Reklama

Reklama

Tomáš Krajča

Tomáš Krajča

nar. 04.10.1987 (36 let)
Zlín, Československo

Biografie

"Jak to vlastně všecko vzniklo? Nestuduji filmovou školu a nemám s filmem nic společného. Jen mám od dětství sen kterej si teď plním...napsal jsem scénář, sehnal štáb a šlo se točit...prostě jsem si to řekl a tak jsem také učinil."

Přesně takhle začala cesta Tomáše Krajči, který se narodil 4.10. 1987 ve Zlíně. Od dětství toužil stát se hercem, ale postupem času ho začala více lákat režisérská židle, jelikož začal psát své vlastní filmové náměty, které si toužil i sám zrealizovat. Rodiče s tímto nápadem nejdříve nesouhlasili, ale poté, co viděli snahu svého syna, nakonec mu pomohli a byli mu oporou.

Svůj první snímek VE STÍNU začal realizovat na začátku května roku 2010, kdy vznikl námět a poté samotný scénář filmu. Jelikož neměl žádné zkušenosti a prostředky k samotnému natáčení, začal shánět lidi do týmu, kteří by mu byli ochotní pomoct při tvorbě snímku bez nároku na velkou finanční odměnu. Jako první se spoluprací souhlasilo Audiovizuální centrum AVC-ČVUT v Praze. Poté si sehnal maskéra, hudebního skladatele, herce a sponzory, kteří mu poskytli prostory a prostředky pro natáčení. Poté se začalo připravovat samotné natáčení, které probíhalo v srpnu roku 2010 ve Zlíně a točilo se pět dní, ve kterých se vystřídalo několik natáčecích míst, jako např. hřbitov a bývalé jatka. Film byl zpracováván ve studiu AVC-ČVUT v Praze. Premiéra filmu se uskutečnila 11.12.2010 v kině Květen v Malenovicích zúčastnilo se jí 200 lidí z řady jak rodiny a kamarádů, tak široké veřejnosti.

V současné době Tomáš Krajča připravuje svůj další film. Pracuje na scénáři, shání finanční sponzory a techniku pro natáčení přímo ve Zlíně.

V budoucnu by chtěl rozjet svoji vlastní společnost, která by pomáhala těm, kteří začínají s natáčením vlastních filmů bez předchozích zkušeností nebo studií na filmových školách.

ČSFD.cz

Režisér

Filmy
2015

Living Darkness (amatérský film)

2010

Ve Stínu (amatérský film)

Seriály
2015

Pionýři hororu 2

Krátkometrážní
2015

Dream (amatérský film)

2014

Pozvánka (amatérský film)

 

Špatná volba (amatérský film)

Scenárista

Seriály
2015

Pionýři hororu 2

Herec

Filmy
2015

Living Darkness (amatérský film)

Krátkometrážní
2014

Špatná volba (amatérský film)

Reklama

Reklama