foto

Raelee Hill

  • nar. 24.10.1972 (45 let)
    Brisbane, Queensland, Austrálie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Raelee Hill se narodila 24. října roku 1972 v Australském Brisbane. Tato australská televizní herečka se poprvé v televizi objevila v roce 1993 v seriálu PARADISE BEACH, kde hrála postavu Loretty Taylor, která byla krátce na to následována postavou Serendipity Gottlieb v NEIGHBOURS. Od roku 1997 do roku 1999 hrála komisařku Tayler Johnson v seriálu VODNÍ KRYSY. A mezi tím se mihla v seriálech ZTRACENÝ SVĚT A PÁN ŠELEM.

Raelee Hill je ale nejvíce známá svou rolí mimozemšťanky Sikozu Svala Shanti Sugaysi Shanu v televizním australském sci-fi seriálu FARSCAPE, kde hrála od roku 2002 až do závěrečného filmu FARSCAPE: MÍROVÁ OPERACE v roce 2004. Původně se ucházela o roli velitelky Mele-On Grayzy, ale byla shledána “přiliš sympatickou” na roli zloducha a role Sikozu byla vytvořena speciálně pro ni výkonným producentem Davidem Kemperem.

V roce 2006 hrála sestřičku ve filmu SUPERMAN SE VRACÍ a v roce 2011 hrála v jedné epizodě seriálu RESCUE SPECIAL OPS, kde hraje jednu z hlavních rolí i kolegyně ze seriálu Farscape, Gigi Edgley.

lost815

Herecká filmografie

Filmy

2017 Event Zero
2014 Breath
2009 Off the Beat
2007 Final Winter, The
Long Road to Heaven
2006 Superman se vrací
2004 Farscape: Mírová operace (TV film)
2001 My Brother Jack (TV film)
1996 Black Sun
Hotel de Love

TV seriály

2008 Packed to the Rafters (TV seriál)
2005 Střední škola Blue Water (TV seriál)
2003 Farscape (TV seriál)
Bad Timing (S04E22)
We're So Screwed: Part 3: La Bomba (S04E21)
We're So Screwed: Part 2: Hot to Katratzi (S04E20)
další epizody (9)
2002 Farscape (TV seriál)
Kansas (S04E12)
Unrealized Reality (S04E11)
Coup by Clam (S04E10)
další epizody (12)
1999 Pán šelem (TV seriál)
Ztracený svět (TV seriál)
1996 Shark Bay (TV seriál)
Vodní krysy (TV seriál)
1994 Vesničtí poldové (TV seriál)
1993 Paradise Beach (TV seriál)
1985 Neighbours (TV seriál)

TV pořady

2005 Temptation (TV pořad)
2000 The Big Schmooze (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace