foto

Michal Rovňák

  • nar. 4.1.1972 (46 let)
    Bratislava, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herec, moderátor a scenárista Michal Rovňák začal po ukončení štúdia herectva na VŠMU v Bratislave, v roku 1994 účinkovať v Trnavskom divadle. V roku 1996 sa začal venovať aj prekladateľstvu do anglického jazyka a upravovaniu dialógov v nahrávacích štúdiách. Do povedomia televíznych divákov sa dostal účinkovaním v obľúbenej televíznej relácii pre deti s názvom Kakao, na ktorej vysielaní sa podieľal aj ako redaktor a scenárista.

Je obľúbený najmä pre jeho výrazný komický talent a nasadenie. Hosťoval v bratislavskom divadle Aréna a hrá v Luduse. V roku 1988 si zahral vo filme režiséra Juraja Lihosita Vlakári. Od roku 2004 pôsobí ako umelec na voľnej nohe. V posledných rokoch hral aj v televíznych seriáloch Mesto tieňov a Ordinácia v ružovej záhrade. V roku 2009 ho diváci mohli vidieť v úspešných muzikáloch Producenti a František z Assisi. Žije v Bratislave s manželkou Oľgou, s ktorou má dve deti.

Patrik "Patrik200s" x

Herecká filmografie

Filmy

2017 Cuky Luky Film
2016 ABCs of Death 2.5
2013 A...
M is for Malnutrition
2012 Líbáš jako ďábel
2011 Poslední autobus
2008 Svatba na bitevním poli
2006 Hui Buh
2000 Ako divé husi (TV film)
1999 O ľuďoch a čarodejníkoch (TV film)
1994 Spoveď (TV film)
1992 Ambro
1990 Jarné prebudenie (divadelní záznam)
1989 Nežiadúci (TV film)
1988 Vlakári
1987 Ako som nedostal Nobelovu cenu (TV film)

TV seriály

2018 Susedia (TV seriál)
Mafia (S04E23)
Malé divy (S04E16)
Kandidát (S04E04)
2011 GYMPEL.TV (TV seriál)
2010 Nesmrtelní (TV seriál)
Kontrola (E06)
2008 Mesto tieňov (TV seriál)
Chladnokrvne (S01E03)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
2006 Poslední sezona (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace