foto

Ramin Djawadi

  • nar. 19.7.1974 (43 let)
    Duisburg, Západní Německo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ramin Djawadi se narodil roku 1974 v německém Duisburgu. Studoval v hudební škole Berklee College of Music, kterou dokončil v roce 1988 s čestným uznáním "summa cum laude" (nejvyšší ze tří stupňů používaných na některých amerických školách). Jeho talentu si všiml taktéž v Německu narozený skladatel Hans Zimmer, který jej přizval do studia Remote Control Productions v Los Angeles.

Po svém přesunu pracoval nejprve jako asistent skladatele Klause Badelta a napsal také některé motivy do jeho soundtracku ke "Stroji času" nebo prvním "Pirátům z Karibiku". Poté spolupracoval s Zimmerem například na "Lepší pozdě nežli později" a dalším.

Prvním sólo projektem se mu stal film BLADE: TRINITY (2004) režiséra Davida Goyera, při němž spolu navázali dlouhodobou spolupráci. Spolu tak vyprodukovali hororový thriller NENAROZENÍ (2009) nebo televizní show FLASHFORWARD - VZPOMÍNKA NA BUDOUCNOST (2009).

Obecně známým se však Djawadi stal hlavním motivem k populárnímu seriálu ÚTĚK Z VĚZENÍ (2005), za niž byl nominován na cenu Emmy.

Nominaci na objev roku si Ramin vysložil hudebním doprovodem ke krimi dramatu MR. BROOKS (2007). Z dalších známých soundtracků lze jmenovat belgický animovaný film CESTA NA MĚSÍC 3D (2007) nebo hollywoodský remake SOUBOJ TITÁNŮ (2010). Jeho jméno lze také nalézt u některých dílů herní série MEDAL OF HONOR.

Jirka "Broxigar" Havlíček

Skladatelská filmografie

Filmy

2017 Hora mezi námi
2016 Robinson Crusoe: Na ostrově zvířátek
Velká čínská zeď
Warcraft: První střet
2014 Drákula: Neznámá legenda
2013 Dům kouzel
Pacific Rim - Útok na Zemi
2012 Nepřítel pod ochranou
Rudý úsvit: Nová krev
2011 Camel Wars, The
Noc hrůzy
2010 Sammyho dobrodružství 3D
Souboj Titánů
2009 Nenarození
Prison Break: The Final Break (TV film)
2008 Cesta na Měsíc 3D
Iron Man
Lovecká sezóna 2
Podvod
2007 Boog and Elliot's Midnight Bun Run
Chubbchubbs Save Xmas, The
Mr. Brooks
2006 Lovecká sezóna
Zeptej se prachu
2005 Neviditelné děti
Sny o bizonech (TV film)
2004 Blade: Trinity
Letka Bouřliváků
2003 Tamtamy ticha
Zachraňte Jessiku Lynchovou (TV film)

TV seriály

2018 Westworld (TV seriál)
Journey Into Night (S02E01)
2017 Agresivní virus (TV seriál)
Ouroboros (S04E07)
Tainted Love (S04E06)
Belly of the Beast (S04E05)
další epizody (7)
Hra o trůny (TV seriál)
Drak a Vlk (S07E07)
Za zdí (S07E06)
Východní hlídka (S07E05)
další epizody (7)
Útěk z vězení (TV seriál)
Behind The Eyes (S05E09)
Progeny (S05E08)
Wine-Dark Sea (S05E07)
další epizody (9)
2016 Westworld (TV seriál)
The Bicameral Mind (S01E10)
The Well-Tempered Clavier (S01E09)
Trace Decay (S01E08)
další epizody (10)
Agresivní virus (TV seriál)
Gone But Not Forgotten (S03E04)
First Born (S03E03)
Bad White (S03E02)
další epizody (4)
Hra o trůny (TV seriál)
Vichry zimy (S06E10)
Bitva bastardů (S06E09)
Nikdo (S06E08)
další epizody (10)
Lovci zločinců (TV seriál)
Na nule (S05E13)
Heslo (S05E12)
Paralela (S05E11)
další epizody (12)
2015 Agresivní virus (TV seriál)
Noční vlak (S02E13)
Occido Lumen (S02E12)
Ve slepé uličce (S02E11)
další epizody (13)
Hra o trůny (TV seriál)
Matčino milosrdentsví (S05E10)
Tanec draků (S05E09)
Tvrdodomov (S05E08)
další epizody (10)
Lovci zločinců (TV seriál)
JAHVE (S04E22)
Ústav (S04E21)
Neznámá země (S04E20)
další epizody (12)
2014 Agresivní virus (TV seriál)
Pán (S01E13)
Poslední pomazání (S01E12)
Třetí kolej (S01E11)
další epizody (13)
Hra o trůny (TV seriál)
Děti (S04E10)
Strážci na Zdi (S04E09)
Hora a Rudá zmije (S04E08)
další epizody (10)
Lovci zločinců (TV seriál)
Studená válka (S04E10)
Lepší známý ďábel... (S04E09)
Místo původu (S04E08)
další epizody (22)
2013 Hra o trůny (TV seriál)
Mhysa (S03E10)
Deště Kastameru (S03E09)
Druzí synové (S03E08)
další epizody (10)
Lovci zločinců (TV seriál)
Lethe (S03E11)
The Devil's Share (S03E10)
The Crossing (S03E09)
další epizody (22)
2012 Hra o trůny (TV seriál)
Valar Morghulis (S02E10)
Oheň a voda (S02E09)
Princ ze Zimohradu (S02E08)
další epizody (10)
Lovci zločinců (TV seriál)
Shadow Box (S02E10)
C.O.D. (S02E09)
Til Death (S02E08)
další epizody (23)
2011 Hra o trůny (TV seriál)
Oheň a krev (S01E10)
Baelor (S01E09)
Bodej ostrým koncem (S01E08)
další epizody (10)
Lovci lebek (TV seriál)
Lovci zločinců (TV seriál)
Number Crunch (S01E10)
Get Carter (S01E09)
Foe (S01E08)
další epizody (10)
2010 FlashForward - Vzpomínka na budoucnost (TV seriál)
Odpočítávání: část druhá (E22)
Odpočítávání: část první (E21)
Vyjednávání (E20)
další epizody (12)
2009 FlashForward - Vzpomínka na budoucnost (TV seriál)
Oznámení (E10)
Věřit (E09)
Karty s kojotem (E08)
další epizody (10)
Útěk z vězení (TV seriál)
Konečně volní (S04E24)
Ta stará koule na řetězu (S04E23)
Konec zabíjení (S04E22)
další epizody (8)
2008 Útěk z vězení (TV seriál)
Florida (S04E16)
Pád ke dnu (S04E15)
Nově rozdané karty (S04E14)
další epizody (21)
2007 Útěk z vězení (TV seriál)
Hrubá síla (S03E08)
Poslední fotka - 2. část (S03E07)
Poslední fotka - 1. část (S03E06)
další epizody (16)
2006 Blade (TV seriál)
Útěk z vězení (TV seriál)
Vražedné obklíčení (S02E13)
Spojení přerušit (S02E12)
Bolshoi Booze (S02E11)
další epizody (22)
2005 Útěk z vězení (TV seriál)
Konec tunelu (S01E13)
Jeden z kola ven (S01E12)
Další do hry (S01E11)
další epizody (13)
2004 Grid, The (TV seriál)

Herecká filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(1 343)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace