foto

Martin Mejzlík

  • nar. 4.7.1961 (57 let)
    Tábor, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Martin Mejzlík se své herecké profesi věnuje hlavně v divadle, ve svých začátcích se ale zviditelnil i několika televizními rolemi. Pochází z Tábora, k divadlu jej přivedla maminka, sama nadšená ochotnice, díky ní začal již na základní škole docházet do dramatického kroužku. Absolvoval Střední průmyslovou školu stavební v Českých Budějovicích, teprve po maturitě se vrátil k amatérskému divadlu, až na třetí pokus se dostal na pražskou DAMU, kde studoval herectví v ročníku silném na výrazné osobnosti (I. Chýlková, K. Roden, E. Holubová, J. Asterová). Po absolutoriu v roce 1986 zamířil spolu s kolegy ze studií Petrem Vackem a Petrem Jančaříkem do Divadla Vítězného února v Hradci Králové (dnešní Klicperovo divadlo), kde dostal velké příležitosti ve hrách Rosenkrantz a Guildenstern jsou mrtvi nebo Cyrano z Bergeracu.

Ještě před odchodem z Prahy byl několikrát přizván před televizní kamery, můžeme si jej pamatovat především v roli nesympatického kariéristy Tomáše Křečka ze seriálu KŘEČEK V NOČNÍ KOŠILI (1986). Na hradecké angažmá nevzpomíná Martin Mejzlík příliš rád, působil zde v doznívající éře socialismu a nízké návštěvnosti divadla, to se změnilo až v roce 1991, kdy přešel do Východočeského divadla v Pardubicích a tady působí dosud. V Pardubicích odehrál řadu velkých rolí v dramatech, komediích i muzikálech, z jeho vystoupení na jevišti připomeňme velké role v úspěšných představeních Mistr a Markétka nebo Nebezpečné známosti. Tady si jej ostatně v roli Valmonta oblíbila jeho pozdější manželka.

V Pardubicích hrál Martin Mejzlík například v úspěšných titulech jako Amadeus nebo Zvoník od Matky Boží, zmínku si zaslouží i účast v muzikálech Donaha!, Zpívání v dešti nebo nejnověji v roce 2012 v populární konverzační komedii Blbec k večeři. V posledních letech se Martin Mejzlík objevuje také v televizních seriálech, naposledy to byly CESTY DOMŮ (2010), kde hrál advokáta. Kromě toho se uplatňuje v dabingu a rozhlase.

Martin Mejzlík je ženatý a má dvě děti, ve volném čase se věnuje hlavně sportu, s oblibou hraje například tenis.

Pavel "argenson" Vlach

Herecká filmografie

Filmy

2018 Rašín (TV film)
2016 Zločin v Polné (TV film)
2009 3 sezóny v pekle
2003 Smrt pedofila (TV film)
1987 Přízrak (TV film)

TV seriály

2018 Dáma a Král (TV seriál)
Vesničko má vražedná (S03E06)
2017 Ohnivý kuře (TV seriál)
Lázně v lázních (S04E15)
2016 Polda (TV seriál)
Ve stínu feng-šuej (S01E04)
2015 Atentát (TV seriál)
Popel (E08)
Policie Modrava (TV seriál)
Mrtvý v řece (S01E05)
2010 Cesty domů (TV seriál)
2009 Expozitura (TV seriál)
2006 Letiště (TV seriál)
Velký návrat (S01E04)
2004 Agentura Puzzle (TV seriál)
Přízrak (E02)
Pohřeb (E01)
1988 Rodáci (TV seriál)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 5 (E05)
Epizoda 2 (E02)
1987 Křeček v noční košili (TV seriál)
Vlaštovko, leť! (E06)
Zloděj v noční košili (E05)
V pasti (E04)
další epizody (6)
1986 Bylo nás šest (TV seriál)
Málo štědré Vánoce (E03)
Zlá krev (TV seriál)
Epizoda 7 (E07)

TV pořady

1994 Na vlastní nebezpečí (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace