foto

Lana Parrilla

  • nar. 15.7.1977 (42 let)
    Brooklyn, New York City, New York, USA

Biografie

Lana Parrilla se narodila 15. července 1977 v Brooklynu, USA. Její otec Sam Parrilla byl Portorikánec. V 70. letech byl hlavním hráčem ligového baseballu, hrál za Phillies a Indy. Když byla Lana v pubertě její otec zemřel, byli si opravdu hodně blízcí. Avšak již dříve se její rodiče rozvedli.

Jako dítě ráda četla pohádky, mezi její oblíbené patřili Jeníček a Mařenka, ale také Sněhurka. Její oblíbenou postavou byla Zlá královna. Nikdy si nepřipadala jako princezna, a tak neměla v oblibě příběh Popelky.

Zahrála si ve slavných seriálech jako SIX FEET UNDER (2001), VZKVÉTAJÍCÍ MĚSTO (2002), POLICEJNÍ ODKAZ (2002), JAG (1995), GROWN UP (1999), atd.

První film, ve kterém si zahrála byl VERY MEAN MEN (Velmi vážní muži; 2000), mezi další filmy, kde si zahrála patří: SPIDERS (Pavouci; 2000), REPLICANT (2001), FROZEN STARS (2003), atd. V současnosti (2012) hraje v seriálu ONCE UPON A TIME, kde ztvárňuje postavu Zlé Královny, a také starostku Reginu Mills.

Lana Parrilla není příliš známá mezi herečkami, i když hraje většinou záporné role, je svým hraním velmi výrazná. "Mám pocit, že jsem opravdu velkou roli dostala právě teď, v tomto bodě mé kariéry," prozradila pro jeden rozhovor z roku 2011. Její filmový vzor je herečka Glenn Close. V rozhovoru řekla také to, že by ráda jednou dosáhla takové kariéry jakou má Glenn.

pufina

Herecká filmografie

Filmy

2020 The Tax Collector
2008 Ukradené jméno (TV film)
2003 Frozen Stars
Poslední sázka
2001 Replikant
Vždy věrný (TV film)
2000 Pavouci
Very Mean Men

TV seriály

2018 Bylo, nebylo (TV seriál)
Leaving Storybrooke (S07E22)
Homecoming (S07E21)
Is This Henry Mills? (S07E20)
další epizody (10)
2017 Bylo, nebylo (TV seriál)
The Eighth Witch (S07E10)
One Little Tear (S07E09)
Pretty in Blue (S07E08)
další epizody (22)
2016 Bylo, nebylo (TV seriál)
Škoda, že tu nejsi (S06E10)
Podvržené děti (S06E09)
Budu tvé zrcadlo (S06E08)
další epizody (22)
2015 Bylo, nebylo (TV seriál)
Labutí píseň (S05E11)
Zlomené srdce (S05E10)
Medvědí král (S05E09)
další epizody (22)
2014 Bylo, nebylo (TV seriál)
Hrdinové a zloduši (S04E12)
Kletba Roztříštěného zraku (S04E11)
Pád (S04E10)
další epizody (23)
2013 Bylo, nebylo (TV seriál)
Návrat domů (S03E11)
Nová Země Nezemě (S03E10)
Záchrana Henryho (S03E09)
další epizody (24)
2012 Bylo, nebylo (TV seriál)
Srdcová královna (S02E09)
Do hlubin (S02E08)
Dítě měsíčního svitu (S02E07)
další epizody (24)
2011 Bylo, nebylo (TV seriál)
Osamělé srdce (S01E07)
Pasáček (S01E06)
Příliš slabý hlásek (S01E05)
další epizody (7)
2010 Obhájci (TV seriál)
Las Vegas vs. Johnson (E07)
Pohotovost Miami (TV seriál)
V utajení (TV seriál)
South Bound Suarez (S01E03)
Šerifové z Texasu (TV seriál)
Médium (TV seriál)
The Match Game (S07E02)
2008 Swingtown (TV seriál)
2007 Ztraceni (TV seriál)
Za zrcadlem (S03E22)
Největší hity (S03E21)
2006 Windfall (TV seriál)
2005 24 hodin (TV seriál)
Day 4: 7:00 p.m.-8:00 p.m. (S04E13)
Day 4: 6:00 p.m.-7:00 p.m. (S04E12)
Day 4: 5:00 p.m.-6:00 p.m. (S04E11)
další epizody (12)
2004 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Výzva (S04E07)
Hrůza útočí doma (S04E06)
2003 Vzkvétající město (TV seriál)
Haystack (S02E04)
Wannabe (S02E03)
The Love of Money (S02E01)
další epizody (8)
2002 Policejní odznak (TV seriál)
Circles (S01E13)
Vzkvétající město (TV seriál)
The David McNorris Show (S01E09)
Crash (S01E08)
Insured by Smith & Wesson (S01E07)
další epizody (9)
JAG (TV seriál)
Od hlavy k patě (S07E15)
2001 Všichni starostovi muži (TV seriál)
Výstřel ve tmě 2. část (S05E23)
Výstřel ve tmě 1. část (S05E22)
Láska bratrská (S05E21)
další epizody (13)
2000 Všichni starostovi muži (TV seriál)
Hračkárna (S05E10)
Hamburgry hněvu (S05E09)
Všechno zlé pro něco... (S05E08)
další epizody (9)
1999 Grown Ups (TV seriál)
1993 Policie New York (TV seriál)

Dokumentární

2013 Once Upon a Time: The Price of Magic (TV film)

Režijní filmografie

TV seriály

2018 Bylo, nebylo (TV seriál)
Chosen (S07E17)

Host

TV pořady

2013 Ok! TV (TV pořad)
2012 Home & Family (TV pořad)
2011 The Chew (TV pořad)
2005 Noční Show Craiga Fergusona (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Good Morning America (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(104)