foto

Mark Linn-Baker

  • nar. 17.6.1954 (65 let)
    Saint Louis, Missouri, USA

Biografie

Mark Linn-Baker se narodil v St.Louis, Missouri matce tanečnici Joan a otci Williamovi Bakerovi, který založil Open Stage Theater v Hartfordu. Odpromoval na Wethersfield High School v Connecticutu v roce 1972 a nastoupil na Yale, kde studoval obor drama, za který získal diplom v roce 1979. 

Hned po ukončení studia začal hrát v divadle. V 80.letech napsal a vystupoval v komedii o dvou mužích společně s Lewisem Blackem v divadelní hře The Laundry Hour. Divadlu se věnuje do teď, vystupoval v hrách jako Doonesbury comic strip v roce 1983, Laughter on the 23rd Floor v roce 1993, A Flea in Her Ear v roce 1998, v muzikálu A Year with Frog and Toad v roce 2003 nebo v komedii Losing Louie z roku 2006.

Jeho filmovým debutem byla malá role ve filmu Manhattan od Woodyho Allena, bohužel většina jeho scén byla nakonec z filmu vystřižena. Role se kterou se dostal do povědomí diváku byla role Benjy Stone z filmu Můj oblíbený rok (1982).

Když Mark nedosáhl úspěchu na jevišti ani na filmovém plátně, tak se rozhodl zaměřit na televizní seriály. Objevil se v roce 1984 v seriálu Miami Vice jako Bonzo Barry, v roce 1985 se objevil v seriálu The Recovery Room. V roce 2005 se stal stálou postavou v seriálu Twins, bohužel seriál byl zrušený hned po první sezóně. Také se objevil v menších rolích v seriálech jako Full House, Hangin' With Mr. Cooper nebo Law & Order. Televize se stala jeho koníčkem a tak se začal věnovat i režii pár epizod televizních seriálů, natočil pár epizod seriálu Krok za krokem nebo The Trouble with Larry

V roce 1995 se oženil s Adrianne Lobel, manželství skončilo v roce 2009 hned po narození jejich dcery. Mark se opět oženil a to v roce 2012 s herečkou Christou Justus.

Tereza "Streeper" Filounková

Herecká filmografie

Filmy

2017 Accommodations
2014 Bereavement
2010 Poznáš, až to přijde?
2009 Adam
2005 Dvanáctiletí
2001 Laughter on the 23rd Floor (TV film)
1993 Whole Shebang, The (TV film)
1992 Fraška
1991 Tajuplný ráj (TV film)
1988 Going to the Chapel
Ich und Er
1985 Recovery Room, The (TV film)
1984 Ghost Writer, The (TV film)
1983 Doonesbury: A Broadway Musical
1982 Alice at the Palace (TV film)
Můj oblíbený rok
The End of August
1980 O'Malley (TV film)
1979 Manhattan

TV seriály

2019 Boj o moc (TV seriál)
Tern Haven (S02E05)
Nezdolná Kimmy Schmidt (TV seriál)
Kimmy is in a Love Square! (S04E08)
Černá listina (TV seriál)
Generál Shiro (č. 116) (S06E07)
2017 Pozůstalí (TV seriál)
Nebuďte absurdní (S03E02)
Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Nepřítel mého nepřítele (S08E03)
Duchové minulosti (S08E02)
Nový začátek (S08E01)
další epizody (4)
2016 Red Oaks (TV seriál)
The Wedding (S02E09)
"The Bris" (S02E04)
Father's Day (S02E03)
další epizody (4)
2015 Pozůstalí (TV seriál)
Axis Mundi (S02E01)
2012 Dobrá manželka (TV seriál)
Tým snů (S03E22)
2009 Polda z Marsu (TV seriál)
Kávu, čaj nebo Annie (E14)
2007 Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Do hořkého konce (S06E21)
2006 Electric Company, The (TV seriál)
2005 Dvojčata (TV seriál)
2003 Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Pojistný podvod (S02E14)
1999 Právo a pořádek (TV seriál)
Ambitious (S09E21)
1998 Ally McBealová (TV seriál)
Vánoční nálada (S02E10)
1997 Soul Man (TV seriál)
Všichni starostovi muži (TV seriál)
Paulův přelet nad kukaččím hnízdem (S02E01)
1993 Perfect Strangers (TV seriál)
Up, Up and Away: Part 2 (S08E06)
Up, Up and Away: Part 1 (S08E05)
The Baby Quiz (S08E04)
další epizody (6)
1992 Ghostwriter (TV seriál)
Hangin' with Mr. Cooper (TV seriál)
Plný dům (TV seriál)
Trable s dvojčaty (S06E07)
Perfect Strangers (TV seriál)
Get Me to the Dump on Time (S07E24)
It Had to Be You (S07E23)
Chicago Suite (S07E22)
další epizody (12)
1991 Perfect Strangers (TV seriál)
Door to Door (S07E12)
Car Tunes (S07E11)
Dimitri's World (S07E10)
další epizody (24)
1990 ABC TGIF (TV seriál)
Perfect Strangers (TV seriál)
Hocus Pocus (S06E12)
The Sunshine Boys (S06E11)
Black Widow (S06E10)
další epizody (24)
1989 Family Matters (TV seriál)
Perfect Strangers (TV seriál)
Everybody in the Pool (S05E12)
Home Movies (S05E11)
Almost Live from Chicago (S05E10)
další epizody (25)
1988 Perfect Strangers (TV seriál)
The Gift of the Mypiot (S04E09)
College Bound (S04E08)
Up a Lazy River: Part 2 (S04E07)
další epizody (20)
1987 Perfect Strangers (TV seriál)
The Break-In (S03E11)
Couch Potato (S03E10)
Future Shock (S03E09)
další epizody (22)
1986 Perfect Strangers (TV seriál)
A Christmas Story (S02E11)
The Rent Strike (S02E10)
Can I Get a Witness? (S02E09)
další epizody (17)
Valerie (TV seriál)
1985 Měsíční svit (TV seriál)
The Equalizer (TV seriál)
Miami Vice (TV seriál)
Made for Each Other (S01E18)

Producentská filmografie

Filmy

1993 Veronika a já

Režijní filmografie

TV seriály

1993 Trouble with Larry, The (TV seriál)
1992 Hangin' with Mr. Cooper (TV seriál)
1991 Krok za krokem (TV seriál)
1990 Family Man, The (TV seriál)
Going Places (TV seriál)
1989 Family Matters (TV seriál)

Host

TV pořady

2005 TV Land Confidential (TV pořad)
1990 Night of 100 Stars III (TV pořad)
1989 The Arsenio Hall Show (TV pořad)
The Pat Sajak Show (TV pořad)
1987 The 39th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1984 Comedy Zone (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky