelní záznam)
1998 Revizor (divadelní záznam)

Host

TV pořady

2011 Barrandovský videostop (TV pořad)