foto

Ilan Eshkeri

  • nar. Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Anglický hudební skladatel, narozený v Londýně. V dětství se učil hrát na housle a na kytaru, později hrál v rockové kapele. Na univerzitě v Leedsu vystudoval hudbu a anglickou literaturu. Již v době studií spolupracoval se skladateli Edwardem Shearmurem, Michaelem Kamenem a s hudebním producentem Stevem McLaughlinem.

První větší příležitost dostal ve filmu PO KRK V EXTÁZI (2004) režiséra Mathew Vaughana, za což byl nominován na Objev roku. Spolupráce s tímto režisérem pokračovala ve filmu HVĚZDNÝ PRACH (2007), za který obdržel jak cenu Objev roku, tak i od Mezinárodní filmové asociace hudebních kritiků cenu za Nejlepší originální filmovou hudbu roku 2007. Zatím posledním filmem, který vzešel ze spolupráce s režisérem Vaughanem, je hit roku 2010 KICK ASS. V r. 2010 byl Eshkeri nominován na cenu Ivora Novella za nejlepší původní filmovou hudbu k filmu KRÁLOVNA VIKTORIE (2009).

Eshkeri rovněž spolupracuje s hvězdami hudebního nebe, jako jsou Annie Lennox, David Gilmour, Sinead O´Connor nebo skupina Take That.

Ilan Eshkeri žije a pracuje v Londýně a lze očekávat, že větší část své úspěšné kariery má tento nadaný hudebník teprve před sebou.

Dáša "lola3121" :-)....

Skladatelská filmografie

Filmy

2018 Bílá vrána
Důkaz muže
Farming
2016 Srážka
The Exception
Vlaštovky a Amazonky
2015 Don Verdean
Ovečka Shaun ve filmu
Poslední přežije
2014 Get Santa
Pořád jsem to já
Černé moře
2013 47 róninů
Alan Partridge: Alpha Papa
Dávám tomu rok
Justin: Jak se stát rytířem
V zemi Jane Austenové
Vášeň mezi řádky
2012 Ashes
Sněhulák a sněžný pes (TV film)
Spike Island
2011 Blesk
Coriolanus
Johnny English se vrací
Retreat
2010 Centurion
Kick-Ass
Kid
2009 Královna Viktorie
Micro Men (TV film)
Napříč časem
Ninja Assassin
2008 Telstar: The Joe Meek Story
Zmizelý
2007 Andělé a panny
Hannibal - Zrození
Hvězdný prach
Pravidla násilí
Strength and Honour
2004 Bankéř
Království prstenu (TV film)
Po krk v extázi
2001 Trojice

TV seriály

2018 Informer (TV seriál)
Charlie Don't Surf (E03)
Strawberry Fields (E02)
No Sleep Till Brooklyn (E01)
2017 Riviera (TV seriál)
Epizoda 10 (S01E10)
Epizoda 9 (S01E09)
Epizoda 8 (S01E08)
další epizody (10)
2016 Doctor Thorne (TV seriál)
2014 Fleming (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
další epizody (4)
2010 Protiúder (TV seriál)
Afghanistan - Part 2 (S01E06)
Afghanistan - Part 1 (S01E05)
Zimbabwe - Part 2 (S01E04)
další epizody (6)
2000 Mrtvé probouzeti (TV seriál)
1997 Trial & Retribution (TV seriál)

Dokumentární

2016 Tanečník
2012 Planet Dinosaur: Ultimate Killers (TV film)
2011 Planeta Dinosaurů (TV seriál)
2006 First Emperor, The (TV film)
2005 Ape to Man
2003 Koloseum - římská aréna smrti (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace