Reklama

Reklama

Weng Weng

Weng Weng

nar. 07.09.1957
Baclaran, Manila, Filipíny

zem. 29.08.1992 (34 let)
Pasay City, Filipíny

Biografie

Tento nevysoký herec (83 cm!), vlastním jménem Ernesto de la Cruz se narodil v roce 1957 v Baclaranu, v metropolitní oblasti Manila, jako nejmladší z pěti synů. Už od mládí inklinoval k bojovým uměním a v karate dosáhl až na černý pás. Právě přes tento koníček se dostal k filmu, když ho s filmovými tvůrci seznámil jeho trenér.

Na počátku jeho ne příliš dlouhé filmové kariéry ztvárňoval děti, malá zvířata a dokonce i mimozemšťana. Největší slávu mu ovšem přinesla v roce 1981 role Agenta 00 ve filmu JEN PRO TVOU VÝŠKU (For Y’ur Height Only), který se volně inspiroval filmy s Jamesem Bondem. Film se stal hitem nejen na Filipínách, ale i v celém regionu jihovýchodní Asie. Hned o rok později byl natočen sequel opět s Wengem v hlavní roli nazvaný IMPOSSIBLE KID. Naposledy se před kamerou objevil v roce 1984 v komediálním westernu DA BEST IN DA WEST.

Weng Weng se stal ve své zemi celebritou, když byl zván na různé předávání cen, do TV show a podobně. V roce 1990 mu Imelda Marcos, někdejší první dáma Filipín, udělila cenu za speciální zásluhy pro Filipínský filmový průmysl.

Spekuluje se, že Weng Weng ke konci svého života silně holdoval alkoholu. Zemřel ve věku nedožitých 35 let na infarkt. Je zapsán v Guinessově knize rekordů jako nejmenší dospělý člověk, který kdy hrál hlavní roli, měřil totiž pouze 83 cm.

showxman

Herec

Reklama

Reklama