foto

Terry O'Quinn

  • nar. 15.7.1952 (66 let)
    Newberry, Michigan, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Terry O'Quinn sa narodil 15. júla 1952 v Michigane ako člen rodiny írskych prisťahovalcov. Počas štúdií na strednej škole sa venoval hre na bicie a po vysokej škole istý čas pracoval ako profesionálny bodyguard či amatérsky boxer.

Vo svete filmu debutoval v seriáli THE DOCTORS a herecký život sa mu očividne zapáčil. Odštartoval svoju 25 ročnú kariéru s desiatkami filmov (prevažne z televíznej produkcie) a seriálov. Väčšinou mu však boli prideľované menšie, či vedľajšie úlohy, takže trvalo dosť dlho, kým sa dostal do povedomia verejnosti.

Prvý vážnejší pokus bola hlavná úloha v horore OTČIM, ktorý si to však miesto veľkého plátna namieril priamo do videopožičovní. Rovnako dopadol aj jeho nasledovník OTČIM 2, kde si Terry zahral opäť hlavnú úlohu. Oplatilo sa mu však priateľstvo s Chrisom Carterom. Práve vďaka nemu mal možnosť zahrať si v známom mysterióznom seriáli MILLENIUM po boku Lancea Henriksena.

Objavil sa aj v ostatných nemenej kvalitných seriáloch (JAG, ZÁPADNÉ KRÍDLO) a tak nečudo, že si ho všimol producent J. J. Abrams a obsadil ho do jednej z úloh svojho seriálu ALIAS. Skutočná satisfakcia však prišla až potom, keď Abrams rozbiehal nakrúcanie seriául LOST. Ako tajomný John Locke si získal srdcia väčšiny fanúšikov tohto seriálu.

Terry O'Quinn nikdy nepatril medzi žiarivé hviezdy. Podľa niektorých je jedným z najnedocenenejších amerických hercov. Avšak, možno už onedlho, práve vďaka tomuto seriálu budeme Terryho stretávať čoraz častejšie pri návšteve kín. Bezpochyby kvalitný herec ako on si to určite zaslúži.

Dušan "Avathar" Šutarík

Herecká filmografie

Filmy

2016 New Life
2015 The Adversaries (TV film)
2012 Ohnivý armagedon (TV film)
2011 Boj o syna: Příběh Tiffany Rubinové (TV film)
Hallelujah (TV film)
2010 Lost: The Final Chapter (TV film)
Lost: The Final Journey (TV film)
2006 Lost: A Tale of Survival (TV film)
Lost: Reckoning (TV film)
Lost: Revelation (TV film)
2005 Ztraceni: Cesta (TV film)
2004 The Animated Alias: Tribunal
2003 Fenomén 2 (TV film)
Jádro
Mládí v trapu
2002 Domácí hvězda
Medailon (TV film)
2001 Psanci Ameriky
Třetí světová válka (TV film)
Vždy věrný (TV film)
2000 Králové sexu (TV film)
1999 Krutá říše (TV film)
Smrt milionáře (TV film)
1998 Akta X - Film
1997 Hranice nevinnosti (TV film)
Kozy, kozy, kozičky
My Stepson, My Lover (TV film)
Temné spiknutí
1996 Duch minulosti
Prvotní strach
Shadow Warriors
1995 Ray Alexander: Vražda k večeři (TV film)
1994 A Friend to Die For (TV film)
Heart of a Child (TV film)
Justice in a Small Town (TV film)
MacShayne: Vítěz bere vše (TV film)
Nemluv s cizinci (TV film)
Skrytá kamera
1993 Amityville: Image zla
Born Too Soon (TV film)
Tombstone
Visions of Murder (TV film)
1992 Dobrý boj (TV film)
Ledové ostří
My Samurai
Návrat z pekla (TV film)
Proces: Cena za vášeň (TV film)
Riskantní karta (TV film)
Sexuální obtěžování (TV film)
1991 Rocketeer
Shoot First: A Cop's Vengeance (TV film)
Společná hra
Syn jitřní hvězdy (TV film)
The Last to Go (TV film)
1990 Kaleidoskop (TV film)
Krvavá přísaha
Perry Mason: Případ skrývané totožnosti (TV film)
The Forgotten One
1989 Guts and Glory: The Rise and Fall of Oliver North (TV film)
Otčím 2
Roe vs. Wade (TV film)
Slepá zuřivost
1988 Mladé pušky
Soukromý pozemek (TV film)
Zlověstná posedlost
1987 At Mother's Request (TV film)
Otčím
When the Time Comes (TV film)
Černá vdova
1986 Between Two Women (TV film)
Smekněte, pánové (TV film)
Vesmírný tábor
1985 Darebák
Right to Kill? (TV film)
Stříbrná kulka
Časný mráz (TV film)
1984 Místa v srdci
Paní Soffelová
1983 Beze stopy
Správná hra
1980 F.D.R.: The Last Year (TV film)
Nebeská brána

TV seriály

2018 Castle Rock (TV seriál)
Romans (E10)
Henry Deaver (E09)
Past Perfect (E08)
další epizody (7)
Patriot (TV seriál)
American Dimes (S02E01)
2017 Černá listina: Vykoupení (TV seriál)
Rozuzlení (E08)
Whitehall (E07)
Rukojmí (E06)
další epizody (7)
Patriot (TV seriál)
Dead Serious Rick (S01E10)
Dick Cheney (S01E09)
L'Affaire Contre John Lakeman (S01E08)
další epizody (9)
2016 Tajnosti a lži (TV seriál)
The Truth (S02E10)
The Brother (S02E09)
The Racket (S02E08)
další epizody (10)
2015 Patriot (TV seriál)
Milwaukee, America (S01E01)
Havaj 5-0 (TV seriál)
Spravedlnost pro všechny (S05E18)
Soudný den (S05E13)
2014 Gang Related (TV seriál)
Havaj 5-0 (TV seriál) - a.z.
Co kdyby (S05E07) - a.z.
2013 Full Circle (TV seriál)
Falling Skies (TV seriál)
On Thin Ice (S03E01)
Havaj 5-0 (TV seriál)
Padlý hrdina (S04E05)
Slib (S03E20)
2012 666 Park Avenue (TV seriál)
Falling Skies (TV seriál)
A More Perfect Union (S02E10)
The Price of Greatness (S02E09)
Havaj 5-0 (TV seriál)
Úmrtí v rodině (S02E23)
Balíček (S02E14)
Vražedné řešení (S02E13)
2011 Havaj 5-0 (TV seriál)
Navěky ztracený (S02E12)
Past (S02E11)
Školní autobus (S02E10)
další epizody (7)
2010 Ztraceni (TV seriál)
Konec (S06E17)
Pro co zemřeli (S06E16)
Přes moře (S06E15)
další epizody (15)
2009 Ztraceni (TV seriál)
Incident - část 2 (S05E17)
Incident - část 1 (S05E16)
Následuj vůdce (S05E15)
další epizody (13)
2008 Ztraceni (TV seriál)
Není nad to být doma: 3. část (S04E14)
Není nad to být doma: 2. část (S04E13)
Není nad to být doma: 1. část (S04E12)
další epizody (11)
2007 Mistři science fiction (TV seriál)
Phineas & Ferb (TV seriál) - vyp.
Ztraceni (TV seriál)
Za zrcadlem (S03E22)
Muž za oponou (S03E20)
Kobka (S03E19)
další epizody (10)
2006 Ztraceni (TV seriál)
Ano (S03E06)
Cena za život (S03E05)
Další instrukce (S03E03)
další epizody (17)
2005 Ztraceni (TV seriál)
Co udělala Kate (S02E09)
Střet (S02E08)
Opuštěni (S02E06)
další epizody (20)
2004 Ztraceni (TV seriál)
Každý správný kovboj má problémy s tátou (S01E11)
Cizí výchova (S01E10)
Samotářka (S01E09)
další epizody (11)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Enigma (S01E15)
Alias (TV seriál)
Odhalení (S03E11)
Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Vetřelec (S03E14)
Západní křídlo (TV seriál)
The Birnam Wood (S06E02)
NSF Thurmont (S06E01)
Gaza (S05E21)
další epizody (6)
2003 Alias (TV seriál)
Odhalení (S02E22)
Druhý dvojitý agent (S02E21)
Pravda chce svůj čas (S02E18)
další epizody (10)
Západní křídlo (TV seriál)
Disaster Relief (S05E06)
2002 Alias (TV seriál)
Sbližování 2. část (S02E09)
Sbližování 1. část (S02E08)
Protilék (S02E07)
další epizody (7)
JAG (TV seriál)
Všichni mí věrní (S08E11)
Morální kodex (S07E13)
Akta X (TV seriál)
Pravda (S09E19)
N1komu nevěř (S09E06)
2001 JAG (TV seriál)
Pucflek 2 (S07E10)
Pucflek 1 (S07E09)
2000 JAG (TV seriál)
Rozdílný mír 2. část (S06E08)
Rozdílný mír 1. část (S06E07)
1999 Krutá říše (TV seriál)
Milénium (TV seriál)
Goodbye to All That (S03E22)
Via Dolorosa (S03E21)
Bardo Thodol (S03E18)
další epizody (7)
1998 Milénium (TV seriál)
Skull and Bones (S03E06)
Exegesis (S03E02)
The Time Is Now (S02E23)
další epizody (13)
1997 Milénium (TV seriál)
Midnight of the Century (S02E10)
Jose Chung's 'Doomsday Defense' (S02E09)
The Hand of Saint Sebastian (S02E08)
další epizody (17)
JAG (TV seriál)
Překročení rovníku (S02E05)
1996 Milénium (TV seriál)
Blood Relatives (S01E07)
522666 (S01E05)
Gehenna (S01E02)
další epizody (4)
JAG (TV seriál)
Obranná akce (S01E12)
1995 JAG (TV seriál)
Pilot (S01E01)
Akta X (TV seriál)
Aubrey (S02E12)
1994 Země 2 (TV seriál)
Star Trek: Nová generace (TV seriál)
Pegasus (S07E12)
1993 Diagnóza vražda (TV seriál)
1989 Příběhy ze záhrobí (TV seriál)
1986 Matlock (TV seriál)
1984 Miami Vice (TV seriál)
Give a Little, Take a Little (S01E10)
1963 The Doctors (TV seriál)

Dokumentární

2017 Jak pára nad hrncem (TV seriál) - mod.
2011 Lamps of Atlantis - vyp.
2009 Lost: Destiny Calls (TV film)
2007 Lost Survivor Guide (TV film) - a.z.
Lost: The Answers (TV film)
2005 Destination: Lost (TV film)
2004 Inside 'Harsh Realm'

TV pořady

2011 The Chew (TV pořad)
2005 The 57th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace