foto

Pino Donaggio

  • nar. 24.11.1941 (77 let)
    Burano, Veneto, Itálie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se jako Giuseppe Donaggio na jednom z Benátských ostrovů, Buraně. Vyrůstal v rodině muzikantů a v 10 letech začal hrát na housle. Absolvoval hudební konzervatoř Benedetto Marcello v Benátkách a později konzervatoř Giuseppe Verdiho v Miláně. Ve svých 14 letech si odbyl svůj sólový debut ve Vivaldi koncertu pro italské rádio. Po tomto úspěchu střídmo hrál ve sborech I Solisti Veneti a Solisti di Milano.

V rove 1959 se Pino pomyslně přestal věnovat vážné hudbě a začal ho lákat rock n roll. V té době také přišel jeho zpěvácký debut s Paulem Ankou. Poté začal psát své vlastní písně a získal tak pověst nadaného a prominentního italského hudebníka. V roce 1961 se zůčastnil Sanremo Festivalu se skladbou "Come sinfonia" a dále sklízel úspěch s dlouhou řadou kompozicí zahrnujících i úspěšnou "Il cane di stoffa".

Jeho debut, co se filmové hudby týče, byl ve filmu Nicholase Roega z roku 1973, DON'T LOOK NOW. Poté pracoval na spoustě úspěšných filmů, ať italských či zahraničních. Dalo by se také říct, že Pino je pomyslným dvorním skladatelem Briana De Palmy. Z mnoha jejich společných projektů je dobré zmínit například kingovský horor CARRIE, hitchcockovsky laděný DRESSED TO KILL či úspěšný thriller s Johnem Travoltou BLOW OUT. Mezi jeho další úspěchy lze zahrnout i hudbu k filmům PIRANHA a THE HOWLONG Joe Danteho, snímkům TRAUMA a TWO EVIL EYES Daria Argenta a mnoho dalším.

Petr "Goldbeater" Zumr

Skladatelská filmografie

Filmy

2018 Domino
Il mio Nome è Thomas
Mare di grano
2017 Dove non ho mai abitato
2016 La grande Rabbia
2014 La buca
La strada dritta (TV film)
2013 Patrick
2012 Cesare Mori - Il prefetto di ferro (TV film)
Vášeň
2011 Sotto il vestito niente - L'ultima sfilata
2009 Císařovna Sissi (TV film)
Smutný jezdec (TV film)
2008 Colpo d'occhio
Zima za války
2007 Fuga con Marlene (TV film)
Guido che sfidò le Brigate Rosse
Milano Palermo - Il ritorno
Segreto di Arianna, Il (TV film)
2006 Antonín - Boží bojovník
Der See der Träume (TV film)
Joe Petrosino (TV film)
La Terra
Zio d'America 2, Lo (TV film)
2005 Concorso di colpa
Il veterinario (TV film)
Ti piace Hitchcock? (TV film)
Velký Turín (TV film)
2004 Chuckyho sémě
Pontormo
Rivoglio i miei figli (TV film)
2003 Augustus, první císař římský (TV film)
Blindati (TV film)
2002 Anima gemella, L'
I banchieri di Dio
Zio d'America, Lo (TV film)
2001 C'era una volta in Sicilia
Poslání
Sarò il tuo giudice (TV film)
Tra due mondi
2000 Banda, La (TV film)
Gioco di specchi (TV film)
Piovuto dal cielo (TV film)
Sulla spiaggia e di là dal molo
Trasgredire
Vila na kopci
1999 Charlotte Link - Die Sünde der Engel (TV film)
Morte di una ragazza perbene (TV film)
Nur ein toter Mann ist ein guter Mann (TV film)
Operace Odyssea (TV film)
Prima del tramonto
Terra bruciata
Uomo perbene, Un
1998 Coppia omicida
Mio West, Il
Poklad královny pouště (TV film)
Rescuers: Stories of Courage: Two Couples (TV film)
Rescuers: Stories of Courage: Two Families (TV film)
Vášnivá Lola
1997 Carniere, Il
Stunden vor dem Morgengrauen, Die (TV film)
Terza luna, La
1996 Festival
L'arcano incantatore
Oblivion 2: Backlash
Po nás potopa (TV film)
Squillo
Straßen von Berlin - Alleingang, Die (TV film)
Straßen von Berlin - Die letzte Fahrt der Ashanti-Star, Die (TV film)
Straßen von Berlin - Wiener Glut, Die (TV film)
1995 Eroe borghese, Un
Kalifornische Quartett, Das (TV film)
Kašlu na všechno
Marciando nel buio
Mister Dog
Palermo Milano solo andata
Schůzka s cizincem
Segreto di stato
Soldato ignoto
Straßen von Berlin - Babuschka, Die (TV film)
Straßen von Berlin - Die Akte Stalin, Die (TV film)
Straßen von Berlin - Dunkelrote Rosen, Die (TV film)
1994 Chance, La
Oblivion
Průseráři
1993 Colpo di coda (TV film)
Giovanni Falcone
Kde jste? Já jsem tady
Klippen des Todes (TV film)
Trauma
1992 Cin cin
Kainova výchova
Takové jsou všechny
1991 Der Mann nebenan
Gesucht wird Ricki Forster (TV film)
Indio 2 - Vzpoura
Sekta
1990 Dvě ďábelské oči
Meridian
Non aprite all'uomo nero (TV film)
1989 Indio
Noční hra
Oceano (TV film)
Past (TV film)
Psanec z planety Gor
1988 Catacombs
Kansas
Partita, La
Schůzka se smrtí
Vysoká frekvence
Z rovnováhy
Zelly a já
1987 Amantide - Scirocco
Barbaři
Going Bananas
Gor
Hotel Colonial
Jenatsch
Monaca di Monza, La
Tabloid Crime
Tanečníci
1986 Aféra Moro
Crawlspace
Sette chili in sette giorni
The Fifth Missile (TV film)
1985 Berlin Affair, The
Deja vu
Herkulova dobrodružství
Savage Dawn
Sotto il vestito niente
1984 Dvojník
L'attenzione
Non ci resta che piangere
Přes Brooklynský most
1983 Don Camillo
Herkules
1982 Morte in Vaticano
Oltre la porta
Tex
Via degli specchi (TV film)
1981 Ctitel
Kvílení vlkodlaků
Výstřel
Černá kočka
1980 Augh! Augh!
Beyond Evil
Desideria: La vita interiore
Oblečen na zabíjení
1979 Home Movies
Past na turisty
Senza buccia
1978 Nero veneziano
Piraňa
1977 Haunts
1976 Carrie
Sussurro nel buio, Un
1975 Corruzione al palazzo di giustizia
1973 Teď se nedívej

TV seriály

2016 Il sistema (TV seriál)
2008 Fidati di me (TV seriál)
2006 La moglie cinese (TV seriál)
2005 Provaci ancora prof! (TV seriál)
Ricomincio da me (TV seriál)
2004 Amanti e segreti (TV seriál)
Attenti a quei tre (TV seriál)
Tassinara, La (TV seriál)
2003 Sospetti 2 (TV seriál)
Un caso di coscienza (TV seriál)
2002 Commesse 2 (TV seriál)
2000 Don Matteo (TV seriál)
Sospetti (TV seriál)
1999 Giornalisti (TV seriál)
1998 Schody ke slávě (TV seriál)
1997 Avvocati (TV seriál)
Racket (TV seriál)
1995 Die Straßen von Berlin (TV seriál)
Inka Connection (TV seriál)
1992 Missione d'amore (TV seriál)
1991 Záhady temné džungle (TV seriál)
1990 Stella del parco, La (TV seriál)

Dokumentární

2013 Non eravamo solo... Ladri di biciclette - Il neorealismo
2003 Unleashing the Beast: Making 'The Howling'

Herecká filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace