foto

Judy Geeson

  • nar. 10.9.1948 (70 let)
    Arundel, Sussex, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodila se v anglickém Arundelu, malém městečku v hrabství Sussex. V deseti letech se však její rodina přestěhovala do Londýna, kde se svou sestrou Sally (taktéž herečka) začaly navštěvovat školu dramatu Corona Stage Academy. Původně se Judy chtěla stát baletkou, ale kvůli zdravotním problémům si zavděk zvolila dráhu herečky.

Její první významnou rolí byla postava rebelující studentky Pamely v dramatu PANU UČITELI S LÁSKOU (1967), kde se setkala s hvězdou první velikosti - Sidneyem Poitierem. Do širšího povědomí diváků se dostala také rolí v britském televizním seriálu POLDARK (1975-77).

V roce 1985 na cestě po USA poznala herce (později také režiséra) Kristoffera Taboriho, za kterého se provdala a začala s ním žít společný život v Los Angeles. Jejich manželství však vydželo pouhé čtyři roky. Po rozvodu se rozhodla zůstat v Kalifornii, kde také obdržela nabídku zahrát si v oblíbeném americkém sitcomu JSEM DO TEBE BLÁZEN.

Kuba "Cubinho" z Kuby

Herecká filmografie

Filmy

2016 31
2012 The Lords of Salem
2003 Spanish Fly
2000 Everything Put Together
Útok vetřelců (TV film)
1999 Psí vévoda
1998 Mág Houdini (TV film)
1996 Panu učiteli s láskou 2 (TV film)
1993 Young Goodman Brown
1988 Secret Life of Kathy McCormick, The (TV film)
1987 Price of Life, The
1982 The Plague Dogs
1981 Inseminoid
Towards the Morning
1980 Dominique
1976 Adventures of a Taxi Driver
Carry On England
Orel přistál
1975 Brannigan
Diagnosis: Murder
1974 Percyho možnosti
1973 Vela para el diablo, Una
1972 Fear in the Night
Osudová hlídka
1971 Hændeligt uheld
Rillington Place č.10
1970 Executioner, The
Goodbye Gemini
1969 Three Into Two Won't Go
Two Gentlemen Sharing
1968 Hammerhead
Mnoho opatrnosti pro nic
1967 Berserk
Here We Go Round the Mulberry Bush
Panu učiteli s láskou

TV seriály

2002 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Díkůvzdání (S03E09)
V osm hodin v Oáze (S03E05)
2001 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Debutantka Lorelai Gilmorová (S02E06)
2000 Čarodějky (TV seriál)
Halloween sester Halliwellových (S03E04)
1999 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Až do konce, 2. část (S07E22)
Až do konce, 1.část (S07E21)
Líbánky (S07E11)
další epizody (4)
1998 Loď lásky (TV seriál)
Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Zakopaná hádka (S07E08)
Den díkůvzdání (S07E07)
Tiché intermezzo (S07E05)
další epizody (6)
1997 Fired Up (TV seriál)
George & Leo (TV seriál)
Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Kouzelné kalhoty (S06E06)
Návrat domů (S06E01)
Kakadu (S05E18)
1996 Tracey Takes On... (TV seriál)
Jsem do tebe blázen (TV seriál) - herec, a.z.
Každý hodný hoch zaslouží fondán (S05E08)
Únik informací (S05E07)
Mozaika (S05E04) - a.z.
další epizody (7)
1995 Baywatch Nights (TV seriál)
NewsRadio (TV seriál)
Sherman Oaks (TV seriál)
Star Trek: Voyager (TV seriál)
Zakřivení (S02E06)
Mrak (S01E05)
Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Anděl pro Murrayho (S04E07)
Co by bylo, kdyby..., 2. (S03E24)
Co by bylo, kdyby..., 1. (S03E23)
další epizody (8)
1994 Dotek anděla (TV seriál)
Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Pandořina skříňka (S03E06)
Než mi bude 64 (S03E04)
Domov (S03E02)
další epizody (5)
1993 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Neplánované dítě (S02E06)
1992 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Otrávení sousedé (S01E10)
1989 MacGyver (TV seriál) - a.z.
Nevyřízené záležitosti (S04E19) - a.z.
1988 Příšery (TV seriál)
MacGyver (TV seriál)
Podivná trojice (S03E14)
1986 Boon (TV seriál)
1985 To je vražda, napsala (TV seriál)
Namaluj mi vraždu (S01E15)
1983 A-Team (TV seriál)
Hotel (TV seriál)
1982 Kriminální příběhy (TV seriál)
1981 American Playhouse (TV seriál)
Kenny Everett Television Show, The (TV seriál)
1980 Únik (TV seriál)
1979 Danger UXB (TV seriál)
Neobvyklé příběhy (TV seriál)
1978 Return of the Saint (TV seriál)
1977 Newcomers, The (TV seriál)
1976 Star Maidens (TV seriál)
1975 Space: 1999 (TV seriál)
Another Time, Another Place (S01E16)
1974 Seven Faces of Woman (TV seriál)
1973 Thriller (TV seriál)
1972 The Adventurer (TV seriál)
1971 Rivalové Sherlocka Holmese (TV seriál)
1969 Happy Ever After (TV seriál)
1967 ITV Playhouse (TV seriál)
Man in a Suitcase (TV seriál)
Mickey Dunne (TV seriál)
1966 Mrs Thursday (TV seriál)
1965 BBC Play of the Month (TV seriál)
1964 Cluff (TV seriál)
The Wednesday Play (TV seriál)
1960 Danger Man (TV seriál)
1959 ITV Sunday Night Drama (TV seriál)
1957 Emergency-Ward 10 (TV seriál)
1956 Armchair Theatre (TV seriál)
1955 Dixon of Dock Green (TV seriál)
ITV Play of the Week (TV seriál)

Dokumentární

2016 In Hell Everybody Loves Popcorn: The Making of 31
2002 Joan Crawford: The Ultimate Movie Star (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace