foto

Alan Novotný

  • nar. 9.8.1978 (40 let)
    Brno, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Alan Novotný se narodil v Brně, a i když je mix několika různých národností, jeho kořeny jsou pevně moravské. Přes fungování v legendárním brněnském Pirku a dětském studiu Divadla na provázku pod vedením Vladimíra Morávka, vystudoval brněnskou konzervatoř a poté byl několik let na volné noze. Následně se stal členem Městského divadla Brno. Mimo to hostoval i v jiných divadlech, například divadlo U stolu, Divadlo Na Zábradlí nebo Slezské divadlo v Opavě.

Spolupracuje s Lukášem Hejlíkem v projektu „Listování“, kde zároveň vystupovali spisovatelé jako Dan Brown („Inferno“), Robert Fulghum („Drž mě pevně, miluj mě zlehka“), Tomáš Sedláček („Ekonomie dobra a zla“), Michal Hvorecký („Plyš“), Mariusz Szcygiel („Gottland“), Zdeněk Merta („Pražská svatba“) a další.

V soutěži X-Factor se se skupinou ALL-X umístili na 3. místě a spolupracovali například s Karlem Gottem či Petrem Jandou. Dále moderuje různé sportovní akce (například pro Zbrojovku Brno či Kometu Brno a jiné sportovní instituce), na Zlaté tretře v Ostravě účinkoval s Usainem Boltem v projektu 9.58, a také moderuje zápasy Menšíkovy jedenáctky. Moderuje různé festivaly, například každoročně UNICEF v Tišnově či FestFest a další hudební akce.

Vystupuje s cooking show U nás v Evropě, kde hraje 12 evropských tatínků. Podílel se na počítačových hrách jako „Mafia 2“, „Silent hill“, „Vietcong“ atd. Je vášnivý restaurátor divadelních replik a zakladatel divadelního desetiboje. Má dva syny – Nicolase a Andrease.

Alan Novotný

Herecká filmografie

Filmy

2015 Mrtvé duše (divadelní záznam)
2011 Škola základ života (divadelní záznam)
2008 Smrt Pavla I. (divadelní záznam)
2006 Znamení kříže (divadelní záznam)
2003 Parazit (divadelní záznam)
2002 Babylon (divadelní záznam)
Koločava (divadelní záznam)
2001 Mistr a Markétka (divadelní záznam)
1999 Dvojrole
1994 Dobrý král Václav (TV film)
1993 Zázračné dítě (TV film)

TV seriály

2018 Hasičárna Telecí (TV seriál)
Požární útok (E08)
Vedro (E07)
Výjezd (E06)
další epizody (8)
2015 Atentát (TV seriál)
Veterán (E02)
2013 Doktoři z Počátků (TV seriál)
2011 Okno do hřbitova (TV seriál)
2009 Odsouzené (TV seriál)
2004 Černí baroni (TV seriál)
2000 Četnické humoresky (TV seriál)
Klaudynka (S02E01)
1994 Detektiv Martin Tomsa (TV seriál)

Dokumentární

2008 X Mix (koncert)
2003 Muzikály na cestách (TV film)

TV pořady

2016 Nebezpečné vztahy (TV pořad)
2011 Planeta Yó (TV pořad)
2009 Silvestr 2009 - Pojďte dál... (TV pořad)
Česká miss 2009 (TV pořad)
2008 X Factor (TV pořad)
Český slavík Mattoni 2008 (TV pořad)
2005 Inbox (TV pořad)
1998 Sama doma (TV pořad)
1994 Snídaně s Novou (TV pořad)
1993 Dobré ráno (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace