foto

Anna K.

  • nar. 4.1.1966 (53 let)
    Vrchlabí, Československo

Biografie

Česká zpěvačka a skladatelka Anna K. vlastním jménem Luciana Krecarová se narodila 4. ledna 1966 ve Vrchlabí. Vyrůstala u své babičky v nedalekém Špindlerově Mlýně. Před odchodem do Prahy závodně lyžovala za lyžařský oddíl TJ Slovan Špindlerův Mlýn. Ve třetí třídě se přestěhovala do Prahy a přestoupila na jazykovou základní školu v Ostrovní ulici. Poté vystudovala konzervatoř. Otec pracoval jako barman a matka v restauraci.

Do povědomí českého publika se uvedla rolí Pacholete ve hře Kytice divadla Semafor Jiřího Suchého již v osmi letech. Její první deska Já nezapomínám měla velký komerční úspěch - prodalo se jí 20 tisíc kusů. V roce 1999 dostala od Akademie Anna K. sošku Anděla v kategorii Zpěvačka roku a dalšího Anděla za píseň Nebe. V roce 2004 získala cenu Anděl za Nejlepší obal k albu Noc na zemi, o rok později dostala další sošku Anděla v kategorii Videoklip roku za klip k písničce Cukr. Pravidelně se objevuje v nominaci čtenářské ankety Žebřík časopisu Report, kde byla čtenáři zvolena Zpěvačkou roku v roce 2011 a 2012.

V roce 2013 se vydala na své první akustické turné, které mělo u fanoušků obrovský úspěch, proto se Anna K. rozhodla na jaře roku 2014 pokračovat dalšími koncerty.

V roce 2010 podstoupila léčbu rakoviny prsu, v současné době provádí osvětu v kampani proti rakovině prsu prevencí.

Jiří "BloodMax" Neubauer

Herecká filmografie

Filmy

2017 Nižní Novgorod (divadelní záznam)
2000 Tři příležitosti k smíchu (TV film)
1990 Jonáš, Melicharová a pavilon (TV film)
1986 Povídka s dobrým koncem (TV film)
1985 Viola (TV film)
Zátah
1979 Vítejte v Bethelu (TV film)

TV seriály

1986 Malý pitaval z velkého města (TV seriál)
Kasař (E13)

Dokumentární

2018 Anna K – Moje světlo 2018 (koncert)
2015 Noc a Den (koncert)
V slepých uličkách (koncert)
2012 Večer lidí dobré vůle - Velehrad 2012 (koncert)
2011 Klus pro Kuře (koncert)
2010 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Anny K (S06E10)
2002 Hvězdy na Vltavě (koncert)

Hudební videoklipy

2018 Michal Hrůza ft. Anna K. - Ten, kdo tě miloval (hudební videoklip)
2017 Anna K.: Co mi za to dáš (hudební videoklip)
2014 Anna K.&StringerBessant: Hold A Little Place (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2018 Ceny Anděl 2017 (TV pořad)
Megasilvestr s Vladimírem Hronem (TV pořad)
2017 Hvězdy tančí pro Paraple (TV pořad)
Světlo pro Světlušku 2017 (TV pořad)
Český slavík Mattoni 2017 (TV pořad)
2016 Kafe s Jolanou (TV pořad)
Pomozte dětem (TV pořad)
2015 Ceny Anděl 2014 (TV pořad)
Galakoncert Kapky naděje (TV pořad)
2014 Ceny Anděl 2013 (TV pořad)
DVTV (TV pořad)
Sportovec roku 2014 (TV pořad)
2013 Exkluziv! (TV pořad)
Pomozte dětem 2013 (TV pořad)
2012 Ceny Anděl 2011 (TV pořad)
Limuzína (TV pořad)
Mixxxer (TV pořad)
Živě na jedničce (TV pořad)
2011 Ceny Anděl 2010 (TV pořad)
Světlo pro Světlušku 2011 (TV pořad)
Český slavík Mattoni 2011 (TV pořad)
2010 Show Jana Krause (TV pořad)
TOP STAR (TV pořad)
Český slavík Mattoni 2010 (TV pořad)
2009 Fakta Barbory Tachecí (TV pořad)
2008 TOP STAR magazín (TV pořad)
2006 StarDance aneb když hvězdy tančí (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
2004 Uvolněte se, prosím (TV pořad)
2000 HIT STOLETÍ (TV pořad)
Věštírna (TV pořad)
1999 Babeta (TV pořad)
Banánové rybičky (TV pořad)
Silvestrovský koktejl 1999 (TV pořad)
ČESKÝ SLAVÍK Mattoni '99 (TV pořad)
Čtveráci (TV pořad)
1998 Rychlý prachy (TV pořad)
Sama doma (TV pořad)
1997 Na Kloboučku (TV pořad)
Rande (TV pořad)
1994 Český bodyguard (TV pořad)
1990 Večírek nejen pro zvané (TV pořad)
1984 Nedělní ráno (TV pořad)

Skladatelská filmografie

Hudební videoklipy

2006 Večernice (hudební videoklip)
2005 Nebe (hudební videoklip)
2004 Noc na zemi (hudební videoklip)
2001 Stačí, když se díváš... (hudební videoklip)
1999 Nelítám nízko (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace