foto

Pavlína Kafková

  • nar. 1968
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Datum narození: 21. prosince 1968. Pavlína Kafková vystudovala herectví na ostravské konzervatoři u pedagogů Otakara Prajznera a Bedřicha Jansy. Během studií hostovala v ostravském a opavském divadle. Do prvního angažmá nastoupila v Těšínském divadle v Českém Těšíně, kde strávila tři roky. V roce 1991 se stala členkou Národního divadla moravskoslezského v Ostravě, kde působí dosud. Za roli vrchní sestry Ratchedové (Přelet nad kukaččím hnízdem) byla v širší nominaci navržena na Cenu Alfréda Radoka za ženský herecký výkon.

Od roku 1986 se objevuje v televizi, hlavně v pořadech a inscenacích České televize v Ostravě, kde si zahrála několik velkých rolí. Diváci ji mohli vidět např. v inscenacích Holčičí kapela (1986), Erotický triptych (1991), Kruté proměny (1991), Toho chlapa zabít (1992), Azrael, anděl smrti (1995), Ďábelské klíče (1995), Spirála nenávisti (1999) nebo Byla láska… (2001). V seriálu Nanebevstoupení L.L. (1994) ztvárnila osudovou ženu hlavního hrdiny Anku. Na plátnech kin se prozatím objevila pouze jednou, ve snímku Konto separato (1997). Popularitu jí ale přinesl až nedávno cyklus Soudkyně Barbara na TV Barrandov, kde hraje titulní roli.

Jejím manželem byl herec Jan Fišar, s nímž má syna Jindřicha. Je věřící, spolupracuje s TV Noe a studiem TELEPACE (učí mladé reportéry správnou výslovnost a kultivovanost projevu), dabuje, namlouvá komentáře k televizním dokumentům. K jejím koníčkům patří jízda na koni, Bikram Yoga, malování při hudbě, listování v encyklopediích, četba, řízení auta a cestování. Obdivuje a miluje operu. Mluví italsky a anglicky. Italštinu dokonce momentálně studuje na Slezské univerzitě v Opavě.

Lumír "Prubner" Holčák

Herecká filmografie

Filmy

2016 Doktor Faustus (divadelní záznam)
2012 Konec masopustu (divadelní záznam)
2002 Báječná show
Byla láska... (TV film)
Udělení milosti se zamítá (TV film)
1997 Travis (TV film)
1996 Konto separato
1995 Azrael, anděl smrti (TV film)
Ďábelské klíče (TV film)
1991 Erotický triptych (TV film)

TV seriály

2016 Doktorka Kellerová (TV seriál)
2015 Reportérka (TV seriál)
V souboji (E03)
2012 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Klára (S03E13)
2002 O ztracené lásce (TV seriál)
1997 Četnické humoresky (TV seriál)
Lázeňské intermezzo (S01E11)

Dokumentární

2001 Výbuch (TV film)

TV pořady

2016 Můžu dál? (TV pořad)
Nejvyšší soud (TV pořad)
2015 Barrandovský Silvestr 2015 (TV pořad)
Soudkyně Barbara (TV pořad)
2013 Kurňa, co to je? (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace