foto

Martin Mull

  • nar. 18.8.1943 (75 let)
    Chicago, Illinois, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tento americký komik, malíř a hudebník se narodil 18.8.1943 v Chicagu (Illinois). Když mu byly dva roky, rodina se přestěhovala do West Ridgewille (Ohio), v patnácti do New Canaanu (Connecticut), kde studoval státní střední školu. Po střední škole vystudoval malbu a výtvarné umění na Rhode-islandské škole designu.

V začátcích své kariéry v 70. letech se věnoval filmové hudbě (např. pro Warner Brothers Records), za kterou byl nominován i na cenu Grammy. V říjnu 1974 dostává svou první velkou seriálovou roli dvojčat Gartha a Bartha Gimbleových v seriálu MARY HARTMAN, MARY HARTMAN. V této roli byl tak populární, že následoval spin-off v podobě FERNWOOD 2 NIGHT (1977) a AMERICA 2 NIGHT (1978). Po tomto úspěchu se stal vyhledávaným hostem do různých talk show. V roce 1984 produkoval vlastní seriál DOMÁCÍ ŽIVOT, ve kterém si zahrál spolu s Megan Follows, nicméně seriálu se nedařilo.

Díky svému komediálnímu talentu dostával role především v komediálních seriálech (ROSEANNE, SABRINA, MLADÁ ČARODĚJNICE, DVA A PŮL CHLAPA, DENÍK ZASLOUŽILÉ MATKY, THE ELLEN SHOW) a filmech (FM, PAN MÁMA, TÁTA V SUKNI, ROLNIČKY, KAM SE PODÍVÁŠ, SÁM DOMA A BOHATÝ 2, PŘÍTEL POD STROMEČKEM, VRAHOUNI).

Když zrovna nehraje, věnuje se své největší vášni - malbě. Jeho obrazy se vystavují po celé Americe (Chicago, San Francisco, Los Angeles, Columbus, New York,...) Je také autorem knih "Malba, kresba a svět" (která obsahuje období deseti let jeho umělecké tvorby) "Historie bílých lidí v Americe" (jakási satirická kulturní studie).

Martin Mull je potřetí ženatý s hudebnicí a skladatelkou Wendy, se kterou má dceru Maggie Rose (*1986).

elzmar

Herecká filmografie

Filmy

2018 A Futile and Stupid Gesture
2013 Ha/lf (TV film)
Reading Writing & Romance (TV film)
2012 El Jefe (TV film)
2011 And They're Off
Oliver's Ghost (TV film)
2010 Vrahouni
2008 Family Man (TV film)
2006 Našli mě naši
2005 Vzdálený domov
2004 Přítel pod stromečkem (TV film)
2003 Nick at Nite Holiday Special, The (TV film)
2002 Year That Trembled, The
2001 Sestra Mary to všechno vysvětlí (TV film)
2000 Attention Shoppers
1998 Sám doma a bohatý: Vánoční přání
Zack and Reba
1997 Beverly Hills Family Robinson (TV film)
1996 Edie & Pen
Movies Money Murder
Rolničky, kam se podíváš
1994 Jak byl dobyt západ (TV film)
Mr. Write
1993 Day My Parents Ran Away, The (TV film)
Mrs. Doubtfire - Táta v sukni
Whole Shebang, The (TV film)
1992 Hráč
Pobřeží snů
1991 Dance with Death
Ted and Venus
1990 Buď v klidu
Lyžařská hlídka
1989 Cutting Class
Závod s časem
1988 All-Star Toast to the Improv, An
Portrait of a White Marriage
Rented Lips
1987 Flicks
Stoletý tatínek
1986 Doctor Duck's Super Secret All-Purpose Sauce
Vidiots, The (TV film)
Šéfova manželka
1985 California Girls (TV film)
Lots of Luck (TV film)
O.C. a Stiggs
Stopa
1984 Growing Pains
Jerk, Too, The (TV film)
1983 Pan máma
Soukromá škola
Sunset Limousine (TV film)
1981 Take This Job and Shove It
1980 Moje tělesná stráž
Serial
1978 FM

TV seriály

2018 The Cool Kids (TV seriál)
Epizoda 5 (E05)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
další epizody (5)
The Ranch (TV seriál)
It Ain't Fair that It Ain't Right (S03E09)
2017 The Ranch (TV seriál)
Can't Be Really Gone (S02E10)
Find Out Who Your Friends Are (S02E06)
Rodinka na kousky (TV seriál)
The Twelve Shorts of Christmas (S03E08)
NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Staré triky (S08E16)
2016 The Ranch (TV seriál)
Leavin's Been Comin' (For a Long, Long Time) (S01E19)
I Know She Still Loves Me (S01E15)
Rodinka na kousky (TV seriál)
Receptionist Pot Voting Cramp (S02E02)
Bite Flight Wing-Man Bonnie (S01E12)
Viceprezident(ka) (TV seriál)
Inaugurace (S05E10)
Babí (S05E04)
Orel (S05E03)
další epizody (4)
2015 Rodinka na kousky (TV seriál)
Godparent Turkey Corn Farts (S01E08)
2013 Dads (TV seriál)
2012 Franklin a Bash (TV seriál)
Strange Brew (S02E01)
2011 Americký táta (TV seriál)
Season's Beatings (S08E07)
2010 Americký táta (TV seriál)
Son of Stan (S07E02)
2009 Americký táta (TV seriál)
Rapture's Delight (S06E09)
Roy Rogers McFreely (S05E12)
2008 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Retro (S10E05)
2007 Americký táta (TV seriál)
Haylias (S04E05)
Dope and Faith (S04E03)
2006 V dobrém i zlém (TV seriál)
Americký táta (TV seriál)
Of Ice and Men (S03E07)
2005 Americký táta (TV seriál)
Con Heir (S02E04)
Deacon Stan, Jesus Man (S01E07)
Roger Codger (S01E05)
2002 Teamo Supremo (TV seriál)
2001 The Ellen Show (TV seriál)
2000 Griffinovi (TV seriál)
Ať lžu jestli umřu (S02E09)
1998 Chůva k pohledání (TV seriál)
Making Whoopi (S06E08)
Simpsonovi (TV seriál)
Šťastná doba hippies (S10E06)
1996 Sabrina - mladá čarodějnice (TV seriál)
1993 Family Dog (TV seriál)
1992 The Jackie Thomas Show (TV seriál)
1990 His & Hers (TV seriál)
1988 Roseanne (TV seriál)
1984 Domestic Life (TV seriál)
1978 America 2-Night (TV seriál)
1977 Fernwood 2 Night (TV seriál)
1976 Mary Hartman, Mary Hartman (TV seriál)

Dokumentární

2016 Norman Lear: Just Another Version of You
2013 Tim's Vermeer
1999 20th Century: Yesterday's Tomorrows, The (TV film)
1986 Big City Comedy

TV pořady

2012 Do hlubin komedie (TV pořad)
2010 Green Room with Paul Provenza, The (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
1993 '70s Celebration: The Beat Is Back, A (TV pořad)
1988 Circus of the Stars #13 (TV pořad)
1987 Jonathan Winters: On the Ledge (TV pořad)
1982 Magic with the Stars (TV pořad)
1980 Tom and Dick Smothers Brothers Special I, The (TV pořad)
Tom and Dick Smothers Brothers Special II, The (TV pořad)
1979 T.V. Show, The (TV pořad)
1976 The Alan Hamel Show (TV pořad)
1973 The $10,000 Pyramid (TV pořad)
1972 The Midnight Special (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace