foto

Michal Rovňák

  • nar. 4.1.1972 (48 let)
    Bratislava, Slovensko, Československo

Biografie

Herec, moderátor a scenárista Michal Rovňák začal po ukončení štúdia herectva na VŠMU v Bratislave, v roku 1994 účinkovať v Trnavskom divadle. V roku 1996 sa začal venovať aj prekladateľstvu do anglického jazyka a upravovaniu dialógov v nahrávacích štúdiách. Do povedomia televíznych divákov sa dostal účinkovaním v obľúbenej televíznej relácii pre deti s názvom Kakao, na ktorej vysielaní sa podieľal aj ako redaktor a scenárista.

Je obľúbený najmä pre jeho výrazný komický talent a nasadenie. Hosťoval v bratislavskom divadle Aréna a hrá v Luduse. V roku 1988 si zahral vo filme režiséra Juraja Lihosita Vlakári. Od roku 2004 pôsobí ako umelec na voľnej nohe. V posledných rokoch hral aj v televíznych seriáloch Mesto tieňov a Ordinácia v ružovej záhrade. V roku 2009 ho diváci mohli vidieť v úspešných muzikáloch Producenti a František z Assisi. Žije v Bratislave s manželkou Oľgou, s ktorou má dve deti.

Patrik "Patrik200s" x

Herecká filmografie

Filmy

2020 Letní rebeli
2017 Cuky Luky Film
2016 ABCs of Death 2.5
2013 A...
M is for Malnutrition
2012 Líbáš jako ďábel
2011 Poslední autobus
2008 Svatba na bitevním poli
2006 Hui Buh - Zámecké strašidlo
1999 O ľuďoch a čarodejníkoch (TV film)
1995 Zuzka Turanová (TV film)
1994 Noc je môj nepriateľ (TV film)
Spoveď (TV film)
1992 Ambro
1989 Nežiadúci (TV film)
1988 Vlakári
1987 Ako som nedostal Nobelovu cenu (TV film)

TV seriály

2019 Delukse (TV seriál)
Bazén pre Jutuba (E04)
2018 Susedia (TV seriál)
Mafia (S04E23)
Malé divy (S04E16)
Kandidát (S04E04)
2012 Rodinné prípady (TV seriál)
2011 GYMPEL.TV (TV seriál)
2010 Nesmrtelní (TV seriál)
Kontrola (E06)
2008 Mesto tieňov (TV seriál)
Chladnokrvne (S01E03)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
2006 Poslední sezona (TV seriál)
2000 Ako divé husi (TV seriál)

Divadelní záznam

1990 Jarné prebudenie (divadelní záznam)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky