foto

Peter Trník

  • nar. 17.4.1965 (53 let)
    Trenčianske Teplice, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Po tom, čo Peter Trník ukončil štúdium na VŠMU, sa už v roku 1992 stal členom Divadla Jonáša Záborského v Prešove, ktoré bolo jeho prvým profesným útočiskom už v čase štúdií. V roku 1994 ho jeho talent pretlačil až medzi slovenskú hereckú elitu do Slovenského národného divadla, kde pôsobí i v súčasnosti.

V spolupráci však pokračuje i s inými slovenskými divadlami – Divadlo J. Palárika v Trnave, Divadlo J. G. Tajovského vo Zvolene, Divadla A. Bagara v Nitre či Divadlo a.ha v Bratislave. Zahral si aj v úspešnom slovenskom hip-hopovom muzikáli Príbeh ulice. Od roku 2008 našiel svoje uplatnenie aj ako pedagóg v odbore hereckej tvorby na Akadémii umení v Banskej Bystrici. Je držiteľom ceny Jana Chaladaja z wroclawského medzinárodného festivalu divadiel.

Patrik "Patrik200s" x

Herecká filmografie

Filmy

2018 Dubček
Když přijde Kryštof (studentský film)
2016 Mandragora (divadelní záznam)
2015 Po hladine (studentský film)
2011 Viditelný svět
2009 Ženský zákon (divadelní záznam)
1999 Rozum nadovšetko (TV film)
1988 Vo všetkom je matematika (TV film)

TV seriály

2018 Susedia (TV seriál)
Agent provokatér (S05E03)
Tak kto je teda otec?! (S05E02)
Miss lesa (S04E24)
další epizody (5)
2017 Pravá tvár (TV seriál)
Plány (E07)
Kolotoč (E05)
Rex (TV seriál)
Pod ulicami Bratislavy (E08)
2016 Skutečné příběhy (TV seriál)
2015 Tajné životy (TV seriál)
Epizoda 12 (S01E12)
Epizoda 10 (S01E10)
Epizoda 9 (S01E09)
další epizody (7)
2013 Chlapi neplačú (TV seriál)
Kolonáda (TV seriál)
2012 Búrlivé víno (TV seriál)
Rodinné prípady (TV seriál)
2011 Dr. Ludsky (TV seriál)
Kráska a zvíře (E09)
Druhý život (TV seriál)
2009 Odsouzené (TV seriál)
2008 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Loupež (S01E10)
Kutyil s.r.o. (TV seriál)
Panelák (TV seriál)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
1991 Štúrovci (TV seriál)

Dokumentární

2013 Pravdivé príbehy s Katkou Brychtovou (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace