foto

Rick Aviles

  • nar. 14.10.1952
    New York City, New York, USA
  • zem. 17.3.1995 (42 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americký herec a stand-up komik. Narodil jako Richard Anthony Aviles v r. 1952 v New Yorku kam se rodiče, emigranti z Portorika, přestěhovali za vidinou lepšího života. Vyrůstal ještě s bratrem Rodem Reyesem a sestrou Angel Aviles (oba rovněž působí v oblasti umění a zábavy).

U Ricka se brzy objevilo komediální nadání a od počátku 70. let se začal objevovat v nočních klubech v Greenwich Village jako stand-up komik. V roce 1981 se objevil poprvé ve filmu po boku Burta Reynoldse jako Mad Dog v komedii TAJNÝ ZÁVOD, následovala celá řada malých rolí po boku slavných kolegů, jako např. TAJEMSTVÍ MÉHO ÚSPĚCHU (1987) nebo TAJUPLNÝ VLAK (1989). V roce 1990 pak přišla Avilesova životní příležitost, když jej režisér Jerry Zucker obsadil do role nesympatického zločince Willieho Lopeze v oskarovém trháku DUCH (1990), kde si zahrál spolu s Patrickem Swayzem a Demi Moore. Ve stejném roce se objevil ještě ve filmech KMOTR 3 a ZELENÁ KARTA. To už mu zbývalo jen necelých pět let života, v nichž si stihl ještě zahrát v gangsterce Briana De Palmy CARLITOVA CESTA (1993), ve sci-fi VODNÍ SVĚT (1995) po boku Kevina Costnera a v televizním seriálu SVĚDECTVÍ (1994), natočeném podle knihy Stephena Kinga.

Úplně posledním Avilesovým počinem pak byla účast na komediálním muzikálu ŠVÁBI (1996), kde propůjčil hlas jednomu ze švábů. Tím se jeho poměrně krátká filmová kariera uzavírá, neboť se coby uživatel heroinu nakazil virem HIV a 17. března 1995 ve věku 42 let v Los Angeles umírá na AIDS.

Dáša "lola3121" :-)....

Herecká filmografie

Filmy

1996 Švábi
1995 Vodní svět
1993 Carlitova cesta
Svatý z Fort Washingtonu
1990 Duch
Kmotr III
Zelená karta
1989 Identity Crisis
No Place Like Home (TV film)
Tajuplný vlak
1988 Spike of Bensonhurst
1987 Chytrák
Tajemství mého úspěchu
1984 Billions for Boris
1980 Day the Women Got Even, The (TV film)

TV seriály

1994 Svědectví (TV seriál)
1993 Moon Over Miami (TV seriál)
1989 One Night Stand (TV seriál)
1985 The Equalizer (TV seriál)

Dokumentární

1988 Mondo New York

TV pořady

1991 The Carol Burnett Show (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace