foto

Renato Scarpa

  • nar. 1.1.1939 (80 let)
    Milán, Lombardie, Itálie

Biografie

Renato Scarpa je považován za jednoho z nejlepších italských herců. Na divadle spolupracoval s Giancarlo Sepe, Giancarlo Nanni, Franco Parenti a Aldo Trionfo a ve filmu s bratry Taviani, Marco Bellocchio, Luigi Comencini, Mario Monicelli, Massimo Troisi a s Nanni Morettim (Máme papeže!, 2011). Také se objevil v mezinárodních produkcích včetně filmů Pošťák (1994, r. Michael Radford), Talentovaný pan Ripley (1999, r. Anthiny Minghella) a Cizinec (2010, r. Florian Henckel von Donnersmarck).

Film Europe

Herecká filmografie

Filmy

2019 Domani è un altro giorno
2018 Nevermind
2017 Le verità
Manuel
2016 Sweet Democracy
Tommaso
2015 Cain
Mia madre
2014 Santini's Netzwerk
2013 Trilussa - Storia d'amore e di poesia (TV film)
2012 Diaz: Neuklízej tu krev
2011 Máme papeže!
Služebnice boží (TV film)
2010 Cizinec
2008 Marcello Marcello
2007 Amore su misura, Un
2005 Aria, L´
Incidenti
2004 Virginia, la monaca di Monza (TV film)
2001 Honolulu Baby
Pokoj mého syna
Ravanello pallido
Ribelli per caso
Senza confini (TV film)
2000 Azzurro
Gli amici di Gesù - Giuseppe di Nazareth (TV film)
Tobia al caffè
1999 A casa di Irma
Biblické příběhy: Ester (TV film)
Killer evanescente, Il
Talentovaný pan Ripley
Utajené zločiny 2: Záhadný dům (TV film)
1997 Hrbáč
Raggio di sole
Roseannin hrob
1996 Compagni di branco (TV film)
1995 Bible - Starý zákon: Josef (TV film)
Croce e delizia
Nové ruce ďábla
1994 Amore americano, Un (TV film)
Aquila della notte, L´ (TV film)
Extra..., Gli
Fade out (Dissolvenza al nero)
Italské námluvy
Pošťák
1993 Biblické příběhy: Abrahám (TV film)
Stefano na kvadrát
Un'anima divisa in due
1992 Ordinario sopravvivenza
1991 Cronaca nera (TV film)
Errore fatale (TV film)
La riffa
Secrets professionnels du Dr Apfelglück, Les
Touha létat
1990 Tracce di vita amorosa
1989 Zloději mýdla
1988 32 dicembre
Casa a Roma, Una (TV film)
1987 Cronaca nera
Julie a Julie
L'estate sta finendo
1986 Laggiù nella giungla
Vestire gli ignudi (TV film)
Via Montenapoleone
1985 A me mi piace
Fatto su misura
Mistero di Bellavista, Il
1984 Così parlò Bellavista
Cuore (TV film)
Signore e signori
1983 Benvenuta
Strada Pia (TV film)
1982 Ad ovest di Paperino
Colomba (TV film)
Grog
Spaghetti House
Vado a vivere da solo
1981 Buddy míří na Západ
Colpo di grazia alla sezione III (TV film)
Ricomincio da tre
1980 Bionda fragola
Un sacco bello
Uomini e no
1979 Giocattolo, Il
1978 Procacciatore d'affari (TV film)
Standard
1977 Mimo dobro a zlo
Mostro, Il
Měšťáček
Suspiria
1975 Giorni della chimera, I
Messia, Il
Policajt v Hongkongu
Zasažena náhlým blahobytem
1974 Anno uno
E cominciò il viaggio nella vertigine
Policistka
Zločin z lásky
1973 Giordano Bruno
Teď se nedívej
1972 Nel nome del padre
Svatý Michal měl kohouta
1969 Ve znamení štíra

TV seriály

2012 Questo nostro amore (TV seriál)
2003 Tutti i sogni del mondo (TV seriál)
1999 Komisař Montalbano (TV seriál)
Zloděj školních svačin (S01E01)
1998 Forza dell'amore, La (TV seriál)
Hrabě Monte Cristo (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
další epizody (4)
1997 Avvocati (TV seriál)
My jsme andělé (TV seriál)
1996 Cascina Vianello (TV seriál)
Uno di noi (TV seriál)
1992 Mladý Indiana Jones (TV seriál)
1988 Colletti bianchi (TV seriál)
1986 Quando arriva il giudice (TV seriál)
1985 Léta Páně (TV seriál)
1984 Buio nella valle (TV seriál)
1982 Marco Polo (TV seriál)
1981 Don Luigi Sturzo (TV seriál)
Rosaura alle 10 (TV seriál)
Věznice parmská (TV seriál)
1980 Poco a poco (TV seriál)
1979 Luigi Ganna detective (TV seriál)
Quattro delitti (TV seriál)
1978 Amore di Dostoevskij, Un (TV seriál)
I problemi di Don Isidro Parodi (TV seriál)
1977 Chiunque tu sia (TV seriál)
Delitto perbene, Un (TV seriál)

Dokumentární

2009 Palestrina - princeps musicae

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky