foto

Pascale Roberts

  • nar. 21.10.1933 (85 let)
    Boulogne-sur-Seine, Francie

Biografie

Cesta Pascale Roberts k filmovému herectví byla poměrně jednoduchá, i když jako řada jiných dívek musela překonat odpor rodičů, stejně jako řada jiných si ale nakonec svou touhu prosadila. Pascale Roberts se narodila v Boulogne-sur-Seine, její matka působila jako lektorka estetiky. Díky tomu se v jejich domě pohybovala řada osobností z oblasti umění, mimo jiné i slavných hereček. Jedna z nich, Martine Carol, se ujala dospívající Pascale a její touhu po herectví se rozhodla realizovat uvedením do světa filmu. Pascale Roberts se poprvé objevila ve filmu CHLAPCŮV ŽIVOT (Un vie de garçon, 1954), kde se však mihla jen v epizodní roli. Její další výstupy před kamerou byly spojeny právě s Martine Carol a po jejím boku hrála například ve filmech MADAME DU BARRY (1954) nebo SYN SLADKÉ CAROLINE (Le fils de Caroline Chérie, 1955).

Rok 1955 byl pro Pascale Roberts startovním můstkem pro další filmy a ve velmi krátké době jich natočila více než dvacet. Mezitím prošla také studiem herectví a první větší roli hrála po boku Michela Simona ve filmu VZPOMÍNKY POLICAJTA (Mémoires d'un flic, 1956), jejím častým partnerem před kamerou byl později Eddie Constantine. Naopak životním partnerem se jí stal známý herec Pierre Mondy (*1925), za něhož se provdala v roce 1957. Ve stejném roce spolu hráli v kriminálce KDYŽ SE DO TOHO ZAPLETE ŽENA (Quand la femme s'en mele, 1957). Před kamerou se pak potkali ještě několikrát, Pierre Mondy vedl Pascale Roberts také jako režisér v divadle. Pascale hrála například v Théâtre de l'Odéon nebo v Théâtre de la Renaissance. Jejich manželství skončilo rozvodem a Pascale Roberts se pak znovu dvakrát provdala. Také její další manželé byli herci – Pierre Rey (1930-2006) a Michel Le Royer (*1933), také oba tyto svazky ale skončily rozvodem.

Kromě již zmíněných herců hrála Pascale Roberts také v komediích se slavným Fernandelem, například DOBRÝ KRÁL DAGOBERT (Le bon roi Dagobert, 1963), spíše ale byla obsazována do postav osudových žen v dramatickém a kriminálním žánru. Za její nejvýznamnější roli je považována postava paní Colinové v mezinárodně oceněném dramatu s tématikou rasismu PAN DUPONT (Dupont Lajoie, 1975). V této době se častěji objevovala v televizi než ve filmu, naši diváci ji ale mohou znát z vedlejších rolí, které odehrála po boku Alaina Delona v kriminálkách TŘI MUŽI NA ZABITÍ (Trois hommes a abattre, 1980) nebo KDO NASTAVÍ KŮŽI (Pour le peau d'un flic, 1981).

V dalších letech své aktivity před filmovou kamerou omezila Pascale Roberts na minimum, čeští diváci ji ale mohli vidět v několika oblíbených kriminálních seriálech, v dobrodružném snímku D'ARTAGNANOVA DCERA (La fille de d'Artagnan, 1994) se připomněla v úloze matky představené, vyvrcholením její práce pro film je zatím romantický příběh MARIUS A JEANNETTE (Marius et Jeannette, 1997), jenž jí vynesl nominaci na Cézara za vedlejší roli. Před filmovou kamerou stála naposledy v rámci kriminálky LADY JANE (2008), televizním divákům ve Francii se v poslední době představuje v oblíbeném seriálu PLUS BELLE LA VIE (2008-2010).

Pavel "argenson" Vlach

Herecká filmografie

Filmy

2011 Course contre la montre (TV film)
2008 Lady Jane
2005 Mes deux maris (TV film)
Un beau salaud (TV film)
2004 Mon père est ingénieur
2003 Lásko moje, kde jsi?
Není to tak vážné
Un bébé noir dans un couffin blanc (TV film)
2000 Ville est tranquille, La
À l'attaque!
1999 Chili con carne
1998 El pianista
1997 Marius et Jeannette
1995 À la vie, à la mort!
1994 D'Artagnanova dcera
Poslední karta
1993 Mari de Léon, Le
1987 Fucking Fernand
Velká cesta
1985 Brigade des moeurs
Gros dégueulasse
1984 Aldo et Junior
1983 Prends ton passe-montagne, on va à la plage
Surprise Party
1981 Kdo nastaví kůži
Si ma gueule vous plaît...
1980 Tři muži na zabití
1979 Histoires de voyous: L'élégant (TV film)
L'éblouissement (TV film)
1978 Amours sous la révolution: Quatre dans une prison, Les (TV film)
Beaujolais nouveau est arrivé, Le
1976 Mal partis, Les
1975 Nenapravitelný
Pan Dupont
Rage au poing, La
1974 Řidičský průkaz
1973 Brigade en folie, La
1971 Au théâtre ce soir: Virage dangereux (TV film)
Friends
1969 Bruno, l'enfant du dimanche
Patates, Les
Three
1968 Un drôle de colonel
1967 Blondýnka z Pekingu
Spéciale dernière (TV film)
Třináctý rozmar
1966 Écharpe, L´ (TV film)
1965 Baratineurs, Les
Zločin v expresu
1964 Relaxe-toi chérie
Weiße Fracht für Hongkong
1963 Bluffeur, Le
Commissaire mène l'enquête
Dobrý král Dagobert
Dragées au poivre
La rabouilleuse (TV film)
1962 Nous irons à Deauville
Nůž v ráně
1961 Dans la gueule du loup
Moutons de Panurge, Les
1960 Loups dans la bergerie, Les
Préméditation
1959 Fric, Le
Le Grand Chef
1958 Quand sonnera midi
Sicilien, Le
1957 Ces dames préferent le mambo
Marchands de filles
Quand la femme s'en mêle
1956 L'Homme et l'enfant
Mémoires d'un flic
Pasión en el mar
1955 Cherchez la femme
Kouzelné městečko
Les Hommes en Blanc
Milord l'Arsouille
Syn sladké Caroline
Série noire
1954 Madame du Barry
Vie de garçon, Une
1953 Les Femmes s'en balancent

TV seriály

2007 Podezření (TV seriál)
2004 Plus belle la vie (TV seriál)
2000 Ženská spravedlnost (TV seriál)
1998 Marie Fransson (TV seriál)
Pédiatres, Les (TV seriál)
1997 Combats de femme (TV seriál)
Joséphine, ange gardien (TV seriál)
1996 Jamais 2 sans toi (TV seriál)
1995 L'histoire du samedi (TV seriál)
1993 Alice Neversová (TV seriál)
Náš učitel (TV seriál)
1992 Cordierovi, soudce a policajt (TV seriál)
1991 Maigret (TV seriál)
1989 Policejní zpravodajská služba (TV seriál)
Tendresse et passion (TV seriál)
1988 Carte de presse (TV seriál)
L'appar (TV seriál)
1985 Madame et ses flics (TV seriál)
1984 Appartement, L' (TV seriál)
1981 Amours des années grises, Les (TV seriál)
Exil (TV seriál)
Roses de Dublin, Les (TV seriál)
1980 Amours des années folles, Les (TV seriál)
Les chevaux du soleil (TV seriál)
1979 L'oeil de la nuit (TV seriál)
1977 D'Artagnan amoureux (TV seriál)
1973 Temps de vivre, le temps d'aimer, Le (TV seriál)
1972 Chemins de pierre, Les (TV seriál)
Pot-Bouille (TV seriál)
1971 Dobrodružství Arséna Lupina (TV seriál)
Une autre vie (TV seriál)
1968 Záznamy agentury O (TV seriál)
1967 Chevaliers du ciel, Les (TV seriál)
1966 Allô Police (TV seriál)
1965 Chambre à louer (TV seriál)
Svatouškové (TV seriál)
1958 Posledních pět minut (TV seriál)
1955 Captain Gallant of the Foreign Legion (TV seriál)
1953 The Danny Thomas Show (TV seriál)

Host

TV pořady

1998 Vivement dimanche prochain (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace