foto

Jacki Weaver

  • nar. 25.5.1947 (70 let)
    Sydney, New South Wales, Austrálie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jacqueline Ruth Weaver je australská divadelní, filmová a televizní herečka. Narodila se 25. května 1947 v Sydney. Její otec, Arthur, byl australský právník, zatímco její matka Edith pocházela z Anglie. Jacki navštěvovala Hornsby Girls' High School.

Jejím prvním manželem byl v letech 1983 až 1996 režisér Derryn Hinch. V současné době žije s hercem Seanem Taylorem. Má jednoho syna Dylana a dvě vnoučata.

Jacki, účinkující hlavně v mnoha australských seriálech a filmech, se proslavila zejména svojí rolí Janine Cody v oceňovaném krimi thrilleru KRÁLOVSTVÍ ZVĚRSTEV (Animal Kingdom, 2010). Za svůj herecký výkon v tomto snímku si odnesla již svoji třetí cenu AFI (Australian Film Institute), Satellite Award a především nominaci na Oscara a Zlatý glóbus za nejlepší herečku ve vedlejší roli.

Měří 157 centimetrů a jejím idolem je americká herečka Esther William.

Petr "PVi" Viktorin

Herecká filmografie

Filmy

2018 Larrikins
Life of the Party
2017 Small Crimes
The Disaster Artist
The Polka King
Zeroville
2016 Goldstone
Sister Cities
2015 Jako ty
Poslední taxi do Darwinu
2014 Hlasy
Kouzlo měsíčního svitu
Reclaim
Six Dance Lessons in Six Weeks
Včelka Mája
2013 Haunt
Nemocnice Parkland
Stoker
2012 Terapie láskou
Zásnuby na dobu neurčitou
2010 Království zvěrstev
Summer Coda
2009 Early Checkout
2008 Three Blind Mice
2007 Hammer Bay (TV film)
1996 Noc bláznů
1987 Perfectionist, The
1983 Abra Cadabra
1982 Squizzy Taylor
1976 Caddie
Do I Have to Kill My Child? (TV film)
1975 Piknik na Hanging Rock
Polly My Love (TV film)
Removalists, The
1974 Petersen
1973 Alvin Purple
1971 Stork
1964 Split Level (TV film)

TV seriály

2016 Secret City (TV seriál)
2015 Blunt Talk - Plané řeči (TV seriál)
2014 Gracepoint (TV seriál)
McCarthys, The (TV seriál)
2013 Super Fun Night (TV seriál)
2007 Satisfakce (TV seriál)
1999 All Star Squares (TV seriál)
Bondi Banquet (TV seriál)
1988 House Rules (TV seriál)
1986 The Challenge (TV seriál)
1980 Water Under the Bridge (TV seriál)
1978 Tickled Pink (TV seriál)
1977 Dick Emery Show in Australia, The (TV seriál)
1976 Alvin Purple (TV seriál)
Up the Convicts (TV seriál)
1975 Seven Ages of Man (TV seriál)
The Last of the Australians (TV seriál)
1974 Zlatá horečka (TV seriál)
1971 Catwalk (TV seriál)
Matlock Police (TV seriál)
Spyforce (TV seriál)
The Comedy Game (TV seriál)
The Godfathers (TV seriál)
1969 Division 4 (TV seriál)
Riptide (TV seriál)
1968 Woobinda, Animal Doctor (TV seriál)
1964 Oddělení vražd (TV seriál)

Dokumentární

2002 Caddie on Location
1999 Inside Film Awards (TV seriál)
1970 Naked Bunyip, The

TV pořady

2011 Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
83. Annual Academy Awards (TV pořad)
2009 Moving Pictures Live! (TV pořad)
2006 First Tuesday Book Club (TV pořad)
2005 Spicks and Specks (TV pořad)
1993 Good Morning Australia (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace