foto

Jan Jirásek

  • nar. 9.1.1955 (63 let)
    Rychnov nad Kněžnou, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rodák z východočeského Rychnova nad Kněžnou se ve světě filmu prosadil především jako hudební skladatel. Vystudoval brněnskou JAMU (hudební skladatelství), studoval i elektro-akustickou, počítačovou a elektronickou hudbu a hudební teorii.

Jeho hudba zazněla ve filmech i seriálech, k nejvýznamnějším patří NEJASNÁ ZPRÁVA O KONCI SVĚTA (oceněn Českým Lvem, 1997), KUŘE MELANCHOLIK (nominován na Českého lva, 2000), KYTICE (oceněn Českým lvem, 2001). Kromě hudby filmové skládal také hudbu k divadelním představením (Babylonská věž, Don Quijote).

Skladatelská filmografie

Filmy

2018 Slovanská Epopej
2015 Americké dopisy (TV film)
2012 Aplaus (TV film)
Vrásky z lásky
Šťastný smolař (TV film)
2011 Santiniho jazyk (TV film)
2009 Aljona (TV film)
Sněžná noc (TV film)
2008 Bathory
2004 Bolero
2003 P.F. 77 (TV film)
2001 Samota (TV film)
2000 Josephine
Kytice
1999 Kuře melancholik
1997 Nejasná zpráva o konci světa

TV seriály

2012 Setkání s hvězdou (TV seriál)
Jana Hlaváčová (E02)
2007 Hraběnky (TV seriál)
Louky naproti (E17)
Vyrovnané účty (E16)
Návštěva (E15)
další epizody (17)

Dokumentární

2005 Historik Josef Pekař

Hudební videoklipy

2008 Muoj bože (hudební videoklip)

Herecká filmografie

Filmy

1986 Smrt krásných srnců

Dokumentární

1996 Setkání v hudbě (TV film)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(62)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace