foto

T.V. Carpio

  • nar. 1981
    Oklahoma City, Oklahoma, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Teresa Victoria Carpio sa narodila v roku 1981 v Oklahoma City. Je dcérou hongkonskej speváčky Teresy Carpio a čínsko-amerického módneho návrhára a speváka.

V roku 2004 sme ju mohli vidieť hneď v dvoch filmoch, ktoré režíroval Spike Lee, v komédii She Hate Me a dráme Sucker Free City. V týchto filmoch však veľa vody nenamútila, pretože išlo len o malé roly. Treba však povedať, že T. V. Carpio po rodičoch zdedila najmä spevácky talent. Svoj debut si na Broadwayi odkrútila v roku 2006, v muzikáli Rent. Pravdepodobne muzikálové spevácke výkony jej nasledujúci rok zabezpečili úlohu nemilovanej Prudence vo filme Across the Universe. Tu sa jej podarilo prespievať veselú pieseň „I Want to Hold Your Hand“ od Beatles na srdcervúcu baladu.

Začiatkom roku 2011 sa z vedľajšej úlohy v nehodami skúšanom broadwayskom muzikáli Spider-Man: Turn Off the Dark, aj vďaka zraneniu hlavnej protagonistky, prepracovala až k jednej z hlavných úloh (Arachne). Teresa sa objavila aj v seriáloch The Jury a Zákon a poriadok, išlo však len o veľmi malé herecké úlohy. Podobne si strihla aj niekoľko scén s Bradleym Cooperom v marcovom prekvapení Limitless.

T. V. Carpio už o svojich speváckych kvalitách niekoľkokrát presvedčila. Dúfajme, že v budúcnosti dostane príležitosť presvedčiť aj o tých hereckých.

andranyk

Herecká filmografie

Filmy

2018 Noise
2014 The Scribbler
2011 Všemocný
2007 Across the Universe
2004 Nesnáší mne
Sucker Free City (TV film)

TV seriály

2017 Bloodline (TV seriál)
Part 30 (S03E07)
2014 Stalker (TV seriál)
Love Is a Battlefield (E06)
2013 Laskavý dotek (TV seriál)
What Part of No? (S02E10)
Save a Horse, Ride a Cowboy (S02E09)
Heaven's Just a Sin Away (S02E08)
další epizody (6)
2004 The Jury (TV seriál)
2002 Právo a pořádek (TV seriál)
Patriot (S12E24)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace