foto

Serinda Swan

  • nar. 11.7.1984 (36 let)
    Západní Vancouver, British Columbia, Kanada

Biografie

Herečka a modelka Serinda Swan se narodila 11. července 1984 v kanadském West Vancouveru v provincii Britská Kolumbie, chvíli také vyrůstala na havajském ostrově Kauai, v žilách ji koluje španělská, skotská, irská a anglická krev. K herectví měla vždy blízko díky své matce, která byla herečkou -Serindu si často brávala na place, její otec je režisérem a učitelem herectví. Serinda má ještě starší sestru, která je modelkou.

Serindu Swan baví surfování, dělávala deset let gymnastiku a krátce pracovala také jako servírka, pak se vydala na úspěšnou dráhu modelky - především pánští čtenáři se mohli pokochat její fotokolekcí v časopise Maxim. Její herecké začátky jsou spojeny hraním v reklamách (např. na Milky Way). Její první filmovou rolí byla role Amandy v bollywoodském filmu indické výroby NEAL 'N' NIKI (2005), který se natáčel v její rodné Britské Kolumbii. Poté se v následujících letech objevovala v epizodních rolích televizních seriálů či v televizních filmech - např. LOCH-NESS TEROR (Beyond Loch Ness, 2007).

Další Serindinou filmovou zkušeností byla vedlejší role v komedii THE BREAK-UP ARTIST (2009). Serinda dlouho zvažovala, zda má upřednostnit herectví či modeling, a toto dilema vyznělo nakonec vítězně pro herectví. Poměrně úspěšným byl pro ni rok 2010, kdy se objevila sice v malých rolích, ale zato ve velkých projektech - nejprve si střihla roli Afrodity ve fantasy Chrise Columbuse PERCY JACKSON - ZLODĚJ BLESKU (Percy Jackson & The Olympians: The Lightning Thief) a poté v nepřehlédnutelné miniroličce jedné ze Sirén ve sci-fi studia Disney TRON: LEGACY (2010). O rok později si zahrála v hororu CREATURE (2011) a v roce 2012 bude uveden thriller JINN a akční komedie THE BAYTOWN DISCO.

Televizní diváci mohli Serindu Swan vidět také např. v epizodních rolích seriálů LOVCI DUCHŮ, SMALLVILLE, HAVAJ 5-0 a hraje taktéž v seriálu BREAKOUT KINGS, kde patří do základní herecké sestavy a objevila se již ve 13 epizodách.

Petr "peetriss" Michalik

Herecká filmografie

Filmy

2020 Redemption Day
Revenge Ride
2017 Blood Ride
Inhumans (IMAX)
The Veil
2016 Hit TV
2014 Jinn
Sister
2012 Grázlové z vidlákova
2011 Creature
Odplata
2010 Percy Jackson: Zloděj blesku
TRON: Legacy 3D
2009 Beznadějný útěk (TV film)
Break-Up Artist, The
Hostile Makeover (TV film)
Nedůvěra (TV film)
2008 Loch-ness teror (TV film)
2005 Neal 'N' Nikki

TV seriály

2020 Coroner (TV seriál)
Fire Pt.2 (S02E08)
Monster in the House (S02E07)
The Flipside (S02E06)
další epizody (8)
The Twilight Zone (TV seriál)
Downtime (S02E02)
2019 Coroner (TV seriál)
Bridges (S01E08)
The Suburbs (S01E07)
Confetti Heart (S01E06)
další epizody (8)
2018 Robot Chicken (TV seriál)
He's Not Even Aiming the at the Toilet (S09E17)
2017 Inhumans (TV seriál)
...And Finally: Black Bolt (E08)
Havoc in the Hidden Land (E07)
The Gentleman's Name Is Gorgon (E06)
další epizody (8)
Zlá krev (TV seriál)
A Oscara získává... (S01E05)
Hráči (TV seriál)
Crackback (S03E09)
Alley-Oops (S03E08)
Make Believe (S03E05)
další epizody (5)
2015 Graceland (TV seriál)
No Old Tigers (S03E13)
Dog Catches Car (S03E12)
The Wires (S03E11)
další epizody (13)
2014 Graceland (TV seriál)
Faith 7 (S02E13)
Echoes (S02E12)
Home (S02E11)
další epizody (13)
Lidé zítřka (TV seriál)
Endgame (E17)
Things Fall Apart (E13)
Chicago Fire (TV seriál)
Arrest in Transit (S03E09)
Chopper (S03E08)
Nobody Touches Anything (S03E07)
další epizody (4)
2013 Graceland (TV seriál)
Pawn (S01E12)
Happy Endings (S01E11)
King's Castle (S01E10)
další epizody (11)
2012 Lovci lebek (TV seriál)
Served Cold (S02E10)
Freakshow (S02E09)
SEALd Fate (S02E08)
další epizody (10)
2011 Lovci lebek (TV seriál)
Where in the World Is Carmen Vega (S01E13)
There Are Rules (S01E12)
Off the Beaten Path (S01E11)
další epizody (12)
Havaj 5-0 (TV seriál)
Ztracená dcera (S01E22)
2010 Lovci duchů (TV seriál)
I pravda zabíjí (S06E06)
Smallville (TV seriál)
Icarus (S10E11)
Warrior (S09E12)
2009 Ďáblův sluha (TV seriál)
Business Casualty (S02E12)
Smallville (TV seriál)
Kouzlo (S08E17)
2008 Agentura Jasno (TV seriál)
Třídní setkání po 13 letech (S03E02)
2006 Exes & Ohs (TV seriál)
Krevní pouta (TV seriál)
Lovci duchů (TV seriál)
Salvation (S01E21)

Hudební videoklipy

2018 Jarryd James: High (hudební videoklip)
2008 Theory of a Deadman: So Happy (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2012 Home & Family (TV pořad)

Fanoušci tvůrce