foto

Dawn Olivieri

  • nar. 8.2.1981 (39 let)
    St. Petersburg, Florida, USA

Biografie

Narodila sa v St.Petersburgu, nie však v Rusku, ale na Floride. Vyrastala v meste Seminole, taktiež na Floride. Ako rástla, stále viac a viac ju fascinovali ľudské charaktery. Od malička bola rada stredobodom pozornosti, zabávala rodičov, kamarátov, susedov, tancovala, hrala v školských predstaveniach a školskej kapele na fagot. Podľa jej rodičov si vždy našla cestičku, ako sa dostať do problémov. Po skončení strednej školy v Seminole, pokračovala v štúdiu na Univerzite južnej Floridy. Pôvodne chcela pracovať ako veterinárka, rýchlo sa však rozhodla nasledovať svoje sny a presmerovala svoju snahu do zábavného priemyslu.

Svoju kariéru začala ako sedemnásťročná modelka v Miláne a jej postup k televízii a filmu bol prirodzený. Svoje skúsenosti z modelingu sama považuje za veľký prínos pre jej hereckú kariéru. Naučila sa hýbať, ale aj hľadieť tak, aby jej pocity bolo cítiť prostredníctvom jej očí. Nikdy neabsolvovala žiadny formálny tréning herectva a tvrdí, že herecké zručnosti stále iba nadobúda. Jedného dňa si zbalila všetky veci do auta a odišla z Floridy do Los Angeles. Nikdy si nenechávala záložný plán, ak by jej sny nevychádzali. Vždy išla za svojim cieľom a dala do hereckej kariéry všetko.

V roku 2009 stvárnila svoju doposiaľ najväčšiu postavu. Išlo o postavu Lýdie, empatičky, v seriály HRDINOVIA, cirkusantku s vkusne potetovaným telom, schopnú vyčítať pocity ostatných. Celkovo si zahrala v šestnástich epizódach štvrtej série. Okrem niekoľkých menších rolí v seriáloch ako KNIGHT RIDER, STARGATE: ATLANTIS, či AKO SOM SPOZNAL VAŠU MATKU, stala sa v lete roku 2010 sexy vlkolakom Janice Herveaux v seriály TRUE BLOOD: PRAVÁ KRV.

Dawn najradšej relaxuje v prírode, má rada turistiku, kemping, horolezectvo a plážový volejbal. Tiež však maľuje, hrá na gitaru, fotografuje a má rada zvieratá. V spomínaných školských predstaveniach, si najradšej vyberala na hranie postavu psa. Priznáva, že má slabosť pre drsných a sebavedomých chlapov. Na strednej škole nosila vlasy ostrihané na krátko, čím si získala prezývku „Dan“.

Scar

Herecká filmografie

Filmy

2020 Tajemství Karmy
Za oponou života
2018 Darc
Dokonalá loupež
Traffik
2017 A Change of Heart
Bright
2016 He Does Not Want Peace
2015 Život bez lásky
2014 Supremacy
2013 Missionary
Plush
Špinavý trik
2011 Boy Toy
2010 Dozers
Drop Dead Gorgeous
2009 Hydra (TV film)
Nebezpečné svádění (TV film)
2006 Devil's Den

TV seriály

2018 Tým SEAL (TV seriál)
The Cost of Doing Business (S01E22)
Takedown (S01E19)
Credible Threat (S01E18)
další epizody (6)
2017 Vražedné Miami (TV seriál)
Benzodiazepine & the Benjamins (S02E16)
Bacterium & the Brothers Panitch (S02E10)
2016 Lucifer (TV seriál)
Hezké botky (S01E05)
Mužské kdovíco (S01E04)
Tajnosti a lži (TV seriál)
The Truth (S02E10)
The Brother (S02E09)
The Racket (S02E08)
Profesionální lháři (TV seriál)
Není to snadné (S05E10)
Vize konečného stavu (S05E04)
2015 Profesionální lháři (TV seriál)
Příští nabídku příměří ti narvu do zadku (S04E07)
Vždycky můžeme bloudivý nerv zaměstnat něčím jiným (S04E04)
Protože jsem škorpion, kurva, tak proto (S04E02)
2014 Profesionální lháři (TV seriál)
Spolu (S03E11)
Zasloužený trest (S03E10)
Pan Zhang (S03E09)
další epizody (10)
2013 Profesionální lháři (TV seriál)
Dokud nás smrt nerozdělí (S02E12)
Nepřátelské převzetí (S02E11)
Úniková strategie (S02E10)
další epizody (11)
2012 Profesionální lháři (TV seriál)
Mayská apokalypsa (S01E12)
Business (S01E11)
Prolog a následky (S01E10)
další epizody (10)
2011 Upíří deníky (TV seriál)
The Birthday (S03E01)
Klaus (S02E19)
The Dinner Party (S02E15)
další epizody (5)
Californication (TV seriál)
...a spravedlnost pro všechny (S04E12)
2010 Avengers: Nejmocnější hrdinové světa (TV seriál)
Pravidla zasnoubení (TV seriál)
Refusing to Budget (S05E11)
Hrdinové (TV seriál)
Umění klamu (S04E17)
Prošel / Neprošel (S04E16)
Tobě nablízku (S04E15)
další epizody (5)
2009 Trust Me (TV seriál)
Knight Rider - Legenda se vrací (TV seriál)
Fight Knight (E14)
Hrdinové (TV seriál)
Pátá úroveň (S04E12)
Díkůvzdání (S04E11)
Neviditelný protivník (S04E09)
další epizody (11)
Vincentův svět (TV seriál)
Bezpečnostní opatření (S06E09)
Odložené případy (TV seriál)
Skateborďáci (S07E02)
2008 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Pavouk (S03E14)
Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Totožnost (S05E18)
2006 My Boys (TV seriál)
Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Ted Mosby, Architect (S02E04)
Veronica Mars (TV seriál)
Nevěsta na útěku (S02E15)
2005 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Těla v pohybu (S06E01)
2003 Las Vegas: Kasino (TV seriál)