foto

Rory McCann

  • nar. 24.4.1969 (48 let)
    Glasgow, Skotsko, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se 24. dubna 1969 v největším skotském městě Glasgow. V mládí se Rory McCann věnoval kresbám a malováním na obrovském Forth Bridge poblíž Edinburghu, v televizi se poprvé objevil v reklamě na ovesnou kaši jako člověk oděný pouze ve vestě a kiltu, kráčející po zimní zasněžené ulici a propagující horkou ovesnou kaši, „která vás zahřeje“.

Zahrál si v několika britských seriálech, např. RANDALL A HOPKIRK (2000), STATE OF PLAY (2003) a dalších. Za roli Kennyho McLeoda v seriálu THE BOOK GROUP (2001) získal v roce 2002 skotskou cenu BAFTA za nejlepší televizní výkon. V hollywoodské produkci debutoval ve filmu ALEXANDER VELIKÝ (2004), kde se představil v roli Craterose. V roce 2007 se objevil v britské komedii JEDNOTKA PŘÍLIŠ RYCHLÉHO NASAZENÍ (2007). Následovaly další role v americké produkci, např. SOUBOJ TITÁNŮ (2010) nebo HON NA ČARODĚJNICE (2011). V témže roce si zahrál v úspěšném seriálu HRA O TRŮNY, kde se představil v roli Sandora Clegana, statného osobního strážce prince Joffreyho.

Tento charismatický hnědooký, tmavovlasý a téměř dvoumetrový Skot je nejen hercem, ale i skvělým zpěvákem, pianistou, harmonikářem a všestranným sportovcem.

giordano

Herecká filmografie

Filmy

2017 xXx: Návrat Xandera Cage
2015 Slow West
2011 Hon na čarodějnice
2010 Souboj Titánů
2009 Solomon Kane
2008 The Crew
2007 Jednotka příliš rychlého nasazení
2006 Rok '66
2005 Beowulf: Král barbarů
2004 Alexander Veliký
2003 Adamovo tajemství
Devil's Tattoo, The
2000 Pasty Faces
1999 Coming Soon (TV film)
Chytač krys

TV seriály

2017 Hra o trůny (TV seriál)
Za zdí (S07E06)
Východní hlídka (S07E05)
Dračí kámen (S07E01)
2016 Hra o trůny (TV seriál)
Nikdo (S06E08)
Zlomený muž (S06E07)
2015 Vykázáni (TV seriál)
2014 Hra o trůny (TV seriál)
Děti (S04E10)
Hora a Rudá zmije (S04E08)
Drozd (S04E07)
další epizody (6)
2013 Hra o trůny (TV seriál)
Mhysa (S03E10)
Deště Kastameru (S03E09)
Druzí synové (S03E08)
další epizody (8)
2012 Hra o trůny (TV seriál)
Oheň a voda (S02E09)
Muž beze cti (S02E07)
Bohové staří a noví (S02E06)
další epizody (5)
2011 Hra o trůny (TV seriál)
Oheň a krev (S01E10)
Baelor (S01E09)
Bodej ostrým koncem (S01E08)
další epizody (8)
Jury II, The (TV seriál)
2006 Shameless (TV seriál)
Dark Friends (S03E02)
Liamday (S03E01)
2003 State of Play (TV seriál)
2002 Odvrácená tvář hor (TV seriál)
2001 The Book Group (TV seriál)
2000 Monarch of the Glen (TV seriál)
Randall a Hopkirk (TV seriál)
1988 London's Burning (TV seriál)

Dokumentární

2008 Válečníci: Attila (TV film)
2007 Válečníci (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace