Reklama

Reklama

Lawrence Makoare

Lawrence Makoare

nar. 20.03.1968 (56 let)
Bastion Point, Auckland, Nový Zéland

Biografie (1)

Lawrence Makoare je novozélandský herec maorského původu. Jeho pravděpodobně nejznámější rolí je postava Lurtze, vůdce Uruk-Haiů z fantasy trilogie THE LORD OF THE RINGS. V prvním díle trilogie The Fellowship of the Ring /2001/ hrál Lurtze a ve třetím díle The Return of the King hrál postavu Witch Kinga z Angmaru a také Gothmoga, velitele Morgulu a Sauronovy nové armády složené z Orců bojujících v bitvě na Pelennorských polích, kde se utká s Eowyn. Scény s… (více)

Zajímavosti (10)

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

  • Důvod, proč mohla Éowyn (Miranda Otto) zabít Pána nazgûlů (Lawrence Makoare), spočívá ve zranění, které mu způsobil Smíšek (Dominic Monaghan). Ve filmech se to nikdy neřešilo, ale meč, který k tomu použil, byl nalezen v Dúnadanské (Aragornův národ) pohřební mohyle a byl vyroben a očarován speciálně pro boj proti prstenovým přízrakům. Smíškův útok tak narušil moc, která držela vůli nazgûla v jeho „těle“, což umožnilo jeho trvalé zabití. (vojtaruzek)

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

  • Ve scéně, kdy se Pipin (Billy Boyd) vypraví za Gandalfem (Ian McKellen) kvůli záchraně Faramira (David Wenham), Gandalf pořád drží svoji kouzelnou hůl, avšak jakmile se dostane k Faramirovi, už ji nemá. Nejde však o filmovou chybu, protože v prodloužené verzi se dozvíme, že než k Faramirovi dojel, setkal se s Pánem nazgûlů (Lawrence Makoare), který mu hůl zlomil. (Lauri)

Galerie (6)

Reklama

Reklama

Reklama