foto

Samuli Edelmann

  • nar. 21.7.1968 (49 let)
    Pori, Finsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Edelmann hrál v mnoha snímcích, mezi jeho poslední patří Cesta na sever (2012, r. Mika Kaurismäki) a Mission: Impossible – Ghost Protocol (2011, r. Bad Bird). Pětkrát byl nominován na Jussi Award za role ve filmech Häjyt (1999, r. Aleksi Mäkelä), Automat na lásku (2000, r. Aku Louhimies), Minä ja Morrison (2001, r. Marko Leino), Vares - Yksityisetsivä (2004, r. Aleksi Mäkelä) a Rock'n Roll Never Dies (2006, r. Juha Koiranen). Kromě herecké kariéry je Edelmann znám také jako zpěvák a trojnásobný držitel ocenění Emma Award.

Film Europe

Herecká filmografie

Filmy

2016 Salametsästäjä
Tappajan näköinen mies
2015 Joulun tähdet (koncert)
Královna Kristýna
2014 Cheek - Live@Olympiastadion (koncert)
2013 Temné vody
2012 Cesta na sever
2011 Kotirauha
Mission: Impossible - Ghost Protocol
2010 Princezna
2009 Johan Falk: National Target
Rööperi
Treenilaji
2006 Loď stínů
Ranta (TV film)
Riisuttu mies
Rock'n Roll Never Dies
2005 Vítězové a poražení
Zamrzlá země
2004 Vares - Yksityisetsivä
2001 Minä ja Morrison
Rölli a lesní duch
2000 Automat na lásku
Lakeuden kutsu
Lomalla
1999 Häjyt
Talossa on Saatana (TV film)
1995 Samuli Edelmann: Live (koncert)
1994 Iron Horsemen
Vääpeli Körmy - Taisteluni
1993 Pahat kielet
Romanovin kivet
1992 Koskenkorva Cowboys
Vääpeli Körmy ja etelän hetelmät
Veturimiehet heiluttaa
1991 Suklaasydän (TV film)
Vääpeli Körmy ja vetenalaiset vehkeet
1990 Hyväntekijä (TV film)
Olinkin jo lähdössä (TV film)
Vääpeli Körmy ja marsalkan sauva
95 oktaania (TV film)
1989 Antti
Zimní válka
1249 km
1988 Ihmiselon ihanuus ja kurjuus
Uimataidoton
1987 Se unelmista (studentský film)
1986 Minun maailmani (TV film)
Päätepysäkki (TV film)
Perhosen uni
1985 Čas žížal (TV film)
1984 Uppotukki (TV film)
Vanavedessä (TV film)
1982 Kesä kartsalla (TV film)
1981 Prinsessa joka nukkui 100 vuotta

TV seriály

2017 Presidentti (TV seriál)
Itsenäisyyspäivä (E12)
Kansakunnan etu (E11)
Helsinki Summit (E10)
další epizody (12)
2011 Tappajan näköinen mies (TV seriál)
Isä, poika ja paha henki - osa 2 (E08)
Isä, poika ja paha henki - osa 1 (E07)
Ystävät kaukana - osa 2 (E06)
další epizody (8)
2007 Runoja & Roskia (TV seriál)
2003 Irtiottoja (TV seriál)
Vintiöt - Ten years after (TV seriál)
2002 Jurismia! (TV seriál)
2000 Susi rajalla (TV seriál)
1999 Äkkiä Anttolassa (TV seriál)
Muodollisesti pätevä (TV seriál)
1995 Peltiheikit (TV seriál)
Samppanjaa ja vaahtokarkkeja (TV seriál)
1990 Aaveita ja valkoisia valheita (TV seriál)
Mumínci (TV seriál)
1989 Talvisota (TV seriál)
1986 Pilat palat pois (TV seriál)

Dokumentární

2017 Paula Koivuniemi @studio (TV film)
2016 Järven tarina - vyp.
Suomi 100 -avajaiset: Livekonsertti (koncert)
2015 Yle Live: Samuli Edelmann (koncert)
2011 Näin tehtiin tappajan näköinen mies (TV film)
2003 MTV3 Live: Popfinlandia (koncert)
Onko Che mun isä? (TV film)
2001 Minä ja Morrison eli Sex Love and Rock'n Roll (TV film)
1999 Näin tehtiin Häjyt (TV film)
1993 Varusmiehestä reserviläiseksi
Varusmiehet

TV pořady

2015 Jussi Gaala 2015 (TV pořad) - a.z.
Loirinuotiolla (TV pořad)
2014 SuomiLOVE (TV pořad)
2012 Itsenäisyyspäivän vastaanotto (TV pořad)
Vain elämää (TV pořad)
2011 Daa-da daa-da - Syksyn sävel -retro (TV pořad)
Korkojen kera (TV pořad)
2009 Puoli seitsemän (TV pořad)
2007 Mansikkapaikka (TV pořad)
2004 Arto Nyberg (TV pořad)
Ruben & Joonas (TV pořad)
Ylen hyvä: Koulutus voittaa! (TV pořad)
2003 Top 40 (TV pořad)
2002 Bettina S. (TV pořad)
2001 Minä, sinä, hän - Kiitoskonsertti Spedelle (TV pořad)
2000 Hotelli Sointu (TV pořad)
Mankeli (TV pořad)
1999 Punainen lanka (TV pořad)
1998 Eurovision laulukilpailu 1998 - Suomen karsinta (TV pořad)
1997 Turkka & Turkka (TV pořad)
1996 Trabant express (TV pořad)
1994 Vintiöt (TV pořad)
1993 Ei itketä lauantaina (TV pořad)
1992 Q ja tähdet (TV pořad)
1991 Eurovision laulukilpailu 1991 - Suomen karsinta (TV pořad)
Siivotaan, siivotaan (TV pořad)
Sketsofrenia (TV pořad)
Syksyn sävel 1991 (TV pořad)
1990 Syksyn sävel 1990 (TV pořad)
Wiisikko (TV pořad)

Hudební videoklipy

2014 Lohtu (hudební videoklip)
2013 Cheek: Parempi mies (hudební videoklip)
1997 Samuli Edelmann: Huilunsoittaja (hudební videoklip)

Skladatelská filmografie

Filmy

1995 Samuli Edelmann: Live (koncert)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace