foto

Ondřej Volejník

  • nar. 1975
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se v roce 1975 v Praze a od patnácti let se věnoval herectví v dnes již legendárním amatérském divadle Radar. Poté působil v Divadle AHA! (Gong), kde nastudoval několik rolí, převážně v inscenacích pro děti, hostoval ve Středočeském divadle v Kladně (mimo jiné jako Jimmy v Osbornově Ohlédni se v hněvu), v sezóně 2003 - 2004 byl v angažmá v Horáckém divadle v Jihlavě (Leonardo v Krvavé svatbě) a v sezóně 2004 - 2005 pak nastoupil poprvé do Jihočeského divadla v Českých Budějovicích. Následující sezónu působil v divadle Lampion v Kladně a hrál také v pražském A studiu Rubín (Stephen Mallaratt: Žena v černém), v inscenaci Komorní činohry (Brad Fraser: Neidentifikovatelné lidské ostatky a skutečná podstata lásky) či ve Švandově divadle na Smíchově (Radka Denemarková, Michal Lang: Peníze od Hitlera).

V Jihočeském divadle, kam se vrátil roku 2006, hrál během svého dosavadního působení bezpočet výrazných rolí, ve pojetí tvůrců většinou dvojlomných charakterů a mužů obestřených jistým tajemstvím (Nebezpečné vztahy - Valmont, Macbeth - Macbeth, Kupec benátský - Antonio, Osiřelý západ - Coleman Connor, Kdo je tady ředitel? - Ravn, Petrolejové lampy - Jan a mnoho dalších).

Z filmové a televizní tvorby se dosud představil zejména v televizních seriálech (REDAKCE, ORDINACE V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ, HELENA).

Pravidelně spolupracuje na projektech studentů FAMO v Písku. V roce 2012 měl premiéru oceňovaný snímek PŘÍLIŠ MLADÁ NOC (absolventský film studenta režie na FAMU Olma Omerzu), v němž Ondřej hraje menší roli policisty, a který se probojoval až na prestižní festival Berlinale.

Chapocka

Herecká filmografie

Filmy

2015 Dítě číslo 44
Ztraceni v Mnichově
2014 Pojedeme k moři
Černobílý svět (studentský film)
2013 FUK (divadelní záznam)
2012 Jak se vám líbí (divadelní záznam)
Naděje umírá poslední (studentský film)
Příliš mladá noc
2008 Rudý baron
Tlustý prase (divadelní záznam)
2006 Ro(c)k podvraťáků

TV seriály

2018 V.I.P. vraždy (TV seriál)
Bez špetky romantiky (S02E05)
2017 Specialisté (TV seriál)
Past (S02E12)
2015 Policie Modrava (TV seriál)
Případ Strnad (S01E03)
2012 Gympl s (r)učením omezeným (TV seriál)
Helena (TV seriál)
Svoboda (S01E12)
2010 Cesty domů (TV seriál)
2008 Chaloupka na vršku (TV seriál)
Jak byla po Vánocích svatba (S01E13)
Jak to bylo na Mikuláše (S01E12)
Jak Andulku nevzali do školy (S01E11)
další epizody (13)
2007 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Přijeď, čekám, miluji tě (S03E34)
Bude to mela! (S03E23)
Zhasni! (S03E16)
další epizody (18)
2006 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Bacha na pohádky! (S01E58)
Vztah je dřina (S01E53)
Za vším hledej chlapa (S01E51)
další epizody (9)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Nemusíme tu být (S01E23)
U mě jsi doma (S01E20)
Dej mi čas (S01E16)
další epizody (10)
Ulice (TV seriál)
2004 Redakce (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace