foto

Ariana Grande

  • nar. 26.6.1993 (26 let)
    Boca Raton, Florida, USA

Biografie

Ariana Joan Grande (nar. 26. června 1994) se narodila a vyrůstala v Boca Raton na Floridě. Je napůl italského a sicilského původu. Její starší bratr je herec a producent Frankie Grande. Když byla Ariana malá, začala hrát v bývalém hraném divadlu Boca Raton Little Palm pro děti. O několik let později začala hrát v divadle Fort Lauderdale (FLCT).

V roce 2008 Ariana Grande ztvárnila roli Charlotte v muzikálu na Broadwayi jménem "13" za kterou získala cenu asociace National Youth Theatre Award. Než nastoupila do muzikálu, opustila střední školu, Severní Browardskou přípravnou školu.

Za nedlouhou dobu hrála roli Miriam v muzikálu Libre Kuba - první muzikál napsaný dítětem. Mimoto v tu dobu Grande vyučovala hudbu a tanec pro děti v Jižní Africe - "Broadway v Jižní Africe".

Zlom její kariéry nastal ale až v roce 2010, kdy dostala nabídku na ztvárnění role Cat Valentine na show kanálu Nickleodeon, Victorious (V JAKO VIKTORIE), kvůli které si musela přebarvit vlasy na červeno. Potom se nabídky hrnuly rychleji: dabing do WINX KLUBU nebo seriál ICARLY.

LentilleLily

Herecká filmografie

Filmy

2019 Muži v černém: Globální hrozba
2016 Hairspray Live! (TV film)
Zoolander No. 2
2013 Hurá na fotbal
Podrazák (TV film)
2011 Snížek, bílý kožíšek
Winx Club: Pomsta Trix (TV film)
2010 7 Secrets with Victoria Justice (TV film)

TV seriály

2019 K smíchu (TV seriál)
Epizoda 5 (S02E05)
2016 Scream Queens (TV seriál) - a.z.
Blood Drive (S02E06) - a.z.
2015 Scream Queens (TV seriál)
Beware of Young Girls (S01E07)
Haunted House (S01E04)
Hell Week (S01E02)
další epizody (4)
2014 Griffinovi (TV seriál)
Mom's the Word (S12E12)
2013 Sam & Cat (TV seriál)
2011 Winx Club (TV seriál)
2010 V jako Victoria (TV seriál)
2008 The Battery's Down (TV seriál)
2007 iCarly (TV seriál)

Dokumentární

2018 Manchester: The Night of the Bomb (TV film) - a.z.
2017 Koncert pro Manchester (koncert)
2012 Keenan Cahill - webová senzace

Hudební videoklipy

2019 2 Chainz ft. Ariana Grande - Rule The World (hudební videoklip)
Ariana Grande - 7 Rings (hudební videoklip)
Ariana Grande and Victoria Monét - Monopoly (hudební videoklip)
Ariana Grande, Miley Cyrus, Lana Del Rey - Don’t Call Me Angel (hudební videoklip)
Ariana Grande, Social House - boyfriend (hudební videoklip)
Ariana Grande: Break Up with Your Girlfriend, I'm Bored (hudební videoklip)
Lil Dicky - Earth (hudební videoklip)
2018 Ariana Grande - Breathin (hudební videoklip)
Ariana Grande - God is a woman (hudební videoklip)
Ariana Grande - No Tears Left To Cry (hudební videoklip)
Ariana Grande - Thank U, Next (hudební videoklip)
Ariana Grande Feat. Nicki Minaj - The Light Is Coming (hudební videoklip)
Frankie Grande ft. Ariana Grande - Seasons of Love (hudební videoklip)
Nicki Minaj feat. Ariana Grande - Bed (hudební videoklip)
Troye Sivan feat Ariana Grande - Dance To This (hudební videoklip)
2017 Ariana Grande feat. Future - Everyday (hudební videoklip)
Ariana Grande feat. John Legend - Beauty and the Beast (hudební videoklip)
2016 Ariana Grande - Dangerous Woman (hudební videoklip)
Ariana Grande - Into You (hudební videoklip)
Ariana Grande feat. Nicki Minaj - Side To Side (hudební videoklip)
Stevie Wonder feat Ariana Grande - Faith (hudební videoklip)
2015 Ariana Grande - Focus (hudební videoklip)
Ariana Grande - One Last Time (hudební videoklip)
Who Is Fancy ft. Meghan Trainor, Ariana Grande - Boys Like You (hudební videoklip)
2014 Ariana Grande - Break Free ft. Zedd (hudební videoklip)
Ariana Grande - Santa Tell Me (hudební videoklip)
Ariana Grande feat. Iggy Azalea - Problem (hudební videoklip)
Ariana Grande feat. Lil Wayne - Let Me Love You (hudební videoklip)
Ariana Grande feat. The Weeknd - Love Me Harder (hudební videoklip)
Chris Brown feat. Ariana Grande - Don't Be Gone Too Long (hudební videoklip)
Jessie J, Ariana Grande, Nicki Minaj - Bang Bang (hudební videoklip)
2013 Ariana Grande - Baby I (hudební videoklip)
Ariana Grande feat. Big Sean - Right There (hudební videoklip)
Ariana Grande feat. Mac Miller - The Way (hudební videoklip)
Mika Feat. Ariana Grande - Popular Song (hudební videoklip)
2012 Ariana Grande- Put Your Hearts Up (hudební videoklip)
Beggin' on Your Knees (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2018 2018 Billboard Music Awards (TV pořad)
2018 MTV Video Music Awards (TV pořad)
2016 2016 Billboard Music Awards (TV pořad)
2016 MTV Movie Awards (TV pořad)
2016 MTV Video Music Awards (TV pořad)
Grammy Awards 2016 (TV pořad)
Greatest Hits (TV pořad)
2015 2015 American Music Awards (TV pořad)
GRAMMY Awards 2015 (TV pořad)
Nicki Minaj: My Time Again (TV pořad)
Trendy 5 (TV pořad)
2014 2014 American Music Awards (TV pořad)
2014 Billboard Music Awards (TV pořad)
2014 MTV EMA (TV pořad)
2014 MTV Video Music Awards (TV pořad)
2014 MTV Video Music Awards: Red Carpet (TV pořad)
48th Annual CMA Awards (TV pořad)
Grammy Awards 2014 (TV pořad)
Michael Buble's Christmas In New York (TV pořad)
Nickelodeon Kids Choice Awards 2014 (TV pořad)
Stand Up to Cancer (TV pořad)
Teen Choice Awards 2014 (TV pořad)
The Tonight Show Starring Jimmy Fallon (TV pořad)
Total Ariana Live (TV pořad)
Victoria's Secret Fashion Show (TV pořad)
2013 2013 MTV Movie Awards (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2013 (TV pořad)
Nickelodeon Kids' Choice Awards 2013 (TV pořad)
Radio Disney Music Awards (TV pořad)
2012 Nickelodeon Kids' Choice Awards 2012 (TV pořad)
2011 KARtv (TV pořad)
Nickelodeon's Worldwide Day of Play: Get Your Game On (TV pořad)
2009 Alan Carr: Chatty Man (TV pořad)
Noční Show Jimmyho Fallona (TV pořad)
RuPaul's Drag Race (TV pořad)
2005 Dancing with the Stars (TV pořad)
X Factor, The (TV pořad)
2004 Le grand journal de Canal+ (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
The Best Hit USA (TV pořad)
2000 Big Brother (TV pořad)
1999 Loose Women (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1994 Extra (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1991 E! News (TV pořad)
1988 Live with Regis and Kathie Lee (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Good Morning America (TV pořad)
Saturday Night Live (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)

Skladatelská filmografie

Scenáristická filmografie

Hudební videoklipy

2018 Ariana Grande - Breathin (hudební videoklip)
Nicki Minaj feat. Ariana Grande - Bed (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(44)