foto

Susan Anton

  • nar. 12.10.1950 (69 let)
    Oak Glen, California, USA

Biografie

Tato americká herečka se narodila 12. října 1950 v Oak Glen v Kalifornii. Kromě herectví se také věnuje hudbě a tanci. Má čtyři sourozence. Otec se živil jako detektiv a matka byla prodavačkou a servírkou. Když Susan začala navštěvovat základní školu, přihlásila se do pěveckého sboru. Ve zpívání pokračovala i na střední škole.

V té době se na popud svého tehdejšího přítele přihlásila do soutěže o místní královnu krásy. Tuto soutěž vyhrála. A to také díky svému hudebnímu talentu. Později se stala Miss Kalifornie a zúčastnila se i soutěže o titul Miss Amerika.

Po úspěchu v těchto soutěžích začala navštěvovat soukromého učitele hudby. Hudbě se chtěla věnovat profesionálně. Nejprve zpívala v nočních klubech a také natočila první hudební album. To ovšem nemělo velký úspěch. Díky tomuto albu si jí ale všimli lidé od filmu. V roce 1979 přišla první velká filmová příležitost.

Jednalo se o roli ve sportovním dramatu GOLDENGIRL. Byl to příběh dívky, která byla po fyzické i psychické stránce připravována jako vítězka v nadcházejících olympijských hrách. Díky této roli se jí otevřely dveře do filmového světa a jako zpěvačka začala být také populárnější. Jako doprovodná zpěvačka procestovala celou Ameriku po boku Kennyho Rogerse a vydala několik úspěšných singlů.

V osmdesátých letech šla její kariéra stále nahoru. Stala se dokonce moderátorkou vlastní televizní show nazvané PRESENTING SUSAN ANTON. Jako zpěvačka vystupovala také v Las Vegas. Zazpívala si dokonce po boku Placida Dominga. Po jejím boku se objevilo několik známých herců, jako například Sylvester Stallone nebo Dudley Moore.

V České republice je nejznámější především ze seriálu POBŘEŽNÍ HLÍDKA, kde si zahrála matku jedné z hlavních hrdinek. Ve volném čase ráda hraje tenis nebo navštěvuje posilovnu. Také vypomáhá v organizaci pečující o staré lidi a bezdomovce.

Josef "videofil" Novák

Herecká filmografie

Filmy

2018 Painter
2008 Playing with Fire
1999 New Jersey Turnpikes
1991 Lena's Holiday
1989 Švédská princezna
1987 Chlap na míru
1986 Hardesty House (TV film)
1985 Alfred Hitchcock Presents (TV film)
1984 Velký závod 2
Země kouzel a zázraků (TV film)
1982 Spring Fever
1979 Girl Who Saved the World, The (TV film)
Goldengirl
1973 Great American Beauty Contest, The (TV film)

TV seriály

2019 Aunt Cissy (TV seriál)
2010 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Bedtime (S11E18)
1997 City Guys (TV seriál)
1992 Dangerous Curves (TV seriál)
1991 Civil Wars (TV seriál)
1990 Kvítko (TV seriál)
1989 Famous Teddy Z, The (TV seriál)
Pobřežní hlídka (TV seriál)
Quantum Leap (TV seriál)
1988 My Secret Identity (TV seriál)
1987 Out of This World (TV seriál)
1986 It's Garry Shandling's Show. (TV seriál)
1985 Mr. Belvedere (TV seriál)
1984 Mike Hammer (TV seriál)
Night Court (TV seriál)
To je vražda, napsala (TV seriál)
1983 Hotel (TV seriál)
1979 Stop Susan Williams (TV seriál)
1977 Hunter (TV seriál)
The Love Boat (TV seriál)
1976 Serpico (TV seriál)
1975 Switch (TV seriál)

Dokumentární

2005 Hubert Selby Jr: It/ll Be Better Tomorrow

Host

TV pořady

2003 Queer Eye for the Straight Guy (TV pořad)
2001 Christmas with the Stars (TV pořad)
1998 Hollywood Squares (TV pořad)
1992 The Ben Stiller Show (TV pořad)
The Larry Sanders Show (TV pořad)
1989 The Pat Sajak Show (TV pořad)
1987 Jonathan Winters: On the Ledge (TV pořad)
1984 Super Password (TV pořad)
1983 This Is Your Life (TV pořad)
1980 Lou Rawls Parade of Stars (TV pořad)
1978 The Jim Nabors Show (TV pořad)
1976 The Alan Hamel Show (TV pořad)
1975 Good Morning America (TV pořad)
1972 The Midnight Special (TV pořad)
1965 The Hollywood Squares (TV pořad)
1962 The Merv Griffin Show (TV pořad)
The Tonight Show Starring Johnny Carson (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky