foto

Joseph LoDuca

  • nar. 1958
    Detroit, Michigan, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Joseph LoDuca bol už ako 15- ročný uchvátený rockovými hviezdami ako Bob Seger, Ted Nugent či kapelou MC5. V zafajčených kluboch v Detroite navštevoval koncerty Jeffa Becka. Študoval a trénoval jazz a klasiku na univerzitách v Michigane a v New Yorku. Zapojil sa najmä do jazzovej kultúry, no obdivoval hudbu z celého sveta. Jazzu sa venoval i na festivaloch po Európe. Dostal ponuku na turné s poprednými umelcami, ale ostal verný skladateľstvu, čo mu dávalo možnosť voľne "dýchať".

Je americký televízny a filmový skladateľ, známy pre jeho prácu na seriáloch Spartakus: Krv a piesok, Herkules, Xena a American Gothic. Pôvodne jazzový gitarista ponúka svoju tvorbu predovšetkým producentom a režisérom, ako Sam Raimi, Dean Devlin, taktiež filmom a seriálom s Bruceom Campbellom.

Jeho tvorba si vyslúžila 2 ceny Emmy, 11 nominácií na Emmy a ocenenie "najhranejší skladateľ" od ASCAP Film and Television Music Awards štyri roky po sebe. Dostal tiež nomináciu na César Award za najlepšiu hudbu a nomináciu na Saturn Award za francúzsky medzinárodný film Bratrstvo vlkov - Hon na beštiu. Za jeho hudbu k filmu Armáda temnôt dostal ocenenie "Horror Film Composer of the Year" (hororový skladateľ roka). V roku 2009 bol nominovaný a takisto vyhral cenu Emmy za hudbu k seriálu Legenda o Pátračovi. Spolupracuje aj so speváčkami a spevákmi, ako Duffy, Bryn Terfel a Angelo Badalamenti.

Marian "Miagy" Pisarcik

Skladatelská filmografie

Filmy

2018 Bad Samaritan
2017 Chuckyho kult
2016 Don't Tell Kim
2015 Brána temnoty
2014 10 000 dnů
Bejvalka ze záhrobí
2013 Chuckyho kletba
2012 Komando postradatelných
2009 Prokletí domu slunečnic 2
2008 Bar Starz
Boogeyman 3
Diamonds and Guns
Flynn Carsen 3: Jidášův kalich (TV film)
Stopy zmizelých
Zapomenutá minulost (TV film)
2007 Boogeyman 2
Jmenuji se Bruce
Prokletí domu slunečnic
Údajná vražda (TV film)
2006 Cesta na vrchol světa (TV film)
Flynn Carsen 2: Návrat do dolů krále Šalamouna (TV film)
2005 Alien Apocalypse (TV film)
Boogeyman
Cesta ke zlu
Kobylky: Den zkázy (TV film)
Man with the Screaming Brain
Proroctví: Vzpoura
Proroctví: Zrada
Záhada Bermudského trojúhelníku (TV film)
2004 Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu (TV film)
Sanatorium
2002 He-Man and the Masters of the Universe: The Beginning (TV film)
Xena: Princezna bojovnice
2001 Bratrstvo vlků - Hon na bestii
1998 Herkules a Xena: Bitva o Olymp
Mladý Herkules
1997 Running Time
1995 Boj o Jessicu (TV film)
1994 Hercules a Amazonky (TV film)
Hercules v podsvětí (TV film)
Herkules a Minotaurovo bludiště (TV film)
Herkules a ohnivý kruh (TV film)
Herkules a ztracené království (TV film)
M.A.N.T.I.S. (TV film)
Messenger
Volání o pomoc (TV film)
1993 Necronomicon
Vražda na Rio Grande (TV film)
Vraždící posedlost (TV film)
1992 Armáda temnot
1991 Ztracené duše
1989 Měsíční past
1988 Carrier, The
1987 Smrtelné zlo 2
1985 Stryker's War
1981 Lesní duch

TV seriály

2017 Disjointed (TV seriál)
The Worst (S01E10)
Olivia's S***balls (S01E09)
Pyongyang Green (S01E08)
další epizody (10)
2016 Ash vs Evil Dead (TV seriál)
Temná (S01E10)
2015 Ash vs Evil Dead (TV seriál)
Kniha vázaná v kůži (S01E09)
Ash proti Ashovi (S01E08)
Oheň v díře (S01E07)
další epizody (9)
Knihovníci (TV seriál)
A závěrečná opona (S02E10)
A šťastné konce (S02E09)
A okamžik spásy (S02E08)
další epizody (14)
2014 Knihovníci (TV seriál)
A jablko sváru (S01E05)
A Santova půlnoční pouť (S01E04)
A rohy rozporu (S01E03)
další epizody (5)
2013 Spartakus (TV seriál)
Vítězství (S03E10)
Mrtví a umírající (S03E09)
Rozdělené cesty (S03E08)
další epizody (10)
2012 Spartakus (TV seriál)
Hněv bohů (S02E10)
Zrůdy (S02E09)
Vyrovnání (S02E08)
další epizody (10)
Dokonalý podraz (TV seriál)
The Long Good-bye Job (S05E15)
The Toy Job (S05E14)
The Corkscrew Job (S05E13)
další epizody (18)
2011 Spartakus: Bohové arény (TV seriál)
Hořký konec (E06)
Zúčtování (E05)
Pod maskou (E04)
další epizody (6)
Dokonalý podraz (TV seriál)
The Lonely Hearts Job (S04E15)
The Boys' Night Out Job (S04E14)
The Girls' Night Out Job (S04E13)
další epizody (15)
2010 10,000 Days (TV seriál)
Spartakus (TV seriál)
Zabte je všechny (S01E13)
Prozření (S01E12)
Staré rány (S01E11)
další epizody (13)
Dokonalý podraz (TV seriál)
The San Lorenzo Job (S03E16)
The Big Bang Job (S03E15)
The Ho Ho Ho Job (S03E14)
další epizody (22)
Tajemství Pravdy (TV seriál)
Tears (S02E22)
Unbroken (S02E21)
Eternity (S02E20)
další epizody (16)
2009 Dokonalý podraz (TV seriál)
The Lost Heir Job (S02E09)
The Ice Man Job (S02E08)
The Two Live Crew Job (S02E07)
další epizody (17)
Tajemství Pravdy (TV seriál)
Broken (S02E03)
Reckoning (S01E22)
Fever (S01E21)
další epizody (16)
2008 Dokonalý podraz (TV seriál)
The Bank Shot Job (S01E05)
The Miracle Job (S01E04)
The Two-Horse Job (S01E03)
další epizody (5)
Tajemství Pravdy (TV seriál)
Identity (S01E07)
Elixer (S01E06)
Bounty (S01E03)
další epizody (5)
2003 Detektív (TV seriál)
2002 He-Man and the Masters of the Universe (TV seriál)
2001 Xena (TV seriál)
Přítel v nouzi 2/2 (S06E22)
Přítel v nouzi 1/2 (S06E21)
Vlastnění duše (S06E20)
další epizody (13)
2000 Cleopatra 2525 (TV seriál)
Všeuměl (TV seriál)
Xena (TV seriál)
Návrat valkýry (S06E09)
Prsten (S06E08)
Zlato Rýna (S06E07)
další epizody (23)
1999 Xena (TV seriál)
Drobný problém (S05E08)
Nazpět v lahvi (S05E07)
Čistota (S05E06)
další epizody (22)
1998 Mladý Hercules (TV seriál)
Xena (TV seriál)
Křižák (S04E08)
Zamčení a svázaní (S04E07)
Příběh dvou múz (S04E06)
další epizody (22)
1997 Xena (TV seriál)
Král zabijáků (S03E08)
Dluh: Část druhá (S03E07)
Dluh: Část první (S03E06)
další epizody (21)
1996 Xena (TV seriál)
Koleda slunovratu (S02E09)
Deset malých vojevůdců (S02E08)
Cizinec (S02E07)
další epizody (23)
1995 Herkules (TV seriál)
Tajemný příběh z Ameriky (TV seriál)
Xena (TV seriál)
Kopyta a běhny (S01E10)
Smrt v řetězech (S01E09)
Prométeus (S01E08)
další epizody (10)

Dokumentární

2011 Swallowed Souls: The Making of Evil Dead II
2001 Le Pacte des loups - Les entrailles de la bête

TV pořady

2003 Weird TV (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace