foto

Ilan Eshkeri

  • nar. Londýn, Anglie, Velká Británie

Biografie

Anglický hudební skladatel, narozený v Londýně. V dětství se učil hrát na housle a na kytaru, později hrál v rockové kapele. Na univerzitě v Leedsu vystudoval hudbu a anglickou literaturu. Již v době studií spolupracoval se skladateli Edwardem Shearmurem, Michaelem Kamenem a s hudebním producentem Stevem McLaughlinem.

První větší příležitost dostal ve filmu PO KRK V EXTÁZI (2004) režiséra Mathew Vaughana, za což byl nominován na Objev roku. Spolupráce s tímto režisérem pokračovala ve filmu HVĚZDNÝ PRACH (2007), za který obdržel jak cenu Objev roku, tak i od Mezinárodní filmové asociace hudebních kritiků cenu za Nejlepší originální filmovou hudbu roku 2007. Zatím posledním filmem, který vzešel ze spolupráce s režisérem Vaughanem, je hit roku 2010 KICK ASS. V r. 2010 byl Eshkeri nominován na cenu Ivora Novella za nejlepší původní filmovou hudbu k filmu KRÁLOVNA VIKTORIE (2009).

Eshkeri rovněž spolupracuje s hvězdami hudebního nebe, jako jsou Annie Lennox, David Gilmour, Sinead O´Connor nebo skupina Take That.

Ilan Eshkeri žije a pracuje v Londýně a lze očekávat, že větší část své úspěšné kariery má tento nadaný hudebník teprve před sebou.

Dáša "lola3121" :-)....

Skladatelská filmografie

Filmy

2018 Bílá vrána
Důkaz muže
Farming
2016 Srážka
The Exception
Vlaštovky a Amazonky
2015 Don Verdean
Ovečka Shaun ve filmu
Poslední přežije
2014 Get Santa
Pořád jsem to já
Černé moře
2013 47 róninů
Alan Partridge: Alpha Papa
Dávám tomu rok
Justin: Jak se stát rytířem
V zemi Jane Austenové
Vášeň mezi řádky
2012 Ashes
Sněhulák a sněžný pes (TV film)
Spike Island
2011 Blesk
Coriolanus
Johnny English se vrací
Retreat
2010 Centurion
Kick-Ass
Kid
2009 Královna Viktorie
Micro Men (TV film)
Napříč časem
Ninja Assassin
2008 Telstar: The Joe Meek Story
Zmizelý
2007 Andělé a panny
Hannibal - Zrození
Hvězdný prach
Pravidla násilí
Strength and Honour
2004 Bankéř
Království prstenu (TV film)
Po krk v extázi
2001 Trojice

TV seriály

2018 Informer (TV seriál)
The Masterplan (E06)
November Has Come (E05)
Ruby Tuesday (E04)
další epizody (6)
The Athena (TV seriál)
2017 Riviéra (TV seriál)
Epizoda 10 (S01E10)
Oko za oko (S01E09)
Klíč (S01E08)
další epizody (10)
2016 Doktor Thorne (TV seriál)
2014 Fleming (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
další epizody (4)
2012 Protiúder (TV seriál)
Epizoda 10 (S03E10)
Epizoda 9 (S03E09)
Epizoda 8 (S03E08)
další epizody (10)
2011 Protiúder (TV seriál)
Epizoda 10 (S02E10)
Epizoda 9 (S02E09)
Epizoda 8 (S02E08)
další epizody (10)
2010 Protiúder (TV seriál)
Afghanistan - Part 2 (S01E06)
Afghanistan - Part 1 (S01E05)
Zimbabwe - Part 2 (S01E04)
další epizody (6)
2000 Mrtvé probouzeti (TV seriál)
1997 Trial & Retribution (TV seriál)

Dokumentární

2016 Tanečník
2012 Planet Dinosaur: Ultimate Killers (TV film)
2011 Planeta Dinosaurů (TV seriál)
Ztracený svět (E01)
2006 First Emperor, The (TV film)
2005 Ape to Man
2003 Koloseum - římská aréna smrti (TV film)