foto

Jan Vápeník

  • nar. 1978
    Zlín, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jan Vápeník po vystudování umělecké školy ve Zlíně, odstartoval divadelní kariéru v Chebu v roli kocourka Pižlivižli. Dále hrál v Ostravě v Divadle Petra Bezruče jako maxipes Fík a nyní působí v Klicperově divadle v Hradci Králové, kde si například zahrál žábu v inscenaci „Richard III“ (režie: David Drábek) nebo Ruského medvěda ve hře „Český les“ (také v režii Davida Drábka). Jistě je ale nepřehlédnutý i v jiným hrách, např.: „Figarova svatba“, „Jedlíci čokolády“, „Romeo a Julie“ a další.

V televizi se objevuje zatím jen krátce. Diváci ho mohli vidět například v celovečerním filmu Kobry a užovky nebo v několika českých seriálech jako jsou: Spravedlnost, Ohnivý kuře, Helena nebo Kriminálka Anděl.

Podle svých slov se rozhodl účinkovat v divadle proto, aby nemusel brzy ráno vstávat do práce.

ZHODNOTITEL

Herecká filmografie

Filmy

2018 Metanol (TV film)
Nevinná krutost
2017 Kozy léčí (TV film)
2015 Kobry a užovky
2012 Figarova svatba (divadelní záznam)

TV seriály

2017 Spravedlnost (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
2016 Ohnivý kuře (TV seriál)
Rozchod (S02E31)
Rapl (TV seriál)
Smrt na lovu (S01E03)
Doktor Martin (TV seriál)
Porod (S02E15)
2015 Doktor Martin (TV seriál)
Pražák (S01E01)
Vraždy v kruhu (TV seriál)
Mrtvý v síti (E10)
2012 Helena (TV seriál)
Manželské rodeo (S02E05)
Sázka (S01E04)
Zázraky života (TV seriál)
Naděje (S02E15)
Navždy spolu (S02E02)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
Klíč (S03E05)
2008 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Posedlost (S01E12)
2006 Letiště (TV seriál)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace