Reklama

Reklama

Roberts Blossom

Roberts Blossom

nar. 25.03.1924
New Haven, Connecticut, USA

zem. 08.07.2011 (87 let)
Santa Monica, California, USA

Biografie

Roberts Blossom se narodil v roce 1924 v New Haven v Connecticutu. V roce 1941 absolvoval prestižní školu Asheville a také navštěvoval Harvard. Robers chtěl být původně terapeut, ale nakonec se rozmyslel, že se stane hercem. Poprvé byl viděn v nezávislém bizarním filmu THE SIN OF JESUS z roku 1961.

Za svou první známou roli vděčí snímku DERRANGED: ZPOVĚĎ NEKROFILA (1974), kde hraje Ezru Cobba, coby vyšinutého nekrofilního sériového vraha. Blosom dále hrál v pár dalších filmech převážně malé role. Hrál postaršího pacienta ve filmu NEMOCNICE (1971), nemocného vojáka ve filmu JATKA Č. 5 (1972), další známý film, ve kterém hrál, jsou Spielbergova BLÍZKÁ SETKÁNÍ TŘETÍHO DRUHU (1977), kde ztvárnil malou roli farmáře, který viděl Yettiho. Dál byl obsazen ve filmu ÚTĚK Z ALCATRAZU (1979), kde hraje starého vězně. Jeho poslední známější role je z filmu SÁM DOMA (1990), zvárňující starého souseda s lopatou.

Roberts Blossom nebyl nikterak vzláštní a hodně obsazovaný herec, uměl však zaujmout svými grimasami, byl to celkem talentovaný a všestranný herec, ale neměl štěstí a neuchytil se ve filmovém průmyslu. Blossom také účinkoval v několika televizních pořadech. Krom toho Bossom byl také básník a své básně vydal na videu. Mimo jiné byl i dramatik, který vyhrál čtyři ceny Obie a cenu Business Show. Zemřel 8. července 2011 v Santa Monice, Kalifornii ve věku 87 let.

manipulant

Reklama

Reklama