foto

Julie Adams

  • nar. 17.10.1926
    Waterloo, Iowa, USA
  • zem. 3.2.2019 (92 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Julie Adams se narodila v roce 1926 V Iowě. Už od mala bylo jejím velkým snem stát se herečkou. Vyrůstala v Arkansasu kde také navštěvovala střední školu. Zde se taky objevovala v různých divadelních hrách, hlavně amatérských. Po dokončení studie se odhodla uskutečnit si svůj sen a odstěhovala se do Kalifornie. Zde nejdříve pracovala jako sekretářka, poté co si vidělala nějaké peníze, se zapsala do různých hereckých kurzů a chodila po konkurzech aby dostala roli alespoň v nějakém seriálu.

V roce 1948 se jí podařilo získat malou roli v seriálu YOUR SHOW TIME. Ješte ten samý rok se její kariéra začíná slibně rozjíždět. Získává roli v RED HOT AND BLUE. O rok později už podepisuje smlouvu se společností Paramount. A dostává svou první velkou roli, hraje Polly Medfordovou ve filmu THE DALTON GANG. Hned potom natočila sérii šesti westernových filmů.

V padesátých letech si dala od filmu trochu oddych a věnovala se svému osobnímu životu. Fotbalový klub Detroits Lions si ji vybral jako tvář a reprezentantku jejich týmu. V té době byla vyhlášena ženou s nejkrásnějšíma noha na světě a pro jistotu si je pojistila na 125000 dolarů. Byla dvakrát vdaná. Poprvé v roce 1951 za Leonarda Sterna, jejich vztah byl intenzivní a vášnivý. Jak rychle začal, tak rychle skončil. V roce 1953 už byla rozvedená. V roce 1955 se podruhé vdala za Raye Daltona, z jejich vztahu vzešly dvě děti - synové, ale ano tohle manželství nevydrželo a v roce 1978 se rozvedli.

Julie Adams se celkově proslavila hlavně ve westernech a krimi filmech. A to hlevně díky studiu Paramount. Mimo jiné hrála v mnoha dalších filmech a seriálech. Na svém kontě má 142 rolí. V posledních letech se věnuje hlavně seriálům. Naposledy jsem ji mohli vidět v seriálech : ZTRACENI, ODLOŽENÉ PŘÍPADY, KRIMINÁLKA NEW YORK A LOST – MISSING PIECES.

Ondřej "topr harley" Marek

Herecká filmografie

Filmy

2011 Bůh masakru
2006 World Trade Center
1993 Odsouzená (TV film)
1990 Hra s ohněm
1988 Černý růže
1984 Závod se smrtí
1981 Code Red (TV film)
1978 Goodbye, Franklin High
The Fifth Floor
1976 Six Characters in Search of an Author (TV film)
The Killer Inside Me
1975 Psychic Killer
Wild McCullochs, The
1974 McQ
1973 Go Ask Alice (TV film)
1971 The Last Movie
Trackers, The (TV film)
1967 Valley of Mystery (TV film)
1965 Tickle Me
1962 The Underwater City
1960 Raymie
1959 Přestřelka v Dodge City
1958 Tarawa Beachhead
1957 Four Girls in Town
Slaughter on Tenth Avenue
Slim Carter
1956 Všechny čluny na vodu
1955 One Desire
Six Bridges to Cross
The Looters
The Private War of Major Benson
1954 Francis Joins the WACS
Netvor z Černé laguny
1953 Stand at Apache River, The
The Lawless Breed
The Man from the Alamo
The Mississippi Gambler
Wings of the Hawk
1952 Finders Keepers
Horizons West
The Treasure of Lost Canyon
Zátočina řeky
1951 Bright Victory
Hollywood Story
1950 Colorado Ranger
Crooked River
Fast on the Draw
For Heaven's Sake
Hostile Country
Marshal of Heldorado
West of the Brazos
1949 Red, Hot and Blue
The Dalton Gang

TV seriály

2007 Lost: Missing Pieces (TV seriál)
Kriminálka New York (TV seriál)
Bu, bu, bu (S04E06)
Ztraceni (TV seriál) - a.z.
Jedna z nás (S03E16) - a.z.
2006 Ztraceni (TV seriál)
Příběh dvou měst (S03E01)
Odložené případy (TV seriál)
Píseň pro dceru (S04E06)
1999 Rodinné právo (TV seriál)
1995 Cesta do neznáma (TV seriál)
1993 Diagnóza vražda (TV seriál)
1992 Melrose Place (TV seriál)
1990 Beverly Hills 90210 (TV seriál)
1984 To je vražda, napsala (TV seriál)
1982 Capitol (TV seriál)
1981 Cagneyová a Laceyová (TV seriál)
Code Red (TV seriál)
1980 Too Close for Comfort (TV seriál)
1979 Trapper John, M.D. (TV seriál)
1978 Greatest Heroes of the Bible (TV seriál)
The Incredible Hulk (TV seriál)
The Runaways (TV seriál)
Vega$ (TV seriál)
1976 Quincy M.E. (TV seriál)
1975 Caribe (TV seriál)
Ellery Queen (TV seriál)
Mobile One (TV seriál)
1974 Kolchak: The Night Stalker (TV seriál)
Lucas Tanner (TV seriál)
Police Woman (TV seriál)
Run, Joe, Run (TV seriál)
1972 Search (TV seriál)
V ulicích San Francisca (TV seriál)
1971 Cannon (TV seriál)
Jimmy Stewart Show, The (TV seriál)
McMillan & Wife (TV seriál)
1970 Dan August (TV seriál)
Night Gallery (TV seriál)
1969 Marcus Welby, M.D. (TV seriál)
Medical Center (TV seriál)
My Friend Tony (TV seriál)
The Bold Ones: The New Doctors (TV seriál)
The Young Lawyers (TV seriál)
1968 The Doris Day Show (TV seriál)
The Mod Squad (TV seriál)
The Outsider (TV seriál)
1967 Ironside (TV seriál)
Mannix (TV seriál)
1965 The Big Valley (TV seriál)
The F.B.I. (TV seriál)
The Long, Hot Summer (TV seriál)
1964 12 O'Clock High (TV seriál)
1963 Arrest and Trial (TV seriál)
Burke's Law (TV seriál)
General Hospital (TV seriál)
Kraft Suspense Theatre (TV seriál)
1962 The Gallant Men (TV seriál)
The Virginian (TV seriál)
1961 Dr. Kildare (TV seriál)
King of Diamonds (TV seriál)
The Dick Powell Show (TV seriál)
1960 Checkmate (TV seriál)
Insight (TV seriál)
Michael Shayne (TV seriál)
Outlaws (TV seriál)
Surfside 6 (TV seriál)
Tate (TV seriál)
The Andy Griffith Show (TV seriál)
Wrangler (TV seriál)
1959 Alcoa Presents: One Step Beyond (TV seriál)
Bonanza (TV seriál)
Hawaiian Eye (TV seriál)
Markham (TV seriál)
The Alaskans (TV seriál)
The Man and the Challenge (TV seriál)
1958 77 Sunset Strip (TV seriál)
Steve Canyon (TV seriál)
The Rifleman (TV seriál)
Yancy Derringer (TV seriál)
1957 Alcoa Theatre (TV seriál)
Goodyear Theatre (TV seriál)
Maverick (TV seriál)
Perry Mason (TV seriál)
1956 Playhouse 90 (TV seriál)
Zane Grey Theater (TV seriál)
1955 Alfred Hitchcock uvádí (TV seriál)
Cheyenne (TV seriál)
1954 Climax! (TV seriál)
1953 Letter to Loretta (TV seriál)
1952 The Fisher Family (TV seriál)
1950 Lux Video Theatre (TV seriál)
1948 Studio One (TV seriál)

Dokumentární

2007 Cinemassacre's Monster Madness (TV seriál) - a.z.
1979 The Horror Show - a.z.

TV pořady

1950 The Colgate Comedy Hour (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace