foto

Alan Novotný

  • nar. 9.8.1978 (39 let)
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Alan Novotný se narodil 9. srpna 1978 v Československu. Má mladší sestru Veroniku, maminka Eva pracuje v prádelně, otec Vladislav je správcem počítačové sítě. Studium konzervatoře ukončil v roce 1998, od roku 2001 působí v Městském divadle Brno.

V MdB ztvárnil tyto role: Chino (West Side Story), Amer (Babylon), Paris (Romeo a Julie), Zelinář (My Fair Lady), Charles Firmin (Parazit), Dumain (Marná lásky snaha), Čtvrtý anděl (Svět plný andělů), Maďarský závodčí, Četník (Koločava), Patrice Surcouf (Manželství na druhou), Glov mladší (Hráči), Ernst Ludwig (Cabaret), Pastýř (Betlém). Hru Smrt Pavla I. vysílala i Česká televize. Účinkuje v koncertním představení Muzikály z Broadwaye. Alan je členem projektu LiStOVáNí, který založil Lukáš Hejlík. Projekt scénického čtení představuje každý měsíc nový titul (př. Gottland, Prosím stručně) a v zhruba hodinovém divadelním představení s rekvizitami, kostýmy, hudbou, začátkem a koncem se snaží s diváky dostat k tomu, co tu bylo první - ke knize.

Alan je členem skupiny All X, která vznikla v roce 2008, aby se zúčastnila televizní show „X FAKTOR“, kde se umístila na 3. místě. All X je originální typ vokální skupiny, která interpretuje žánry od vážné hudby, přes jazz, swing či folk až k současné taneční scéně. Se skupinou koncertuje na různých místech republiky. Společně účinkují i v hudební pohádce Bylo jednou jedno království.

Z jeho herecké filmografie jsou zatím známy menší role v seriálech ODSOUZENÉ (2009) a OKNO DO HŘBITOVA (2011).

S přítelkyní Markétou Jánskou mají dva syny Nicolase a Andease Alana. Alanův nejoblíbenější film je thriller Pí a píseň South American Getaway z filmu Butch Cassidy a Sundance Kid. V jednom interview prohlásil, že pokud by vyhrál milion, rozdělil by se s klukama z kapely a doma by udělal stojku.

♥Milka "Roman.Ticka" K♥

Herecká filmografie

Filmy

2011 Škola základ života (divadelní záznam)
2002 Babylon (divadelní záznam)

TV seriály

2015 Atentát (TV seriál)
Veterán (E02)
2011 Okno do hřbitova (TV seriál)
2009 Odsouzené (TV seriál)
2000 Četnické humoresky (TV seriál)
Klaudynka (S02E01)

TV pořady

2008 X Factor (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace