foto

Kamen Kalev

  • nar. 8.6.1975 (45 let)
    Burgas, Bulharsko

Biografie

Po maturitě strávil dva roky na Národní akademii divadla a filmu v Sofii, kde studoval nejprve fotografii a pak kameru. Ve filmovém vzdělání pak pokračoval na francouzské státní filmové škkole La Fémis v Paříži, kde promoval v roce 2002. Se svými krátkými filmy se účastnil řady filmových soutěží a festivalů. Je také autorem více než 60 hudebních videoklipů a reklam. Jeho první celovečerní film VÝCHODNÍ HRY měl premiéru v roce 2009 a byl uveden na Filmovém festivalu v Sarajevu. Jako první bulharský film od roku 1990 byl uveden i na festivalu v Cannes. V roce 2010 Kalev zahájil práce na svém druhém celovečerním filmu pod pracovním názvem OSTROV.

Petr "Camac" Mašata

Režijní filmografie

Filmy

2015 Tête baissée
2011 Ostrov
2009 Východní hry
2007 Rabbit Troubles
2005 Get the Rabbit Back

Dokumentární

2014 Pontes de Sarajevo

Scenáristická filmografie

Producentská filmografie

Filmy

2015 Tête baissée
2009 Východní hry

Střihačská filmografie

Filmy

2009 Východní hry

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky