Reklama

Reklama

Ed Wardle

Ed Wardle

nar. 29.12.1970 (53 let)

Biografie

Edmund Wardle se narodil dne 29. prosince 1970 na skotském venkově a už jako malý si našel cestičku k horolezectví a se svým bratrem chodili po zdejších lesích, kde tábořili a lovili zajíce. Ed Wardle je nezávislý skotský televizní producent, režisér, kameraman, fotograf a dobrodruh, který vystudoval Scott Sutherland School obor architektura.

Wardle dosáhl vrcholu Mount Everestu v roce 2007 při natáčení dokumentu NEZDOLNÝ EVEREST pro Discovery Channel (Everest: Beyond the Limit), poté dosáhl vrcholu hory ještě jednou a to v roce 2009. V návaznosti na to natočil expedici na severní pól. Ed je zkušeným horolezcem a má také licenci AIDA 3 Freediving (federace volného potápění) a mnoho dalších.

Natáčel a produkoval řadu různých televizních pořadů na téma extrémního dobrodružství, natáčel velkou škálu dokumentů od nejvyšších vrcholů světa až ke dnu oceánů pro BBC, Discovery, National Geographic nebo Channel 4 a 5. Wardle není expertem na přežití, jako jsou Ray Mears nebo Bear Grylls, spíše velmi kompaktním turistou, který si vyvinul blízký vztah s přírodou a absolvoval velkou škálu kurzů pro přežití i obranu v neznámém prostředí a mnohokrát dokázal, že si umí v divočině poradit.

Zatím nejobtížnější výzvou bylo pro Eda splnění klukovského snu o pobytu v nezkrotné přírodě kanadského Yukonu, kam se ve svých 38 letech vypravil zcela sám, bez jakékoliv podpory a kontaktu s jinými lidmi. Musel tu přežít tři měsíce vybaven krosnou se „základní“ výbavou a kamerou ze které nakonec vzešlo jeho dobrodružství pod názvem ALONE IN THE WILD (2009).

Jan "Dragoni" S.

Režisér

Host

Kameraman

Pořady
2009

Sám v divočině

Reklama

Reklama