foto

Rafe Spall

  • nar. 10.3.1983 (35 let)
    Camberwell, Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rafe Spall je anglický herec. Narodil sa v nemocnici King's College v Londýne. Je synom herca Timothyho Spalla a jeho manželky Shane Spallovej. Je prostredným dieťaťom svojich rodičov. Na rozdiel od jeho dvoch sestier, ktoré pracujú ako učiteľka na základnej škole a textilná návrhárka, Rafe nasledoval kroky jeho otca.

Navštevoval školu Hatcham Haberdashers College, z ktorej odišiel a pripojil sa k National Youth Theatre. Po tom, čo sa nedokázal dostať do vybraných divadelných škôl začal svoju hereckú kariéru.

Často spolupracoval s Edgarom Wrightom. Objavil sa v jeho filme ÚSVIT MŔTVYCH (2004) po boku Simona Pegga a Nicka Frosta. O rok neskôr sa predstavil v snímke HOOLIGANS (2005). V očakávanom sci-fi návrate Ridleyho Scotta PROMETHEUS (2012) si zahral jednu z vedľajších rolí.

Momentálne žije v západnej štvrti Kensington v Londýne so svojou ženou, herečkou Elize du Toit, s ktorou sa zoznámil pri ich rande naslepo. Vzali sa v roku 2010, o rok neskôr sa im narodilo ich prvé dieťa, dcéra Lena.

Matúš "Sufferer" Franko

Herecká filmografie

Filmy

2018 Jsem božská
Jurský svět: Zánik říše
2017 The Ritual
2016 Maminčin seznam
Obr Dobr
Vlaštovky a Amazonky
2015 Harry Price: Krotitel duchů (TV film)
Sázka na nejistotu
2014 Get Santa
X+Y
2013 Dávám tomu rok
The F Word
U Konce světa
2012 Earthbound
Prometheus
Pí a jeho život
2011 Anonym
Jeden den
2010 Sus
2009 Skautská příručka pro chlapce
Slečna Marplová: Proč nepožádali Evanse? (TV film)
2008 Frankie Howerd: Rather You Than Me (TV film)
He Kills Coppers (TV film)
2007 A Room with a View (TV film)
Get Off My Land
Grindhouse: Don't
Jednotka příliš rychlého nasazení
2006 Chatterley Affair, The (TV film)
Cracker (TV film)
Dobrý ročník
Drákulův polibek (TV film)
Kidulthood
Romantics, The (TV film)
Širé Sargasové moře (TV film)
2005 Hooligans
Poslední výsadek
2004 Calcium Kid
Legend of the Tamworth Two, The (TV film)
Soumrak mrtvých
2003 Lev v zimě (TV film)
2002 Mimo kontrolu (TV film)
2001 Beginner's Luck

TV seriály

2016 Roadies (TV seriál)
The Load Out (E10)
The Corporate Gig (E09)
The All Night Bus Ride (E08)
další epizody (10)
2015 Sons of Liberty (TV seriál)
2014 Černé zrcadlo (TV seriál)
White Christmas (S02E04)
2012 The Last Leg (TV seriál)
2011 Hranice stínu (TV seriál)
Epizoda 7 (E07)
Epizoda 5 (E05)
Epizoda 4 (E04)
další epizody (6)
2010 Pete Versus Life (TV seriál)
2009 Desperate Romantics (TV seriál)
2005 The Rotters' Club (TV seriál)
Twisted Tales (TV seriál)

TV pořady

2012 Sunday Brunch (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace