foto

Gloria DeHaven

  • nar. 23.7.1925
    Los Angeles, Kalifornie, USA
  • zem. 30.7.2016 (91 let)
    Las Vegas, Nevada, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herečka, zpěvačka a tanečnice Gloria Mildred DeHaven se narodila 23.7.1925 v Los Angeles, California. Otec Glorie byl herec, režisér Carter DeHaven a matka byla herečka Flora Parker DeHaven. Lori vystupovala jako zázračné dítě  Již jako dítě se stala kmenovou herečkou společnosti Metro Goldwyn Mayer.

Dcera vaudevillových - estrádních umělců DeHavenových začala svou kariéru jako dětská herečka v pověstném Chaplinově filmu MODERNÍ ČASY - MODERN TIMES z roku 1936. Charlie Chaplin si spolupráci s ní velmi pochvaloval, a poté následovaly filmy SUSAN AND GOD - ZUZANA A BŮH – 1940. KEEPING COMPANY - VEDENÍ SPOLEČNOSTI -1940,  THE PENALTY - 1941, TWO-FACED WOMAN - DVĚ TVÁŘE ŽENY - 1941, BEST FOOT FORWARD - 1943,  BROADWAY RHYTHM - RYTMUS BROADWAYE - 1944, TWO GIRLS AND A SAILOR - DVĚ DĚVČATA  A NÁMOŘNÍK - 1944 - hrála po boku osvědčené herečky a zpěvačky Alyson June její mladší sestru, s nimi si zahrál sympatického námořníka Van Johnson. Ve filmu hrál perfektní orchestr Harryho Jamese. Následovaly filmy  STEP LIVELY A  THE THIN MAN GOES HOME rok 1944,  BETWEEN TWO WOMEN - MEZI DVĚMA ŽENAMI -1945. I když byla oblíbená svou příjemnou a hezkou tváří, výborným pohybovým nadáním a bezesporu velmi  dobrým pěveckým vybavením, nestala se nikdy takovou hvězdou, jak od ní MGM od počátku  očekávalo. V roce 1950 se scenáristicky a režijně podílela na snímku ze života o své matce Floře IN THREE LITTLE WORDS.

Gloria měla své diváky, kteří ji měli rádi, i z pravidelného vystupování v televizních pořadech a seriálech jako MARY HARTMAN A RYAN TO HOPE. Byla také jednou z dalších umělců, kteří  hráli ve WON TON TON - Pes, který zachránil Hollywood v roce 1976. Hraje v TV filmech GUNSMOKE, FANTASY ISLAND, HART TO HART, THE LOVE BOAT, HIGHWAY TO HEAVEN, nebo TO JE VRAŽDA, NAPSALA, a nebo DOTEK ANDĚLA.

Gloria DeHaven byla čtyřikrát vdaná. První manžel byl známý herec a zpěvák John Payne – od  28.12. 1944,  a po šesti letech se  v roce 1950 rozvedli. Z tohoto manželství se narodily dvě děti, dcera Kathleen a syn Thomas. Jejím druhým mužem se stal Martin Kimmell, od 21.5.1953,  a ani ne po roce se rozvedli. Manželství s Richardem  Fischerem bylo uzavřeno roku 1957, a spolu měli  syna Harryho a dceru Faith. V roce 1963 se rozvedli, aby se znovu o dva roky později vzali, v roce 1965,  a rozvedli v roce 1969. Vědělo se také že měla ve 40. letech mimomanželský vztah s komikem Jerry Lewisem, který byl v té době ženatý. Píše o tom také ve své biografii z roku 2005 s názvem Lewis, Dean a já.

Marta "clara.bow" Holubová

Herecká filmografie

Filmy

1997 Tanec na vlnách
1995 Buick Berle Show, 1954, The
1994 Outlaws: The Legend of O.B. Taggart
1990 Ladies on Sweet Street
1984 Pigs Vs. Freaks (TV film)
1983 Bog
1978 Evening in Byzantium (TV film)
1977 Sharon: Portrait of a Mistress (TV film)
1976 Banjo Hackett (TV film)
Won Ton Ton, the Dog Who Saved Hollywood
1975 Who Is the Black Dahlia? (TV film)
1972 Call Her Mom (TV film)
Wednesday Night Out (TV film)
1957 Mr. Broadway (TV film)
1955 So This Is Paris
The Girl Rush
1953 Down Among the Sheltering Palms
1951 Two Tickets to Broadway
1950 I'll Get By
Summer Stock
The Yellow Cab Man
Tři slovíčka
1949 Scene of the Crime
The Doctor and the Girl
Yes Sir That's My Baby
1948 Summer Holiday
1945 Mezi dvěma ženami
The Thin Man Goes Home
1944 Broadway Rhythm
Dvě děvčátka a námořník
Step Lively
Twenty Years After - a.z.
1943 Best Foot Forward
Thousands Cheer
1941 The Penalty
Žena dvou tváří
1940 Keeping Company
Susan and God
1936 Moderní doba

TV seriály

1994 Dotek anděla (TV seriál)
1984 Highway to Heaven (TV seriál)
To je vražda, napsala (TV seriál)
1983 Mama's Family (TV seriál)
1981 Darkroom (TV seriál)
Síla rodu (TV seriál)
1979 Delta House (TV seriál)
Hart a Hartová (TV seriál)
Hello, Larry (TV seriál)
The Misadventures of Sheriff Lobo (TV seriál)
1978 B.J. and the Bear (TV seriál)
Ted Knight Show, The (TV seriál)
The Eddie Capra Mysteries (TV seriál)
1977 Fantasy Island (TV seriál)
The Love Boat (TV seriál)
1976 Mary Hartman, Mary Hartman (TV seriál)
Quincy M.E. (TV seriál)
1975 Ryan's Hope (TV seriál)
1974 Nakia (TV seriál)
1973 Kriminální oddělení (TV seriál)
1971 Jimmy Stewart Show, The (TV seriál)
Owen Marshall: Counselor at Law (TV seriál)
1970 All My Children (TV seriál)
1969 Marcus Welby, M.D. (TV seriál)
1967 Mannix (TV seriál)
1964 Můj přítel delfín (TV seriál)
1963 Burke's Law (TV seriál)
1962 The Lloyd Bridges Show (TV seriál)
1961 The Defenders (TV seriál)
1959 Adventures in Paradise (TV seriál)
Johnny Ringo (TV seriál)
1958 The Further Adventures of Ellery Queen (TV seriál)
The Rifleman (TV seriál)
1957 Wagon Train (TV seriál)
1956 As the World Turns (TV seriál)
The NBC Comedy Hour (TV seriál)
1955 Appointment with Adventure (TV seriál)
Gunsmoke (TV seriál)
1954 Producers' Showcase (TV seriál)
1953 The United States Steel Hour (TV seriál)
1950 Robert Montgomery Presents (TV seriál)

Dokumentární

2004 That's Entertainment!: The Masters Behind the Musicals

TV pořady

1983 Through the Keyhole (TV pořad)
1976 Family Feud (TV pořad)
1973 Match Game 73 (TV pořad)
1965 P.D.Q. (TV pořad)
1962 Jackie Gleason: American Scene Magazine (TV pořad)
The Merv Griffin Show (TV pořad)
The Tonight Show Starring Johnny Carson (TV pořad)
1961 The Mike Douglas Show (TV pořad)
1959 The Bell Telephone Hour (TV pořad)
1955 Make the Connection (TV pořad)
1954 The George Gobel Show (TV pořad)
1951 The Name's the Same (TV pořad)
The Red Skelton Show (TV pořad)
1950 The Alan Young Show (TV pořad)
The Colgate Comedy Hour (TV pořad)
1949 Cavalcade of Stars (TV pořad)
The Ed Wynn Show (TV pořad)
1948 Toast of the Town (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace