foto

Athina Rachel Tsangari

  • nar. 2.4.1966 (54 let)
    Athény, Řecko

Biografie

Athina Rachel Tsangariová (1966, Atény) je řecká režisérka, scenáristka a producentka. Její druhý film Attenberg (2010) byl uveden v soutěži benátského festivalu a za Řecko byl vyslán do boje o Oscara. Jako producentka se proslavila zejména prací na filmech Yorgose Lanthimose, včetně přelomového snímku Špičák (2009). Oba filmy mohlo v rámci sekce Mladý řecký film vidět i karlovarské publikum.

48. MFF Karlovy Vary

Herecká filmografie

Filmy

2013 Před půlnocí
1990 Flákač

Režijní filmografie

Filmy

2015 Chevalier
2013 The Benaki Museum
2012 Kapsle
2010 Attenberg
2000 Pomalu jít
1994 Fit

TV seriály

2020 Trigonometry (TV seriál)
Episode 5 (E05)
Episode 4 (E04)
Episode 3 (E03)
další epizody (5)
2014 Borgia (TV seriál)
1502 (S03E08)
1501 (S03E07)

Dokumentární

2013 Venice 70: Future Reloaded

Producentská filmografie

Filmy

2020 Digger
2011 Alpy
2010 Attenberg
2000 Pomalu jít
1994 Fit

Scenáristická filmografie

Filmy

2015 Chevalier
2013 The Benaki Museum
2012 Kapsle
2010 Attenberg
1994 Fit

Střihačská filmografie

Filmy

2000 Pomalu jít
1994 Fit

Kameramanská filmografie

Filmy

1994 Fit

Zvukařská filmografie

Filmy

1994 O simantikos allos

Host

TV pořady

2012 The Seventh Art (TV pořad)